27 Μαΐου, 2023
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
254 Views

Καταγγελίες για παράνομο καταφύγιο στο Μεσολόγγι και παράνομες περισυλλογές ζώων… Ερώτημα στη Βουλή, από την βουλευτή Φωτεινή Μπακαδήμα…

Η Βουλευτής του Μέρα25 κατέθεσε ερώτημα στη Βουλή για το παράνομο καταφύγιο στο Μεσολόγγι και τις παράνομες περισυλλογές ζώων από την Δημοτική Αρχή.

«Σύμφωνα με καταγγελίες ενεργών φιλόζωων του Συλλόγου Προστασίας Ζώων Ι.Π. Μεσολογγίου «Ελπίδα», ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος προβαίνει διαρκώς σε παράνομες περισυλλογές ζώων και συγκεκριμένα σκύλων, με τελευταία στις 16/10/2020, και καθυβρίζει πολλά μέλη του Συλλόγου, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν κατατεθεί ήδη στην Εισαγγελία της περιοχής (Ε2020-123, Ε2020- 124, Ε2020-125), αλλά και στο Α.Τ Αιτωλικού και οι οποίες έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Ζώων Ι.Π. Μεσολογγίου «Ελπίδα».

Ο χώρος, κοντά στο χωριό Κατοχή, στον οποίο τοποθετεί ο Αντιδήμαρχος, τα αδέσποτα ζώα δεν είναι αδειοδοτημένος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ούτε πληροί τις προδιαγραφές της νομοθεσίας, ενώ η συγκεκριμένη περιοχή, που παλιά χρησιμοποιούνταν για ταφή απορριμμάτων, έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη εντός του δικτύου Natura 2000.

Όπως ενημερώνουν, κανείς δεν έχει προχωρήσει σε έρευνα αναφορικά με το παράνομο, όπως χαρακτηρίζουν, έργο του Αντιδημάρχου, παρά τη γνώση του θέματος μετά τις επώνυμες καταγγελίες, ούτε από την τοπική Εισαγγελία ή το Αστυνομικό Τμήμα, ούτε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και φυσικά δεν έχει γίνει καμία διερεύνηση και από το Δήμο Μεσολογγίου.

Τέλος, ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Μεσολογγίου «Ελπίδα» καταγγέλλει πως, ξαφνικά και αναίτια, ο συμβεβλημένος με το δήμο προμηθευτής ζωοτροφών διέκοψε την προμήθεια στο συγκεκριμένο σύλλογο.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο πως, σύμφωνα με Κυβερνητικές δηλώσεις, θα υπάρξει σύντομα σχέδιο νόμου αναφορικά με τα αδέσποτα και την αυστηροποίηση των ποινών για την κακοποίηση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων,

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

Είναι ενήμεροι για τις αναφερθείσες καταγγελίες;

Ο δήμος Μεσολογγίου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και αν ναι, τι ποσό έχει λάβει;

Έχει λάβει και έκτακτη οικονομική ενίσχυση ο δήμος λόγω της πανδημίας;

Τι ποσό διαθέτει ο δήμος για τη φροντίδα των αδέσποτων;

Υπάρχει στο δήμο 5μελής επιτροπή για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων;

Αν ναι, πότε συστάθηκε, ποιοι την αποτελούν και ποιο το έργο της;

Υπάρχει νόμιμο καταφύγιο ζώων στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου;

Αν ναι, πόσα ζώα φιλοξενούνται εκεί, σε τι συνθήκες (κλουβιά, στεγασμένος χώρος…), ποιος τα περιθάλπει και πόσα άτομα προσωπικό απασχολούνται;

Αν όχι, πού τοποθετούνται τα ζώα που περισυλλέγονται από το δήμο;

Πώς αποφασίζεται η περισυλλογή αδέσποτων του δήμου;

Πόσα αδέσποτα υπάρχουν στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου;

Υπάρχει πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού και σήμανσης των αδέσποτων;

Αν ναι, υπάρχει σύμβαση με συγκεκριμένο κτηνίατρο και πώς επελέγη;

Πώς περισυλλέγει ο δήμος τα ζώα;

Υπάρχει ειδικό φορτηγό και εξειδικευμένο προσωπικό για την ασφαλή περισυλλογή των ζώων;

Πόσοι νόμιμοι φιλοζωικοί σύλλογοι υπάρχουν στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και ποιο το έργο τους;

Τι παροχές έχουν οι φιλοζωικές από το δήμο;

Πχ διατίθενται τροφές για τα αδέσποτα;

Ποια η σύμβαση του δήμου για την παροχή ζωοτροφών για τα αδέσποτα;

Για ποιο λόγο διέκοψε, όπως καταγγέλλεται, ο προμηθευτής ζωοτροφών την παροχή τροφής στη συγκεκριμένη φιλοζωική;

Έχουν διερευνηθεί οι επώνυμες καταγγελίες που έχουν κατατεθεί από το συγκεκριμένο σύλλογο για εξύβριση και εκφοβισμό των μελών του;

Αν όχι, πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η διερεύνησή τους;»

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error3
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!