20 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
432 Views

Ο άνθρωπος είναι το πιο αποτυχημένο είδος στο πλανήτη. Ειναι ένας κτήνος που θεωρεί ότι είναι ανώτερο, γιατί έχει την νοημοσύνη. Παρ’ ολα αυτά, υπερισχύει το άγριο ένστικτο, κάτι το οποίο καταπολεμούν ορισμένες φορές ακόμα και τα ζωα.

RIP αθώα τετραποδα θυματα του οποιου Yulin. Aξίζατε πολύ καλύτερα από τη ζωή που είχατε, τον πόνο που βιώσατε και το τελευταίο πράγμα που είδαν τα μάτια σας ήταν ένας καυστηρας και ενας φρικτος, αγριος μπαλτάς κρέατος που πλησίαζε. Λυπουμαστε και οργιζομαστε.

“Μπορεί να δικαιολογηθεί κάτι ηθικά απλά και μόνο επειδή αποτελεί παράδοση?

Τρώμε και χρησιμοποιούμε ζώα καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας, αλλά η μακροζωία μιας πράξης δικαιολογεί τη συνέχιση της?

Πολλά τρομακτικά πράγματα κάποτε θεωρούνταν παραδοσιακά, αλλά το γεγονός ότι κάποτε ήταν παραδοσιακά δεν δικαιολογεί την ύπαρξή τους στην κοινωνία.

Εάν η ανθρωπότητα στη διάρκεια της ιστορίας της αντιστεκόταν πεισματικά στην αλλαγή, λόγω των παραδόσεων, τότε δεν θα είχαμε ποτέ εξελιχθεί ή προχωρήσει παρακάτω.

Οι ταυρομαχίες θεωρούνται κάτι παραδοσιακό, όπως και η σφαγή των δελφινιών στο Taiji, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε αυτές οι παραδόσεις να συνεχίζονται?

Το φεστιβάλ κρέατος σκυλιών Yulin και το φεστιβάλ Boknal Dog Meat είναι δύο ετήσιες εκδηλώσεις όπου χιλιάδες σκυλιά και γάτες σκοτώνονται και τρώγονται…

… Και τα δύο αποτελούν παραδοσιακές εκδηλώσεις κι όμως σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο εκφράζουμε την αηδία μας προς αυτά τα φεστιβάλ.

Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την παράδοση ως δικαιολογία για να φάνε τα ζώα, μου αρέσει να ρωτάω:

“Το φεστιβάλ κρέατος σκυλιών Yulin είναι παραδοσιακό, αυτό όμως το κάνει εντάξει να σφάζουμε και να σκοτώνουμε σκύλους και γάτες?” ⁣

Η παράδοση δεν ήταν και ποτέ δεν θα αποτελεί έγκυρη δικαιολογία για τις πράξεις που έχουμε διαπράξει ως είδος και ασφαλώς δεν αποτελεί έγκυρη δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη δολοφονία και κατανάλωση της αισθανόμενης ζωής.”

-Earthling Ed

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

 

 

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/3625721290788019/

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!