17 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 4 λεπτά
532 Views

Να αποσυρει η μνημονιακη κυβερνηση τα αρθρα 3, 8 και 15 του εχθροζωικου νομοσχεδιου, που προσβαλλουν τα δικαιωματα των ζωων στη χωρα μας.

Να ανακληθούν τα άρθρα 3, 8 και 15 του νομοσχεδίου «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις».

Προεκλογικά, σχεδόν όλα τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης τάζανε φιλοζωικούς νόμους, συστήνονταν ως φιλόζωοι και ήταν πρόθυμοι να κάτσουν στο τραπέζι με τις φιλοζωικές οργανώσεις για να βελτιώσουν τα πράγματα για τα ζώα.

Μετά τις εκλογές το σύνηθες σκηνικό: διατάξεις που γράφονται στο πόδι, χωρίς καμία συμμετοχή των οργανώσεων που όχι απλά δεν θα λύσουν αλλά αντίθετα θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

– ΑΡΘΡΟ 3 «Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς εκτροφείων»: Σε μία χώρα που μαστίζεται από υπερπληθυσμό αδέσποτων, θα διευκολύνουμε την εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων; Η απλή λογική επιβάλλει να θεσπιστούν νόμοι που θα καθιστούν αυτές τις οικονομικές δραστηριότητες ασύμφορες, εξαιρετικά ελεγχόμενες και, ιδανικά, παράνομες , τουλάχιστον έως ότου τεθεί το θέμα του υπερπληθυσμού υπό έλεγχο.

– ΑΡΘΡΟ 8 «Καταφύγια αδέσποτων ζώων»: Το άρθρο επιτρέπει την ίδρυση δημοτικών καταφυγίων σε απομακρυσμένες από τις πόλεις περιοχές, όπου η πρόσβαση για τους εθελοντές θα είναι δύσκολη, η επιβίωση των ζώων σε ακραίες συνθήκες αμφίβολη και ο έλεγχος του χώρου από εθελοντές και δημότες αδύνατος.

Τα δημοτικά καταφύγια ΔΕΝ είναι λύση για την Ελλάδα του 2020. Η εμπειρία έχει δείξει πως η μόνη τους χρησιμότητα είναι η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και η “εξαφάνιση” των αδέσποτων. Με το άρθρο αυτό θα γίνεται ακόμη πιο εύκολο, μακριά από τα “ενοχλητικά” βλέμματα όσων νοιάζονται για τα ζώα.

Επί προηγουμενης κυβερνησης, έγινε 2 φορές απόπειρα να περάσει αυτούσιο αυτό το άρθρο και τις 2 φορές ανακλήθηκε, έπειτα από μεγάλη αντίδραση των φιλόζωων. Τότε ο τωρινός πρωθυπουργός το καταψήφισε. Τι έχει αλλάξει; Γιατί τώρα η κυβέρνηση υποκύπτει στις πιέσεις κάποιων Δημάρχων που, θέλοντας να καλύψουν την ανικανότητα και τις παρανομίες τους, ζητούν να εξοβελίσουν τα αδέσποτα μακριά;

Το μόνο που μπορεί να λύσει μακροπρόθεσμα το θέμα του υπερπληθυσμού είναι οι ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ.
Για τα αδέσποτα, αυτό ήδη έχει νομοθετηθεί από το 2012, αλλά δεν εφαρμόζεται! Ο νόμος ορίζει πως οι Δήμοι οφείλουν να στειρώνουν, να εμβολιάζουν, να σημαίνουν τα αδέσποτά τους και να τα επανεντάσσουν ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Δεν προβλέπονται όμως κυρώσεις για όσους Δήμους αδιαφορούν, με συνέπεια ελάχιστα ζώα να στειρώνονται από τους Δήμους.

Για τα ιδιόκτητα ζώα θα πρέπει άμεσα να επιβληθεί με νόμο η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ στείρωσή τους, με μεγάλα μάλιστα πρόστιμα έως ότου το πρόβλημα τεθεί υπό έλεγχο.

– ΑΡΘΡΟ 15 «Θήρα αγριόχοιρων – εγκαταστάσεις χειρισμού θηραμάτων»: Διευρύνει το κυνήγι αγριόχοιρων και επιτρέπει να δημιουργούνται εγκαταστάσεις χειρισμού θηραμάτων μέσα σε δασικές εκτάσεις. Το «σπορ» του κυνηγιού και η θανάτωση ζώων για ψυχαγωγία είναι παντελώς αντίθετα με τις αρχές της Οικολογίας. Βασική αρχή μας είναι η επιδίωξη της κατάργησης του κυνηγιού. Μέχρι, όμως, να ωριμάσουν οι συνθήκες και να απαγκιστρωθεί ο πολιτικός κόσμος από τα lobby των κυνηγών, προτείνουμε μέτρα για τον περιορισμό του κυνηγιού. Ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται την άγρια ζωή και τη φύση, να της επιτρέπει να επιβιώσει στις δύσκολες συνθήκες που ο ίδιος δημιουργεί και όχι να την εξοντώνει. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνονται οι αλλαγές στη νομοθεσία. Αντίθετα, με αυτό το άρθρο αφενός “διευκολύνονται” οι κυνηγοί και αφετέρου η άγρια ζωή και η φύση δέχονται άλλο ένα πλήγμα, εφόσον εδραιώνεται άλλη μία μεγάλης έκτασης ανθρώπινη δραστηριότητα ΜΕΣΑ στα δάση.

Ποια ανθρωπινα κτήνη επινοηθηκαν για αλλη μια φορα ενα τετοιο εκτρωμα?

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ…

Έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε τα αδεσποτα και δεσποζομενα ζώα συντροφιάς από ηγεσίες που δεν ξέρουν τίποτε άλλο παρά να στήνουν και να προτείνουν στυγνά νομοσχέδια, λες και αυτά αφορούν αντικείμενα και όχι ψυχές.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ.

ΟΧΙ, άλλα νομοσχέδια ΦΟΛΕΣ…

Δεν υπάρχουν αδέσποτα. Αδέσποτα νομοσχέδια, αδέσποτοι πολιτικάντηδες, αδέσποτοι δήμοι, υπάρχουν.

Η φιλοζωική παιδεία στην Ελλάδα θέλει ακόμα δουλειά πολύ…

Πόσες φορές θα φέρετε, για διαβούλευση, νομοσχέδιο τερατούργημα, δήθεν για την προστασία των ζώων, που κατά την επεξεργασία του είναι απόντες οι φιλόζωοι και οι φιλοζωικές οργανώσεις?

Πόσα χρόνια θα τιμωρούνται… από την πολιτεία, φιλόζωοι και εθελοντές, που δίνουν καθημερινά μαθήματα ήθους, τόλμης και ανθρωπιάς…

Θα δημιουργηθεί λέτε ταμείο ζωοφιλίας… οι πόροι του οποίου, θα χρησιμοποιούνται για να συντηρούν οι Δήμοι τις δομές φιλοξενίας… Ποιές δομές? Για άλλη Ελλάδα μιλάμε…

Ποιούς δήμους ! Τους δήμους, που κατασπατάλησαν δεκαετίες τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την προστασία των αδέσποτων, για να ιδρύουν κυνοκομεία – κρεματόρια, τους δήμους, που έχουν δηλώσει ότι στα όριά τους έχει εντοπιστεί ένα αδέσποτο… ή κανένα ?

Τι θα γίνει με τα εκατοντάδες εγκαταλελειμένα και κακοποιημένα ζώα , που φιλόζωοι ταίζουν, φροντίζουν, περιθάλπουν, στειρώνουν. Με τι χρήματα θα τα τσιπάρουν?

Πρέπει να σταματήσει η αδιαφάνεια στο δημόσιο χρήμα και οι δήμοι να λογοδοτήσουν, όχι να το διαχειρίζονται.

ΕΛΕΟΣ !!!

Η αδιαφορία είναι η κτηνώδης ύλη, που σκοτώνει την ανθρωπότητα!!!

ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΚΤΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΚΤΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ.

Η καθε μνημονιακη κυβέρνηση να σταματήσει να περνάει “πλαγίως” διατάξεις που αφορούν τα ζώα, συντάσσονται με προχειρότητα και τελικά θα οδηγήσουν μόνο σε κατασπατάληση χρήματος, πόρων και …ζωών για να ωφεληθούν οικονομικά κάποιοι λίγοι.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/3674474192579395/

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!