29 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
310 Views

❄️ Κάποιοι μπορεί να χαίρονται με το χιόνι (και καλά κάνουν) σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας σήμερα, ενώ σε άλλες επικρατεί το κρύο, η βροχή, το χαλάζι.

👉Κάποια έμβια όντα, όμως, βασανίζονται στην καλύτερη, αν δεν πεθάνουν, καταδικασμένα από ανθρώπους να ζουν εκτεθειμένα στις τόσο αντίξοες συνθήκες, με ανύπαρκτα και ακατάλληλα καταλύματα και πολλές φορές αλυσοδεμένα.

❗Το αδίκημα είναι ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ και ΑΥΤΟΦΩΡΟ, όπως “Μη τήρηση όρων ευζωίας” ή/και “Παθητική κακοποίηση”, [άρθρο 9 παρ. 1 περ. δ.) & άρθρο 24 παρ. 1 περ. β.) Νόμος 4830/2021].

Αν επέλθει θάνατος ή η κατάσταση του ζώου είναι τραγική λόγω των συνθηκών που ζούσε, θα τιμωρηθεί με την περίπτωση β) του άρ. 24 ως ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και όχι μόνο με το άρ. 9 που είναι πλημμέλημα.

❗❗Τι κάνουμε ❗❗

~Οι αστυνομικές/νομικές διαδικασίες είναι γνωστές:

•Για δεσποζόμενο ζώο καλούμε στο 100 (Άμεση Δράση) σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας μένουμε και αναμένουμε να υποδείξουμε στο πλήρωμα του περιπολικού τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου.

Δεδομένο είναι ότι τυχόν αδέσποτα ζώα μπορούμε να τα προστατεύσουμε σε χώρους της οικίας μας.

• ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ το παραμελημένο ζώο.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ, αν είναι δεσποζόμενο, γιατί θα θεωρηθεί κλοπή.

•ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ τους ιδιοκτήτες του ζώου, ώστε να το μεταφέρουν σε καλύτερο χώρο διαβίωσης και να το προστατέψουν από τις καιρικές συνθήκες• αναμένουμε μέχρι αυτό να γίνει.

•ΑΦΟΥ ΤΟ ΖΩΟ ΦΡΟΝΤΙΣΘΕΙ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ, μπορούμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο:

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!