11 Φεβρουαρίου, 2023
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
522 Views

Ο παρατεταμένος καύσωνας αποτελεί για ακόμα μια φορά ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πόσο σημαντική είναι η προστασία των ζώων από τις πιθανές επιπτώσεις του με την τήρηση τριών βασικών κανόνων:

1) Τα ζώα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό και δροσερό πόσιμο νερό 24 ώρες το 24ωρο.
Οι ποτίστρες πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται σε σκιερό χώρο και στις εκτροφές των παραγωγικών ζώων να επαρκούν σε αριθμό.

2) Τα ζώα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φυσικό ή τεχνητό σκιερό χώρο κατά την διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες.

3) Τα ζώα δεν πρέπει να υποβάλλονται σε έντονη και κοπιώδη σωματική άσκηση καμία ώρα της ημέρας ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες καλό είναι να αποφεύγεται και μια απλή βόλτα.

Η απαγόρευση είναι εξαιρετικά αυστηρή όταν πρόκειται για ζώα σκουρόχρωμα, υπερήλικα, υπέρβαρα, με καρδιαγγειακά νοσήματα, νεαρά, καθώς και εάν ανήκουν στις λεγόμενες βραχυκεφαλικές φυλές.

Η συμπτωματολογία ζώων που έχουν υποστεί θερμική καταπόνηση ή/και θερμοπληξία συνήθως προσομοιάζει με περιστατικά νευρολογικών, γαστρεντερικών διαταραχών και δηλητηρίασης.

Δυστυχώς για κάποιες κατηγορίες ζώων (παραγωγικά ζώα, άλογα) είναι εξαιρετικά διαδεδομένη η άποψη ότι ”δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτά, αντέχουν”.

Είναι πραγματικά θλιβερό να χρειάζεται διευκρίνιση ότι οι κανόνες ευζωίας ισχύουν για όλα τα ζώα ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ (συντροφιάς και παραγωγικά).

…Και επειδη O Καυσωνας συνεχιζεται… Βαλτε νερο σε ΟΛΑ τα ζωα … Δεν χρειαζεται να εισαι φιλοζωος, αλλα ΑΠΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Διαφορετικος, αλλα ισος με καθε εμβυο ον που συγκατοικει μαζι σου επανω σε αυτον τον πλανητη!!!

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error3
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!