20 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
378 Views

Καλούμε τους δήμους σε όλη τη ελληνική επικράτεια να μεριμνήσουν για τα αδέσποτα ζώα ενόψει παγετού.

Καλούμε τις δημοτικες αρχες να σχεδιάσουν άμεσα, έστω και “στα πρόχειρα”, σχέδιο περίθαλψης των αδέσποτων ζώων ενόψει της κακοκαιρίας που έρχεται και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που προβλέπονται στις σχετικές εγκυκλίους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η κακοκαιρία θα διαρκέσει μία ολόκληρη εβδομάδα, γεγονός που θα βάλει σε μεγάλη δοκιμασία τα ζώα που δεν έχουν προστασία.

Καθώς και στο σχέδιο “Βορέας” που είναι υποχρεωμένοι οι δήμοι να εκπονήσουν για την αντιμετώπιση εκτάκτων φυσικών φαινομένων παγετού και χιονοπτώσεων, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και μέριμνα στους δημους της χώρας μας για τα αδέσποτα ζώα.

Καλούμε τους Δήμους να δημοσιεύσουν 24ωρη γραμμή επικοινωνίας για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Να δημοσιεύσουν οδηγίες προς τους φιλοζωους και μη πολίτες, για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση εντοπισμού κάποιου ζώου που έχει ανάγκη υποστήριξης.

Να εξασφαλίσουν τροφή για τα ζωα και να δώσουν οδηγίες και τα απαραίτητα έγγραφα για την σίτιση τους.

Να συμβληθουν άμεσα με κτηνιατρους και εξειδικευμένους μεταφορείς.

Να εξασφαλίσουν στεγασμένους, θερμαινόμενους χώρους για την προσωρινή περίθαλψη των ζώων.

Να μεριμνήσουν έτσι ώστε να υπάρχει νερό, σε διάφορα σημεία των δήμων, σε περίπτωση παγετού.

Εννοείται βέβαια ότι περιμένουμε αμεσα ανακοίνωση για τις θερμαινόμενες αίθουσες που πρέπει να ορίσουν και να ανακοινώσουν οι δήμοι για τους αστεγους-σεισμοπαθεις συνανθρώπους μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ, ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΔΙΟ.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!