15 Ιουνίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
539 Views

Οι φυλές γενεαλογικων σκύλων, μπορούν να αξίζουν εκατοντάδες, μερικές φορές χιλιάδες ευρώ.

Οι κλοπές είναι εύκολες, όταν τα σκυλιά αφήνονται χωρίς επιτήρηση έξω από τα καταστήματα, η μέσα σε αυτοκίνητα και κήπους, ακόμα και σε μπαλκόνια.

Υπάρχει επίσης μία ανησυχητική άνοδος, στον αριθμό των σκύλων που έχουν απαχθεί από ανυποψιαστους ιδιοκτήτες, ενώ βγαίνουν βόλτα.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι τα μισά κλεμμένα σκυλιά προέρχονται από σπίτια.

Αποφύγετε να αφήσετε τα σκυλιά χωρίς επιτήρηση στους κήπους.

Οι κήποι, όπου τα σκυλιά είναι ορατά, ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κλοπής.

Μην αφήνετε τα σκυλιά μόνα, έξω από καταστήματα και αυτοκίνητα, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα.

Τα σκυλιά που έχουν πωληθεί σε ανυποψίαστους νέους ιδιοκτήτες, η που έχουν παραδοθεί σε κέντρα διάσωσης, έχουν ξαναβρεθεί με τους ιδιοκτήτες τους λόγω του Microchip.

Η προσφυγή στην τράπεζα πληροφοριών του κτηνιατρικου τμήματος του αρμοδιου υπουργείου, υποστηρίζει την υποχρεωτική τοποθέτηση των μικροτσίπ από τους κτηνιατρους.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να αναπτύσσεται, η διαθεσιμότητα συσκευών εντοπισμού κατοικίδιων ζώων μπορεί με μια εφαρμογή σε smartphone, να επιτρέπει στους κατόχους, να παρακολουθούν το μέρος που βρίσκεται ο σκύλος τους.

Τοποθετήστε εξωτερικές κάμερες ασφαλείας σε κήπους, ακόμα και σε μπαλκόνια έτσι ώστε να καταγραφεί ο δράστης που θα επιχειρήσει να κλέψει το κατοικίδιο σας.

Εάν το χειρότερο συμβεί και το σκυλί σας κλαπεί, ενημερώστε την Αστυνομία, τους τοπικούς κτηνιάτρους και τα κέντρα διάσωσης.

Τα κοινωνικά μέσα, έχουν επίσης οδηγήσει σε πολλές επιτυχίες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σαφείς φωτογραφίες του σκύλου σας από πολλές γωνίες, ακόμα και βίντεο.

Η προσφορά αμοιβής, μπορεί να επιταχύνει την επιστροφή του ζώου.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, σκεφτείτε από που μπορεί να προέρχεται.

Όταν το πάτε στον κτηνίατρο για τον αρχικό έλεγχο υγειας, ζητείστε να ελέγξουν για μικροτσίπ.

Ποινικοποιείται στην Αγγλία η κλοπή κατοικιδίων, μετά από αύξηση καταγγελιών για κλοπές ζώων κατά τη διάρκεια των lockdown.

Αυτή τη στιγμή, η κλοπή οικόσιτου ζωου, αντιμετωπίζεται ως απώλεια περιουσίας από τον ιδιοκτήτη, ωστόσο, οι υπουργοί ζητούν νόμο που θα αναγνωρίζει τη συναισθηματική αναστάτωση που προκαλεί κάτι τέτοιο.

Πρόκειται για μία πρόταση από σειρά συστάσεων σε έκθεση της αρμόδιας ομάδας εργασίας, με στόχο την αντιμετώπιση των περιστατικών που αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια των lockdown.

Όπως διαπιστώθηκε, μόνο εντός του 2020 καταγγέλθηκε η κλοπή τουλάχιστον 2.000 σκύλων.

Τα στοιχεία παρείχαν στην ομάδα εργασίας -που αποτελείται από κυβερνητικούς αξιωματούχους, εισαγγελείς, αστυνομία και τοπικούς φορείς- οργανώσεις για την προστασία των ζώων, ακαδημαϊκούς και άλλους ειδικούς.

Η έκθεσή τους αποκαλύπτει πως επτά στις δέκα κλοπές αφορούσαν σκύλους.

…Και παρότι τα αδικήματα που υπάγονται στο νόμο περι κλοπής επισύρουν φυλάκιση έως και επτά έτη, οι υπουργοί υποστηρίζουν πως η ποινή αυτή ελάχιστα επιβάλλεται καθώς ο χρόνος έκτισης υπαγορεύεται από την αξία του κλεμμένου αντικειμένου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό τι θα συνεπάγεται η αλλαγή αυτή.

Με πληροφορίες από BBC

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!