19 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
521 Views

Ο κυκλώνας άφησε πίσω του νεκρούς. Δίχως αμφιβολία, το πένθος μας είναι για αυτούς και για τους δικούς τους ανθρώπους που τους έχασαν.

Ο κυκλώνας άφησε πίσω του και καταστροφές: Σπίτια διαλύθηκαν και οικογένειες έμειναν άστεγες , καλλιέργειες καταστράφηκαν και μοχθοι πνίγηκαν.

Δίχως αμφιβολία, δεν γίνεται να μην λυπηθείς.

Όμως εμένα, το δικό μου μυαλό, βρίσκεται και σε χιλιάδες πλάσματα που βρίσκονται ανυπεράσπιστα στους δρόμους και στο έλεος του καιρού.

Πλάσματα που δεν έχουν που να προσβλέπουν, που δεν ελπίζουν σε βοήθεια από κανέναν και κανεις δεν μιλάει και δεν θα νοιαστεί γι’αυτά.

Πλάσματα-θύματα της ανευθυνότητας του ανθρώπου: Δεν στειρώνουν και εγκαταλείπουν.

Πλάσματα-θύματα και της αδιαφοριας της τοπικής αυτοδιοίκησης: στην καλύτερη η απόλυτη αδράνεια και στην χειρότερη κυνοκομεία-κόλαση, ή μαζικές ευθανασίες. Οι λίγοι δήμοι με ευαισθησία, οι λίγοι που νοιάζονται και φροντίζουν είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Δεν έχω καμία ανάγκη να περιμένω να κρίνω το επίπεδο του πολιτισμού μας από τν τρόπο που η πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμπεριφέρεται στα ζώα.

Υπάρχουν άλλες μαρτυρίες, που κάνουν περισσότερο θόρυβο.

Όμως δεν χώρα αμφιβολία πως ο τρόπος που ο άνθρωπος αντμεωπιζει τα ζώα, είναι εύγλωττος δείκτης πολιτισμού.

Το τι φωνάζει αυτός ο δείκτης για εμάς, δεν θέλω να το γράψω. Σε τι θα ωφελήσει τελικά, λίγη γκρίνια ακόμη; Ούτε έχω αυταπάτες, πως θα αλλάξει κάτι επειδή εγώ θυμώνω .

Όμως, λυπάμαι. Οι άνθρωποι μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε, μπορούμε να ελπίζουμε, μπορούμε να στραφούμε σε άλλους ανθρώπους για βοήθεια.

Άλλες ζωές, δεν τα μπορούν αυτά. Υποφέρουν και χάνονται, μέσα σε μια αγωνιώδη μοναξια και με ενα αναπάντητο “γιατί;”.

ΥΓ: Υιοθετήστε γαμωτο, μην αγοράζετε! Υιοθετήστε από ιδρύματα, φιλοζωικες, ή και από τον δρόμο ακόμα. Σώστε μια ζωή που δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσο θα το αναγνωρίσει και πως θα σώσει την δικιά σας.

https://www.facebook.com/tenshi.gossui/posts/10158941946409884

Ανθρωπος που δεν αγαπά τα ζώα, είναι ανίκανος να αγαπήσει τον συνάνθρωπο του. Όταν απευθυνόμαστε λοιπόν σε σύνολο, ελπίζουμε μόνον σε ανοιχτές καρδιές, που ακόμη για κάποιο λόγο δεν έχουν καταλάβει την σημασία της διάσωσης ενός ζωντανού πλάσματος.

Έστω μια ψυχή να καταφέρουμε να συγκινησουμε, είναι μεγάλη επιτυχία.

Πρέπει όλοι εμείς που ζούμε με ζωάκια να πείσουμε όλους τους δύσπιστους συνανθρώπους μας να δουν την ζωή αλλιώς, συντροφιά με τα καλύτερα και αγνότερα πλάσματα αυτού του κόσμου!!!

Ελάτε όλοι!!! Υιοθετηστε!!! Ενα μόνο είναι αρκετό, για να σωθούν όλα!!!

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!