28 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθη κάτοικος του Μάλεμε για παρανομη κατοχή άγριων πουλιών σ

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
993 Views

Για την κατοχή άγριων πουλιών συνελήφθη ένας κάτοικος του Μάλεμε στον οποίο ασκήθηκε δίωξη. Ο έλεγχος στην περιοχή έγινε από το Δασονομείο Χανίων μετά από καταγγελία για παράνομη κατακράτηση ειδών άγριας ορνιθοπανίδας.

Συγκεκριμένα μέσα σε μεγάλα σιδερένια κλουβιά που διατηρούσε ο κατηγορούμενος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 γεράκια, 4 φασιανοί, 15 πέρδικες, 3 κουκουβάγιες, 1 ορτύκι, 1 τρυγόνι, 2 κοτσύφια.

«Όλα αυτά είναι είδη άγριας ορνιθοπανίδας και απαγορεύεται η σύλληψη και η αιχμαλωσία τους. Επίσης βρέθηκαν 15 μικρά παπαγαλάκια που δεν ανήκουν στα είδη της άγριας ορνιθοπανίδας αλλά θα πρέπει να έχουν έγγραφα νομιμότητας με βάση τη νομοθεσία» μας ανέφεραν από την Δασική Υπηρεσία Χανίων που πραγματοποίησε τον σχετικό έλεγχο. Από τη Δασική υπηρεσία ζητήθηκε η συνδρομή των ορνιθολόγων τους Μουσείου Φυσικής Ιστορίαςα Κρήτης προκειμένου να ελεγχθεί η ευζωία των πτηνών και αν δύναται κάποια από αυτά να απελευθερωθούν άμεσα. Σε βάρος του κατηγορούμενου συντάχθηκε δικογραφία και έγινε κατάσχεση των πτηνών.

Πηγη:

haniotika-nea.gr

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!