29 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
891 Views

Πρόκειται για την ιστορία που «συγκίνησε το επί οκτώ χρόνια το πανελλήνιο» αλλά δεν βρέθηκε σε αυτό κάποιος να τον υιοθετήσει;

Οκτώ χρόνια περίμενε τον άνθρωπο που τον είχε να επιστρέψει. Πήγαινε κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ στη περιοχή των Πατελλών, περιμένοντας τον, αλλά εκείνος είχε φύγει από τη ζωή.

Κάθε μέρα εμφανιζόταν στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, με την ελπίδα να ξαναδεί τον καλύτερο του φίλο, τον οποίο συνόδευε στα ψώνια, ο οποίος όμως είχε πεθάνει από ανακοπή στο σούπερ μάρκετ. Με θλιμμένο βλέμμα, αποχωρούσε από το σημείο αργά το βράδυ και επέστρεφε στο σπίτι που διέμενε ο ιδιοκτήτης του.

Αυτός ο σκύλος, ή αλλιώς ο Χάτσικο της Κρήτης, λέγεται ότι «συγκίνησε το Πανελλήνιο με την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στο αφεντικό του, αγγίζοντας τις χορδές στις καρδιές μας, παραδίδοντας μαθήματα αληθινής αγάπης, και δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας».

Γιατί; Γιατί η συγκίνηση ήταν τόσο μεγάλη που κανένας δεν βρέθηκε να τον υιοθετήσει; Έτσι φαίνεται και η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε και τότε η «συγκίνηση» των γειτόνων αποφάσισε… ευθανασία! Μάλιστα, συγκέντρωσαν οι ίδιοι ένα μικρό χρηματικό ποσό για να του την κάνουν.
Όπως αναφέρει το neakriti, «Δεν ήθελε να «παραδώσει» το πνεύμα του. Περίμενε το αφεντικό του να βγει από το κατάστημα. «Ψυχορραγούσε». Οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει», δήλωσε ο κ. Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα παράσιτα, τα οποία όπως είπε είχαν τσακίσει το σκυλί, το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», επεσήμανε ο κ. Γαρεφαλάκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν την συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού καθώς και το τραγικό συμβάν με το ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του τετράποδου.

«Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σούπερ μάρκετ, διότι περίμενε το αφεντικό του, το οποίο όμως υπέστη ανακοπή μέσα στο σούπερ μάρκετ. Τον άτυχο ηλικιωμένο τον έβγαλαν από την πίσω πόρτα του σούπερ μάρκετ και έτσι το σκυλί δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη στο αφεντικό του», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».

Τέλος, ο κ. Γαρεφαλάκης ευχαριστεί όλους τους δημότες και τους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ που φρόντιζαν το σκυλί όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι «έκοβαν» ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο, στο ύψος του Στρατολογικού Γραφείου καθώς γνώριζαν το σκυλί, το οποίο κινούνταν με δυσκολία όπως και τη διαδρομή που ακολουθούσε κάθε μέρα.

Ποιο κοινωνικό μήνυμα;
Ποιο είναι το κοινωνικό μήνυμα στο οποίο αναφέρεται ο κος αυτός; Ότι ο σκύλος είναι πιστός φίλος του ανθρώπου, αλλά δεν πάει ανάποδα; Δεν βρέθηκε κανένας να πάρει αυτό το υπέροχο σκυλάκι στο σπίτι του, να το πάει στο γιατρό όταν έπιασε τσιμπούρια κι απλά του έκαναν ευθανασία συνειδητοποιώντας κιόλας ότι «δεν ήθελε να παραδώσει το πνεύμα του;»

Ωραιότατο κοινωνικό μήνυμα μας πέρασαν με τον Χάτσικο της Κρήτης. Κι αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις μετά τους οχτρούς. Αλλά έμαθαν τώρα την ευκολία στα σκυλάκια – στείρωση, τσιπάρισμα κι ευθανασία – και σε λίγο… και στα δικά σας, τους γέροντες, τους άπορους, τους ανήμπορους, με περίσσεια «αγάπη», και… μπόλικο «κοινωνικό μήνυμα»!

Πηγη:

Έκαναν ευθανασία στον ‘Χάτσικο’ της Κρήτης και μιλάνε για «κοινωνικό μήνυμα»!



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!