26 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
1.182 Views

Εκατοντάδες νεκρά ψαρόνια έχουν βρεθεί στο Huygenspark της Χάγης. Διεξάγεται επί του παρόντος έρευνα σχετικά με τον μυστηριώδη θάνατο των πτηνών, τα οποία εν τω μεταξύ έχουν προσελκύσει τη διεθνή προσοχή
Περίπου μια εβδομάδα πριν στη Χάγη, πολλά πτηνά πέθαναν ξαφνικά, πέφτοντας νεκρά σε ένα πάρκο. Ωστόσο, όταν πέθαναν περίπου ακόμα 150 με τον ίδιο τρόπο – φθάνοντας τον αριθμό 297 – κάποιοι άρχισαν να ανησυχούν.

Κάποιοι ντόπιοι πιστεύουν ότι έχει κάτι να κάνει με μυστικές δοκιμές 5G του δήμου. Διάφοροι ιστότοποι έκαναν τη σύνδεση της μαζικής θνησιμότητας των πουλιών και μιας κρυφής κεραίας στην οροφή ενός κτιρίου που περιέχει τηλεφωνικό κατάστημα.

Οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έχουν καταλήξει στα αίτια, είτε αυτό είναι κάποια δηλητηρίαση, ή κάποια ασθένεια, αν και τα πουλιά φέρεται να έδειχναν υγιή.

Ωστόσο το κυβερνητικό γραφείο πληροφοριών για κεραίες ασύρματης και κινητής επικοινωνίας, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν δοκιμές 5G γύρω από το Huygenspark. Έγιναν μεν, σε άλλο χρόνο και τόπο.

Μια τέτοια δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή κοντά στο Huijgenspark, αλλά στις 28 Ιουνίου 2018. Για τη δοκιμή αυτή, οι Ολλανδικές αρχές παρείχαν την άδεια μιας ημέρας για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες 5G που απαιτούνται για τη δοκιμή.

Τι τρέχει με τα πουλιά;
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για μαζικούς θανάτους πουλιών, μαζικές αυτοκτονίες (καρφώνονται στο έδαφος) ή απώλεια προσανατολισμού τους.

Οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν καταλήξει εντελώς τι είναι αυτό που δίνει την ικανότητα στα πουλιά να προσανατολίζονται. Θεωρούν ότι έχουν μέσα τους κάτι σαν πυξίδα. Παλαιότερα πίστευαν ότι παρακολουθούν την πορεία του ήλιου, ενώ πιο πρόσφατες θεωρίες εστιάζουν σε κάποιες ικανότητες του εγκεφάλου.

Ωστόσο η επικρατούσα εξήγηση είναι η «πυξίδα», η οποία δεν βρίσκεται στον εγκέφαλο, αλλά στα γεννητικά όργανα των πουλιών. ​Όπως πετούν, νιώθουν έτσι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της γης, αντιλαμβάνονται δηλαδή που βρίσκονται οι δυο Πόλοι -Βόρειος & Νότιος- κι έτσι κανονίζουν ανάλογα την πορεία του ταξιδιού τους όταν μεταναστεύουν.

Το ψαρόνι, που το αποκαλούν και μαυροπούλι, είναι είδος πουλιού που ανήκει στο γένος Στούρνος (Sturnidae). Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική. Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια, τα οποία έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.

Αν και το μέγεθος του σμήνους είναι πολύ μεταβλητό, τα τεράστια, θορυβώδη σμήνη σχηματίζουν πυκνές συγκεντρώσεις πτηνών, (ένα σφιχτό σχήμα σφαίρας κατά την πτήση), οι οποίες πολλές φορές προσφέρουν ένα ‘μπαλετικό’ θέαμα και θεωρείται ότι αυτό αποτελεί την άμυνα τους έναντι των επιθέσεων αρπακτικών πτηνών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα παράξενο θέαμα πανικού αυτών των πουλιών σημειώθηκε στην Μακρινίτσα, όπου σμήνος από μαυροπούλια πετούσαν σαν τρελά πολύ χαμηλά, ενώ έβρισκαν ολιγόλεπτη ανάπαυση στα γυμνά κλαριά των δέντρων.

Μπορεί, λοιπόν, η αλήθεια για τα πουλιά της Χάγης να είναι κάπου στη μέση: Ναι μεν ίσως να μην οφείλεται σε πρόσφατη δομική της 5G, αλλά έτσι κι αλλιώς, ο πλανήτης παρουσιάζει έντονες ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, αφού η ασύρματη τεχνολογία τον έχει πνίξει, ειδικά αυτή που έρχεται από τους χιλιάδες δορυφόρους που την αγκαλιάζουν ασφυκτικά…

Πηγη:
http://igata.gr/2018/11/18/%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC/



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!