20 Οκτωβρίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
3 Views

Η πρόσφατη απελευθέρωση της Librela (Bedinvetmab), που διαφημίζεται ως “θαυματουργό φάρμακο” για την οστεοαρθρίτιδα των σκύλων, έχει επηρεάσει βαθιά χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και τους αγαπημένους τους συντρόφους διεθνώς από το 2021.

Ως κτηνιατρικός επαγγελματίας με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας, έχω γίνει μάρτυρας των καταστροφικών συνεπειών αυτού του φαρμάκου.

Παρά την υπόσχεσή της για ανακούφιση από τον πόνο της αρθρίτιδας, η Librela έχει οδηγήσει σε χιλιάδες ανεπιθύμητες ενέργειες, αφήνοντας τα σκυλιά σε αγωνία και τους ιδιοκτήτες τους απελπισμένους για απαντήσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του επείγοντος ζητήματος.

Η συνεχιζόμενη διαθεσιμότητα και η προώθηση της Librela αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευημερία αμέτρητων σκύλων.

Με κάθε μέρα που περνάει, περισσότερα σκυλιά υποβάλλονται σε περιττή ταλαιπωρία και ακόμη και θάνατο ως αποτέλεσμα σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών σε αυτό το φάρμακο.

Η έλλειψη λογοδοσίας από τον κατασκευαστή, Zoetis, επιδεινώνει το πρόβλημα, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων με ραγισμένες καρδιές, αυξανόμενους ιατρικούς λογαριασμούς και αναπάντητα ερωτήματα. Εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, η ευρεία χρήση της Librela θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη βλάβη σε αμέτρητους συντρόφους σκύλων και να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη στην κτηνιατρική φαρμακοβιομηχανία και τη Zoetis.

Κάθε στιγμή που η Λιμπρέλα παραμένει στην αγορά χωρίς περαιτέρω διερεύνηση και αξιολόγηση είναι μια στιγμή που θέτει σε κίνδυνο περισσότερα σκυλιά.

Απαιτείται άμεση δράση για την ανάκληση της Librela και την υποβολή της σε ενδελεχή έλεγχο για τον προσδιορισμό της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς της.

Η Zoetis απέτυχε να παράσχει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με το πόσο διαρκεί η Librela μετά την ένεση, την πλήρη μεταβολική της διαδικασία και τη διαχείριση των ανεπιθύμητων ενεργειών, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και τους κτηνίατρους στο σκοτάδι.

Ενώ μερικοί σκύλοι μπορεί να βιώσουν την επιτυχία με τη Librela, οι χιλιάδες σκύλοι που πάσχουν από ανεπιθύμητες ενέργειες δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Η Zoetis θα πρέπει να ενισχύσει τη σαφήνεια των πληροφοριών του προϊόντος της σχετικά με τη Librela, προσδιορίζοντας τους κατάλληλους υποψηφίους για τη χρήση της.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου του μηχανισμού του φαρμάκου ως μονοκλωνικού αντισώματος που στοχεύει τον νευρικό αυξητικό παράγοντα (NGF).

Μαζί πρέπει να απαιτήσουμε λογοδοσία από τη Ζοέτη και να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία των αγαπημένων μας συνοδών.

Εάν ο σκύλος σας έχει παρουσιάσει παρενέργειες, παρακαλούμε αναφέρετε στη ρυθμιστική αρχή της χώρας σας (π.χ. FDA) και τη Zoetis, όπως έχουν ήδη χιλιάδες κτηνίατροι και ιδιοκτήτες (δείτε το www.adrreports.eu για να αναζητήσετε την πιο ολοκληρωμένη λίστα των ανεπιθύμητων συμβάντων).

Παρακαλουμε υπογραψτε και προωθηστε το παρακατω ψηφισμα:

https://www.change.org/p/recall-librela-bedinvetmab-for-further-testing?fbclid=IwY2xjawGA-zJleHRuA2FlbQIxMAABHU9eHmgvRN7dE_mMsq-jPpYzL7msMnUYVjvTUTCnrB8UO20vM5WxBPcKNw_aem_Ml2ai-JZ3DbrSdTEmtydbw

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!