24 Σεπτεμβρίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 4 λεπτά
19 Views

Διαβάζουμε (στο agrinionews.gr) ότι η συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής, συνεδρίασε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, στο Δημαρχείο Αγρίνιου.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί το σύνολο των Βουλευτών και των συλλογικοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος γενικότερα, όπως σταθούν σθεναρά απέναντι στο εγχείρημα της εκτροπής του Αχελώου στην Θεσσαλία….

Χρήσιμο θα ήταν βέβαια να γνωρίζαμε και τα επιστημονικά τους επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν και αποφασίζουν παρεμβάσεις και ποιοι τους συμβουλεύουν, εάν υπάρχουν πρόσφατες και επικαιροποιημένες μελέτες, από ποιους ανατέθηκαν και από ποιους συντάχθηκαν και εγκρίθηκαν (π.χ. μελέτες Αναπροσαρμογών στην κατασκευή των Φραγμάτων που ήδη κατασκευάστηκαν, νέες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στα κατάντη της Συκιάς και για τις περιοχές κατάκλυσης, κλπ)…

Κάποιοι τοπικοί αιρετοί, συνήθως περιορισμένης γνώσης με το αντικείμενο.., κάποιοι συνδικαλιστές και κάποιοι συντεχνίτες άσχετοι με τα τεχνικά θέματα και το εξειδικευμένο αντικείμενο διαχείρισης υδάτινων πόρων…, ξαναποφασίζουν, ξαναπροσφέυγουν και “θορυβοποιούν” διχαστικά βάζοντας απέναντι τον Θεσσαλικό κόσμο, ώστε να μην εκτραπεί ο Αχελώος προς Θεσσαλία, να μην αρδεύεται η διψασμένη Θεσσαλία σε μια μάλιστα συγκυρία που η αγροτική μας παραγωγή απειλείται…, να μην παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα από τα Υ/Η του Άνω Αχελώου (όταν τα Υ/Η είναι από τις πλέον αποδεκτές ΑΠΕ παγκοσμίως….), να μην προστατεύεται η θεσσαλική λεκάνη από πλημμυρικές καταστροφές…, βασισμένοι σε πολύ παλιές πλέον και επιστημονικά ανεπίκαιρες, άνευ πρακτικής αξίας ανόητες πολιτικοποιημένες θεωρίες “οικολογικών κινημάτων” της δεκαετίας του 80 που τις είχαν τότε βαφτίσει “Μελέτες” περί την περιβαλλοντική επίπτωση στα μέρη τους από την πιθανή εκτροπή, προς δημιουργία θορύβου και αναστολών τότε και τώρα… (κινήσεις και φωνές, σαφώς με αρνητική πολιτική χροιά…) και χωρίς καμία αντικειμενική επιστημονική βάση…

Προσφεύγουν σε πολιτικοποιημένες συζητήσεις και αναπτύσσουν “επιστημονικοποιημένες” απόψεις εκτός ουσίας, ώστε τελικά να ενισχύουν μόνο μια επιζήμια για την εθνική οικονομία οπισθοδρόμηση…, βλάπτοντας τον πρωτογενή τομέα και το ενεργειακό ζήτημα της χώρας, ίσως και χωρίς να το καταλαβαίνουν…

Οι σημερινές τεχνικές και τεχνολογικές εξελίξεις αυτοματισμών διασφαλίζουν εκτός από την αποταμίευση νερού στους ταμιευτήρες και την συγχρόνως κανονική ροή στα κατάντη των ποταμών, και την διατήρηση σε φυσιολογικά επίπεδα παροχών ύδατος (παρεμβαίνοντας συχνά και σε περιόδους ξηρασίας & λειψυδρίας) παρέχοντας αποδεδειγμένη σταθερότητα στα παρόχθια οικοσυστήματα και στα δέλτα…

Όλα είναι ζητήματα ορθής μηχανικής διαχείρισης των υδάτων…

Μια ενημέρωση, μια εκλογίκευση των όσων ακούγονται και μια συνειδητοποίηση του εθνικού χρέους όσων αρνούνται να αποδεχθούν τα πλεονεκτήματα…, θα βοηθούσε να μην παρεμποδιστεί για μια ακόμη φορά το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο φαίνεται να είναι προς όφελος όλων και όχι μόνο των Θεσσαλών….

Εκτός εάν επιθυμούν να γεμίσει η περιοχή τους και τα ορεινά τοπία κατά μήκος της κοίτης με ανεμογεννήτριες και τις μπαταρίες που τις συνοδεύουν….

Για να γίνω σαφής πριν αρχίσει η γκρίνια…, δεν αναφέρομαι σε καινούργια φράγματα κατά μήκος του Αχελώου (π.χ. είμαι κάθετα αντίθετος στο Φράγμα Αυλακίου στον Αχελώο και δεν είναι η ώρα να εξηγήσω γιατί, απλά μερικά πράγματα είναι από μόνα τους αυτονόητα και επιβάλλεται να παραμένουν ανέγγιχτα και προστατευμένα…), αλλά εστιάζω στα δύο εγκαταλειμμένα και μη τελειωμένα φράγματα της Μεσοχώρας και της Συκιάς που χάσκουν, από όπου και η “ελεγχόμενη” εκτροπή του Αχελώου…

Εάν στα τόσα χρόνια εγκληματικής αδράνειας οι δύο αυτοί ταμιευτήρες είχαν δημιουργηθεί, η όλη περιοχή θα είχε σήμερα μετατραπεί σε λιμναίο τοπίο ήπιας αναψυχής (Βλ. π.χ. Λ. Πλαστήρα, Λ. Κερκίνη, κλπ), με αναπτυγμένο ορεινό τουρισμό, στήριξη των παραλίμνιων οικισμών, την ορεινή γεωργία και κτηνοτροφία και μια μεταμόρφωση του οικοσυστήματος σε “υγροβιότοπο”, με διατήρηση του φθίνοντος πληθυσμού στην ύπαιθρο, χώρια τα αρδευτικά οφέλη για τον κάμπο και την παραγωγή ενέργειας από τα Υ/Η (ΑΠΕ)…

Ενδιαφέρουσα και η ανάρτηση του αγαπητού Φίλου και Συναδέλφου Κώστα Γκούμα από τη Λάρισα, εδώ :
https://www.facebook.com/goumas.kostas.9/posts/10233941709461836

Ενώπιον των ενεργειακών προβλημάτων και των διακηρύξεων υπέρ των ΑΠΕ (όπου σκόπιμα και λανθασμένα εντάσσουν μόνο τα Αιολικά και τα Φ/Β), των σοβαρών προβλημάτων υδροδότησης του Θεσσαλικού κάμπου, της αντιπλημμυρικής του Προστασίας και των προκλήσεων που δέχεται ο Πρωτογενής Τομέας της περιφέρειας Θεσσαλίας και όλης της χώρας, περιλαμβανομένης της Ανάπτυξης των Ορεινών Όγκων και αναζωογόνησης των λιγότερο ευνοημένων τμημάτων της Ελληνικής Υπαίθρου, είναι καιρός κάποιοι να ανασκουμπωθούν και να προχωρήσουν άμεσα σε “ανεπηρέαστες” αποφάσεις από τροχοπέδες…, προς περάτωση των έργων και να προχωρήσουν και στην κατασκευή των υπόλοιπων έργων συγκομιδής και διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην λεκάνη της Θεσσαλίας, όπως ήδη έχουμε αναφέρει και σε άλλες μας σχετικές παρεμβάσεις.
Π.χ. μόλις πριν λίγες ημέρες στις 3/9/24, τονίζοντας ότι:

“….Επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε, η Ελληνική Πολιτεία να σοβαρευτεί και να επιστρέψει σ’ αυτό που κάποτε το ξεκίνησε και το άφησε στη μέση με μεγάλο κόστος για το Ελληνικό κράτος (κάποιοι ομιλούν για 80 δις € που χάθηκαν μόνο από τα φράγματα στον άνω Αχελώο τα τελευταία 35 χρόνια….), με αρχή τα φράγματα σε Μεσοχώρα και Συκιά (σχεδόν τελειωμένα αλλά παρατημένα….) και τα κάποτε προγραμματισμένα όπως του Μουζακίου που θα είχε φρενάρει τον Πάμισο, της Πύλης & Παλαιοκαρυάς Τρικάλων, Νεοχωρίου, Θεόπετρας, στο Παλιοδερλι (Ενιπέα Φαρσάλων), ακόμη και άλλα μικρότερα με συνοδευτικά έργα στράγγισης του κάμπου…..

Ακόμα και το φράγμα της Κρύας Βρύσης στην Καλαμπάκα θα μπορούσαν να το επανεξετάσουν και να παρακάμψουν κάποια τεχνικά προβλήματα που κάποτε προέκυψαν και συζητήθηκαν…

Εάν σ’αυτή τη χώρα φτιάχναμε και τελειώναμε ότι είχαμε ξεκινήσει, ο Daniel και ο Ιανός θα πέρναγαν απαρατήρητοι…”..

(Για περισσότερα εδώ :

Στον χάρτη χρήσεων και καλύψεων γης στον Άνω Αχελώο που παραθέτω, διακρίνονται οι ακριβείς χαράξεις των μελλοντικών ταμιευτήρων (τεχνητές λίμνες) Μεσοχώρας (άνω) και Συκιάς (κάτω)… οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν υλοποιηθεί και θα ήταν πολύ σημαντικό να εξεταστούν για μια ακόμη φορά τα τοπικά και εθνικά οφέλη από τα δύο Υ/Η φράγματα (Πηγή: ΔΕΗ 1987, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων & Επανορθωτικών Μέτρων, Φράγματα Μεσοχώρας και Συκιάς, Άνω Αχελώος.

Μελετητές:

Α. Παρασκευόπουλος. Σ. Σεκλιζιώτης, Α. Κατσαούνης, Θ. Γεωργιάδης και Συνεργάτες)..

Σ. Σεκλιζιώτης

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!