18 Μαρτίου, 2024

Βροντερο ΟΧΙ στη διακοπή εγκυμοσύνης ζώων σε προχωρημένη κύηση. Είναι καθαρή δολοφονία, ναζιστική ευγονική και κακοποίηση Υψίστου βαθμού, σύγχρονων Μεγκελε

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 19 λεπτά
395 Views

Αυτό που μαζευτήκατε τόσοι “φιλόζωοι ” και έχετε πάρει αβέρτα οποιο γκαστρωμενο σκυλί, η γατί βρείτε έξω, κάνετε εκτρώσεις σε προχωρημένες εγκυμοσύνες και ύστερα ανεβάζετε τις φώτο με τα νεκρά έμβρυα και τα ζώα δίπλα απορημένα, σε ένα σωρό ομάδες και ζητάτε να συνεισφέρουν όλοι, για να πληρώσετε την έκτρωση, μας ξεπερνά.

Έχετε ξεφύγει τελείως από ότι φαίνεται…

Επαγγελματίες φιλόζωοι είστε???…

Αυτό δείχνουν όλα τα παραπάνω…

Να τα εξαφανίσετε θέλετε???…

Τα σφαζετε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, σαν σύγχρονοι Μεγκελε???…

Το ίδιο θα κάνατε και σε μια γυναίκα που κυοφορουσε το έμβρυο της, εγκληματωντας σε βάρος τους???

Όταν το δικό σας “έργο ” στηρίζεται σε τέτοιου είδους πράξεις, για μας και το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλόζωων θεωρούνται κακοποιήσεις υψιστου βαθμού και μόνο αδιάφορο δεν μας είναι.

Έχουμε στα χέρια μας επιστημονικές γνωματεύσεις από διακεκριμένους, καταξιωμενους επιστημονες, τεκμηριωμενες σε παγκόσμιο επίπεδο, που ανατρέπουν τα οσα αναπτύσσετε.

… Και επειδή είμαστε υπέρ της Ζωής και όχι του θανάτου αθώων ψυχών, διαβάστε όλη την Αλήθεια για τις στειρώσεις και τις αποστειρωσεις σε κατοικίδια ζώα, οικόσιτα και αδέσποτα και πότε πρέπει να γίνονται και όχι να επιβαλλονται, που παρουσιάζει αποκλειστικά το ΚΙΝΗΜΑ.

Πρέπει να στειρώσω τον σκύλο μου?

Σε ποια ηλικία είναι καλύτερα να στειρώσω τον σκύλο μου?

Ποια τα οφέλη της στείρωσης του σκύλου μου?

Ποιες οι επιπτώσεις της στείρωσης του σκύλου μου για την υγεία του?

Η στείρωση μειώνει την επιθετικότητα του σκύλου μου?

Τι δείχνουν οι μελέτες για την στείρωση των σκύλων?

Στείρωση ή αποστείρωση σκύλου?

Στείρωση σκύλου και ορμόνες.

Στείρωση σκύλου και θυροειδής.

Στείρωση σκύλου και επιβάρυνση επινεφριδίων.

Στείρωση σκύλου και πυομήτρα.

Στείρωση σκύλου και καρκίνος του προστάτη.

Μέθοδοι στείρωσης σκύλου.

Καίρια ερωτήματα που λίγο πολύ μας απασχολούν όλους!

Χάρη στην καταξιωμένη Dr Karen Becker θα σας λυθεί κάθε απορία και θα μάθετε όλη την αλήθεια για την στείρωση του σκύλου σας η της γάτας σας!

Κάποτε ένας τεράστιος υποστηρικτής της στείρωσης των σκύλων νωρίς στη ζωή τους, αφού έμεινε σε ιδιωτική πρακτική για μερικά χρόνια, η Dr. Karen Becker παρατήρησε ότι πολλοί από τους σκύλους της είχαν αναπτύξει διαταραχές που σχετίζονται με το ενδοκρινικό σύστημα.

Μετά από μια συνομιλία με έναν εμπειρογνώμονα στον τομέα της κτηνιατρικής ενδοκρινολογίας, η Dr Becker συνειδητοποίησε ότι η πρακτική της να επιμείνει σε πρώιμες στειρώσεις για κάθε σκύλο είχε αφήσει πολλούς από αυτούς με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Dr Becker άλλαξε γρήγορα τη σύστασή της για την στείρωση των σκύλων, όσο νεότεροι τόσο καλύτερα, σε μια πιο ολιστική προσέγγιση στην οποία οι χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της στείρωσης, θα πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο όταν υπάρχει ιατρική ανάγκη.

Πιστεύει επίσης ότι τα κατοικίδια ζώα καταφυγίου πρέπει να αποστειρώνονται και όχι να στειρώνονται προκειμένου να διατηρηθούν οι ορμόνες του φύλου τους.

Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι η αφαίρεση των γονάδων (σπερματικοί αδένες, ωάρια) μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη μελλοντική υγεία ενός σκύλου.

Μεταξύ αυτών των συνεπειών:

Μειωμένη διάρκεια ζωής, άτυπη νόσος του Cushing, καρδιακοί όγκοι, καρκίνος των οστών, ανώμαλη ανάπτυξη και ανάπτυξη των οστών, ρήξεις CCL και δυσπλασία του ισχίου.

Οι επιλογές για παραδοσιακά πλήρη στείρωση είναι δύσκολο να βρεθούν τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, επειδή τα κτηνιατρικά σχολεία δεν διδάσκουν εναλλακτικές διαδικασίες αποστείρωσης.

Ευτυχώς, ξυπνάμε αργά το γεγονός ότι η στείρωση – ειδικά σε πολύ νεαρά ζώα – δημιουργούν προβλήματα υγείας που δεν υπάρχουν ή είναι πολύ λιγότερο διαδεδομένα σε άθικτα κατοικίδια ζώα.

Η ιδιοκτησία ενός ανέπαφου σκύλου, αρσενικού ή θηλυκού, δεν είναι για όλους. Χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια, επαγρύπνηση και συχνά υπομονή και αντοχή.

Η Dr. Karen Becker συζητά τα βασικά σημεία της κατοχής ενός ανέπαφου (αστείρωτου) αρσενικού ή θηλυκού σκύλου και τα απαραίτητα βήματα για την πρόληψη της εγκυμοσύνης.

Ήμουν κάποτε ένας τεράστιος υποστηρικτής της στείρωσης κάθε σκύλου σε νεαρή ηλικία

Ξεκίνησα εθελοντικά σε καταφύγιο ζώων όταν ήμουν 13 ετών. Άρχισα να δουλεύω εκεί όταν ήμουν 14. Καθάριζα τα κλουβιά. Μέχρι την ηλικία των 17 ετών, είχα πιστοποιηθεί ως τεχνικός ευθανασίας από το Κολέγιο Κτηνιατρικής Ιατρικής του Iowa State College.

Τα 10 χρόνια που πέρασα δουλεύοντας σε ένα καταφύγιο θανάτωσης και η έκθεση σε συγκεκριμένους πελάτες και περιπτώσεις στην κτηνιατρική μου πρακτική με δίδαξε περισσότερο από ό, τι ήθελα να μάθω ή θα μπορούσα να μοιραστώ για κακοποιημένα, παραμελημένα και ανεπιθύμητα κατοικίδια ζώα.

Όταν άνοιξα για πρώτη φορά το νοσοκομείο των ζώων μου, ήμουν τόσο ανυπόμονη για τους πελάτες μου να στειρώσουν τα θηλυκά κατοικίδια ζώα τους πριν από τον πρώτο κύκλο θερμότητας, που αν δεν ακολουθούσαν τη συμβουλή μου, πραγματικά αναστατωνόμουν.

Προσπάθησα να μην το δείξω προς τα έξω, αλλά πρότεινα ότι αυτοί οι πελάτες μπορεί να είναι πιο ηθικά ευθυγραμμισμένοι με έναν άλλο κτηνίατρο που δεν ένιωθε τόσο έντονα για το θέμα όσο και εγώ.

Αυτός ήταν ο πολιτικά σωστός τρόπος να πω, “Ίσως θα έπρεπε να πάτε σε άλλο κτηνίατρο”, γιατί θα χάσω κυριολεκτικά τον ύπνο μου επειδή έχω άθικτους ασθενείς στην πρακτική μου.

Στείρωσα χιλιάδες ασθενείς μου όταν ήταν πολύ, πολύ νέοι, υποθέτοντας ότι ολοκλήρωσα το ηθικό μου καθήκον ως ηθικός κτηνίατρος.

Πέντε χρόνια σε ιδιωτική πρακτική, πολλοί από τους σκύλους μου άρχισαν να αναπτύσσουν ενδοκρινικές ανισορροπίες και σχετικές ασθένειες

Περίπου πέντε χρόνια μετά το ξεκίνημα της πρακτικής μου, πολλοί από τους στειρωμένους σκύλους μου άρχισαν να αναπτύσσουν ενδοκρινικά προβλήματα.

Αυτό ήταν προφανώς πολύ ανησυχητικό για μένα, καθώς αυτά τα ζώα δεν είχαν εμβολιαστεί υπερβολικά.

Όλα αυτοί οι σκύλοι έτρωγαν μάλιστα βιολογικά κατάλληλες και φρέσκες τροφές.

Ο πρώτος λαμπτήρας έσβησε στο μυαλό μου όταν άρχισα να ερευνώ γιατί έως και το 90% των κουναβιών πεθαίνουν από ενδοκρινική ανισορροπία, ειδικά επινεφριδιακή νόσο ή ασθένεια Cushing.

Τα κουτάβια μαζικής εκτροφής που εισέρχονται στο εμπόριο κατοικίδιων ζώων είναι στειρωμένα σε ηλικία περίπου τριών εβδομάδων.

Η θεωρία πίσω από το γιατί τα περισσότερα κουνάβια αναπτύσσουν ενδοκρινική ανισορροπία είναι ότι η νεανική στείρωση δημιουργεί ανεπάρκεια σεξουαλικής ορμόνης, η οποία τελικά φορολογεί τους τελευταίους ιστούς του σώματος που είναι ικανοί να παράγουν μια μικρή ποσότητα ορμόνης φύλου – τα επινεφρίδια.

Άρχισα λοιπόν να αναρωτιέμαι… θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο φαινόμενο με τους ασθενείς σκύλους μου;

Μέχρι το 2006, ο αριθμός των σκύλων που διαγνώστηκαν με υποθυρεοειδισμό ήταν στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών.

Η διάγνωση χαμηλών επιπέδων θυρεοειδούς είναι πολύ εύκολη σε σύγκριση με τις πολύπλοκες εξετάσεις επινεφριδίων που απαιτούνται για να δείξει ότι ένας σκύλος έχει επινεφριδιακή νόσο.

Άρχισα να αναρωτιέμαι αν ο υποθυρεοειδισμός ήταν απλώς ένα σύμπτωμα βαθύτερης ορμονικής ανισορροπίας σε πολλούς από τους ασθενείς μου.

Επειδή ακόμη και μετά την εξισορρόπηση αυτών των επιπέδων του θυρεοειδούς, τα σκυλιά εξακολουθούν να μην φαίνονται υγιή ή εντελώς καλά.

Επικοινώνησα με τον Dr. Jack Oliver, ο οποίος ήταν διευθυντής του εργαστηρίου επινεφριδίων του Πανεπιστημίου του Τενεσί, και του έθεσα τη θεωρία μου.

Ήμουν έκπληκτη όταν μου είπε ότι πράγματι τα επινεφρίδια εμφανίζονταν σε επιδημικές αναλογίες σε σκύλους στις Η.Π.Α. και σίγουρα συνδέονταν με την ανισορροπία των ορμονών του φύλου.

Τώρα, αν οι κτηνίατροι έλεγαν και εντοπίζουν την επιδημία ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Γνώριζα πλέον ότι η επιμονή μου στην στείρωση όλων των ασθενών σκύλων σε νεαρή ηλικία είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε πολλούς από αυτούς

Σε αυτό το σημείο, κατακλύστηκα από ενοχές.

Για πολλά χρόνια, επέμεινα στους πελάτες μου να ακολουθήσουν τη συμβουλή μου να στειρώσουν τα κατοικίδια ζώα τους σε ηλικία έξι μηνών ή πριν.

Ένιωσα σα να με χτύπησε κεραυνός που έκανα αυτή την πρόταση να μην βασίζεται σε αυτό που ήταν φυσιολογικά καλύτερο για τους ασθενείς σκύλους μου, αλλά αυτό που ένιωθα ότι ήταν ηθικά καλύτερο για τους ιδιοκτήτες τους.

Καθώς όλοι οι ασθενείς σκύλοι τους οποίους στείρωσα σε νεαρή ηλικία κυκλοφόρησαν, πολλοί από αυτούς με μη αναστρέψιμες μεταβολικές ασθένειες, άρχισα να ζητώ συγγνώμη στους πελάτες μου.

Ζήτησα συγνώμη και στους ασθενείς μου.

Μέσω της ιδεολογιας μου ότι όλα τα κατοικίδια ζώα πρέπει να στειρωθούν επειδή οι άνθρωποι μπορεί να είναι ανεύθυνοι με ένα άθικτο ζώο, είχα ακούσει πολλούς από τους ασθενείς μου πολύ άρρωστους.

Ως γιατρός, αυτή η αποκάλυψη ήταν καταστροφική…

Άρχισα να αλλάζω τις συστάσεις μου για την στείρωση.

Συμβούλευα τους πελάτες μου να αφήσουν τα κατοικίδια τους άθικτα. Τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η κτηνιατρική μου πρακτική είναι γεμάτη από άγρια ​​αφοσιωμένους ιδιοκτήτες.

Δεν ασχολούμαι με αμόρφωτους, αδιάφορους ή αναξιόπιστους πελάτες.

Φυσικά, υπήρχαν και υπάρχουν εξαιρέσεις από τις συμβουλές μου κατά τη στείρωσης.

Αλλά γενικά, η σύστασή μου ως ολιστικός κτηνίατρος είναι να εκτελέσω οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση – συμπεριλαμβανομένης της στείρωσης – μόνο όταν πρόκειται για ιατρική ανάγκη και όχι μια εκλεκτική διαδικασία.

Πρόσφατα υιοθέτησα ένα αδέσποτο Dachshund που είναι άθικτο και σκοπεύω να τον αφήσω ανέπαφο.

Είμαι ανέπαφη γυναίκα. Είμαι περήφανη που λέω ότι δεν έχω ζήσει μια απρόσκοπτη εγκυμοσύνη στην προσωπική μου ζωή ή στην καριέρα μου στην πρακτική μου ως ολιστικός κτηνίατρος που εξυπηρετεί χιλιάδες άθικτα ζώα.

Εάν είστε ανεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων που επιτρέπει την κυκλοφορία του άθικτου κατοικίδιού σας έξω χωρίς λουρί και άμεση επίβλεψη, αυτό το βίντεο δεν είναι κατάλληλο για εσάς.

Αποστειρώστε το κατοικίδιο ζώο σας προτού το αφήσετε ξανά έξω, καθώς συμβάλλετε στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού.

Σκεφτείτε ξανά το πώς φροντίζετε το κατοικίδιο ζώο σας ή σκεφτείτε να μην έχετε κατοικίδια.

Οι απόψεις μου για την αποστείρωση κατοικίδιων ζώων σε καταφύγια

Το θέμα της στείρωσης είναι τεράστιο και αν προσπαθούσα να καλύψω κάθε πτυχή του, αυτό το κείμενο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο…

Αρκεί να πούμε ότι μέχρι να ανανεωθούν τα συστήματα καταφυγίων της χωρας μας, τα ζώα θα συνεχίσουν να στειρώνονται ως νεαρά.

Προς το παρόν, αυτό είναι. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα με αυτό το κείμενο.

Πιέζουμε τους κτηνιάτρους καταφυγίου να μάθουν τεχνικές εξοικονόμησης ωοθηκών που επιτρέπουν την αποστείρωση χωρίς εξάλειψη των ορμονών του σεξ;

Ναί. Αλλά προς το παρόν, αυτό δεν συμβαίνει.

Θα μπορούσα να είχα κάνει δώδεκα διαφορετικές επιλογές στην επαγγελματική μου καριέρα που θα ήταν ικανοποιητικές, συμπεριλαμβανομένου του κτηνιάτρου.

Εάν ήμουν κτηνίατρος καταφύγιου αυτήν τη στιγμή, θα πίεζα για τεχνικές αποστείρωσης που διατηρούν τη φυσιολογική ενδοκρινική λειτουργία.

Επέλεξα το μονοπάτι ενός κτηνιάτρου ευεξίας γιατί αυτό ταιριάζει περισσότερο με τους προσωπικούς μου στόχους στη ζωή.

Όπως εξήγησα, έχω κάνει πολλά λάθη.

Ζήτησα συγνώμη απευθείας από τους ιδιοκτήτες και τα σκυλιά που είχα στειρώσει ως κουτάβια πριν γνωρίζω κάτι καλύτερο για αυτά.

Έχω δεσμευτεί όσο ποτέ στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε μεμονωμένα οικογενειακά κατοικίδια.

Δεν υποστηρίζω, ωστόσο, την υιοθέτηση άθικτων ζώων σε άτομα που μπορεί ή όχι να είναι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

Οι κτηνίατροι των καταφυγίων δεν έχουν την πολυτέλεια να χτίζουν σχέσεις με τις θετές οικογένειές τους, επομένως όλα τα ζώα που βρίσκονται στη φροντίδα τους πρέπει να στειρώνονται πριν από την υιοθεσία τους.

Συμφωνώ απολύτως με αυτό. Δεν συμφωνώ απαραίτητα με τη μέθοδο στείρωσης που χρησιμοποιείται.

Γιατί πιστεύω ότι η αποστείρωση σκύλου, όχι η τυπική στείρωση σκύλου (αφαίρεση γεννητικών οργάνων), είναι η καλύτερη επιλογή

Ως προληπτικός κτηνίατρος, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στη διατήρηση της καλής υγείας των ζώων.

Έχω μάθει και συνεχίζω να μαθαίνω τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσω τα κατοικίδια ζώα να παραμείνουν υγιή και τους λόγους για τους οποίους εμφανίζεται η ασθένεια.

Είμαι επίσης ένας ολιστικά προσανατολισμένος κτηνίατρος, που σημαίνει ότι βλέπω τα ζώα ως σύνολο – όχι μόνο μια συλλογή από μέρη του σώματος ή συμπτώματα.

Πιστεύω ότι υπάρχει ένας σκοπός για κάθε όργανο με το οποίο γεννιούνται, και ότι τα συστήματα οργάνων αλληλεξαρτώνται.

Πιστεύω ότι η αφαίρεση οποιουδήποτε οργάνου – σίγουρα συμπεριλαμβανομένων όλων των οργάνων αναπαραγωγής – θα έχει επιπτώσεις στην υγεία. Είναι αναπόφευκτο. Είναι απλά κοινή λογική.

Υπάρχει ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα στειρωμένα σκυλιά, ειδικά σε νεαρή ηλικία, μπορούν να εμφανίσουν προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς.

Όταν χρησιμοποιώ τον όρο “αφαίρεση φύλου”, αναφέρομαι στην παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση σπέρματος και στείρωσης, όπου αφαιρούνται όλοι οι ιστοί που εκκρίνουν ορμόνη φύλου.

Όταν χρησιμοποιώ τον όρο «αποστείρωση», αναφέρομαι σε ζώα που δεν μπορούν πλέον να αναπαραχθούν, αλλά διατηρούν τους ιστούς που εκκρίνουν ορμόνη φύλου.

Κατά την άποψή μου, δεν θα εκπληρώσω την υποχρέωσή μου ως επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης εάν επιλέξω να αγνοήσω τα επιστημονικά στοιχεία και να μην τα μεταβιβάσω στους αναγνώστες μου και τους πελάτες στην πρακτική μου που μου εμπιστεύονται την ευημερία των ζώων τους.

Ζητήματα υγείας που συνδέονται με την στείρωση των σκύλων

Πριν συζητήσω μερικά από τα θέματα υγείας που σχετίζονται τώρα με την στείρωση σκύλων, πρώτα επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι υπάρχουν δύο ιατρικές καταστάσεις που μπορούν πραγματικά να εξαλειφθούν με την στείρωση:

Καλοήθης υπερτροφία του προστάτη ή BPH (διευρυμένος προστάτης) και πυομήτρα (μια ασθένεια τη μήτρα).

Ωστόσο, αυξάνεται ένας πλούτος πληροφοριών ότι η διατήρηση των έμφυτων ορμονών του φύλου, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής, μπορεί να είναι ευεργετική για τα κατοικίδια ζώα, ενώ ο κίνδυνος πυομήτρας ή BPH στον πρώτο χρόνο ζωής ενός ζώου είναι απίστευτα χαμηλός.

Πρόσφατη έρευνα έχει επίσης δυσφημίσει μερικούς μύθους σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη των πρώιμων στειρώσεων, όπως:

Μια μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι δεν υπάρχουν καθόλου επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι η έγκαιρη στείρωση θηλυκών σκύλων μειώνει ή εξαλείφει τον μελλοντικό κίνδυνο όγκων του μαστού ή καρκίνου του μαστού.

Αυτό ήταν ένα πολύ προωθούμενο υποτιθέμενο όφελος των πρώτων στειρώσεων για δεκαετίες.

Αλλά όπως αποδεικνύεται, βασίζεται στη θεωρία και όχι στα επιστημονικά στοιχεία.

Παρόμοια με την κατάσταση με πρώιμες στειρώσεις σκύλων και όγκους μαστού, υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι η στείρωση ενός αρσενικού σκύλου αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη.

Ωστόσο, μια μικρή μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Κολέγιο Κτηνιατρικής Ιατρικής του Michigan State University υποδηλώνει ότι η στείρωση – ανεξάρτητα από την ηλικία – δεν επηρεάζει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.

Και τώρα για μερικές από τις διαταραχές και τις ασθένειες που συνδέονται με την στείρωση σκύλων:

Μικρότερη διάρκεια ζωής σκύλων. Μια μελέτη που διεξήχθη και δημοσιεύθηκε το 2009 από το Ίδρυμα Καρκίνου Gerald P. Murphy διαπίστωσε έναν σύνδεσμο μεταξύ της ηλικίας κατά την οποία τα θηλυκά Rottweilers στειρώνονται και πόσο διαμένουν.

Οι ερευνητές συνέκριναν τα μακράς διαρκείας Ρότι που ζούσαν για 13 ή περισσότερα χρόνια με εκείνα που έζησαν μια κανονική διάρκεια ζωής περίπου 9 ετών.

Ανακάλυψαν ότι ενώ τα θηλυκά ζουν περισσότερο από τα αρσενικά, αφαιρώντας τις ωοθήκες των θηλυκών Rottweilers πριν από την ηλικία των πέντε ετών εξισορρόπησαν την διαφορά αυτή.

Οι θηλυκές που κράτησαν τις ωοθήκες τους έως τουλάχιστον 6 ετών είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε μια εξαιρετική ηλικία σε σύγκριση με τις θηλυκές που είχαν στειρωθεί σε νεαρή ηλικία.

Έκανα τη διάσωση της Rottie μου Isabelle, όταν την υιοθέτησα σε ηλικία 7 ετών.

Έζησε μεχρι τα 17 και ήταν ακόμα απίστευτα ζωντανή.

Έπεσε στο πάτωμα σε ένα φρικτό ατύχημα και παρέλυσε, γεγονός που τελικά οδήγησε στην ευθανασία της.

Αλλά ήταν η γηραιότερη και πιο υγιής Rottweiler που έχω γνωρίσει ποτέ.

Με την Isabelle, δεν παρείχα κυριολεκτικά ιατρική περίθαλψη επειδή δεν την χρειαζόταν.

Το σώμα της ευημερούσε φυσικά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής της. Της έδωσα μια ποιοτική και ισορροπημένη ωμή BARF διατροφή.

Έλεγξα το αίμα της κάθε έξι μήνες, το οποίο ήταν τέλειο μέχρι την ημέρα που εφυγε απότη ζωή.

Η Isabelle ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός ακμάζουσου κατοικίδιου ζώου που ζούσε πάνω από το επίπεδο της νόσου.

Πιστεύω ότι οι ορμόνες του φύλου της συνέβαλαν σημαντικά στη μακροζωία της και στην άκρως υγιή ζωή της.Νόσος του Cushing σε σκύλους.

Είναι η επαγγελματική μου άποψη ότι η πρώιμη στείρωση παίζει ρόλο στην ανάπτυξη της άτυπης νόσου του Cushing επίσης.

Νόσος Cushing σημαίνει ότι το μεσαίο στρώμα των επινεφριδίων έχει υπερβολική έκκριση κορτιζόλης.

Το Atypical Cushing περιλαμβάνει τα εξωτερικά και εσωτερικά στρώματα των επινεφριδίων και εμφανίζεται όταν παράγονται άλλοι τύποι ορμονών, συνήθως οιστρογόνα και προγεστερόνη.

Όταν ένας σκύλος στειρώνεται πριν από την εφηβεία, τα ενδοκρινικά, αδενικά και ορμονικά συστήματα δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως.

Η πλήρης αφαίρεση των γονάδων, με αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής όλων των ορμονών φύλου του σώματος (που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ευνουχισμού ή της παραδοσιακής στείρωσης), μπορεί να αναγκάσει τα επινεφρίδια να παράγουν ορμόνες φύλου, επειδή είναι ο μόνος εναπομείνας ιστός στο σώμα που μπορούν να τα εκκρίνουν.

Με την πάροδο του χρόνου, τα επινεφρίδια φορολογούνται από το να κάνουν τη δική τους δουλειά συν το έργο των χαμένων γονάδων.

Είναι πολύ δύσκολο για αυτούς τους μικροσκοπικούς αδένες να συμβαδίσουν με τη ζήτηση του σώματος για ορμόνες φύλου. Αυτή είναι η κατάσταση της νόσου Cushing.

Η διαταραχή των ορμονών είναι ένα κεντρικό χαρακτηριστικό της νόσου του Cushing. Οποιαδήποτε ουσία ή διαδικασία που επηρεάζει την ορμονική ισορροπία του σώματος θα πρέπει να αξιολογείται απολύτως ως πιθανή ρίζα.Καρδιακοί όγκοι σκύλων.

Μια έρευνα κτηνιατρικής ιατρικής βάσης δεδομένων για τα έτη 1982 έως 1985 αποκάλυψε ότι σε σκύλους με όγκους της καρδιάς, ο σχετικός κίνδυνος για τα θηλυκά που είχαν στειρωθεί ήταν πάνω από τέσσερις φορές του ανέπαφου θηλυκού.

Για τον πιο συνηθισμένο τύπο καρδιακού όγκου, το αιμαγγειοσάρκωμα, τα θηλυκά που είχαν στειρωθεί είχαν μεγαλύτερο από πέντε φορές κίνδυνο έναντι των ανέπαφων ομολόγων τους.

Τα στειρωμένα αρσενικά είχαν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο από τα άθικτα αρσενικά επίσης.Καρκίνος των οστών σκύλων. Σε μια άλλη μελέτη σε Rottweiler που δημοσιεύθηκε πριν από 10 χρόνια, τόσο για αρσενικά όσο και για θηλυκά που είχαν στειρωθεί πριν από την ηλικία ενός έτους, υπήρχε ένας στους τέσσερις κινδύνους για τη ζωή κατά του καρκίνου των οστών.

Τα “desexed” Rotties είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από την ασθένεια από τα άθικτα σκυλιά. Σε μια άλλη μελέτη που χρησιμοποιεί την Κτηνιατρική Ιατρική Βάση Δεδομένων για το 1980 έως το 1984, ο κίνδυνος καρκίνου των οστών σε σκύλους μεγαλόσωμους και καθαρόαιμους ήταν διπλάσιος για εκείνους τους σκύλους που ήταν στειρωμένοι.Μη φυσιολογική ανάπτυξη σκύλων.

Μελέτες που έγιναν τη δεκαετία του 1990 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά που είχαν στειρωθεί κάτω από ένα έτος ηλικίας μεγάλωσαν σημαντικά ψηλότερα από τα μη αποστειρωμένα σκυλιά ή αυτά τα σκυλιά που στειρώθηκαν μετά την εφηβεία. Όσο νωρίτερα η διαδικασία τόσο ψηλότερος είναι ο σκύλος.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2000 μπορεί να εξηγήσει γιατί: φαίνεται ότι η αφαίρεση των οργάνων που παράγουν οιστρογόνα σε ανώριμα σκυλιά – τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά – μπορεί να προκαλέσει παραμονή ανοιχτών πλακών ανάπτυξης.

Αυτά τα ζώα συνεχίζουν να μεγαλώνουν και να καταλήγουν με ανώμαλα μοτίβα ανάπτυξης και δομή των οστών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακανόνιστες αναλογίες σώματος, πιθανά προβλήματα χόνδρου και προβλήματα διαμόρφωσης αρθρώσεων.Υψηλότερο ποσοστό ρήξεων CCL.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Texas Tech University Health Sciences Center σχετικά με τους τραυματισμούς του κρανιακού συνδέσμου στο κρανιακό συμπέρασμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά που είχαν στειρωθεί είχαν σημαντικά υψηλότερη συχνότητα ρήξης από τα άθικτα αντίστοιχα. Ενώ τα σκυλιά μεγάλης φυλής είχαν περισσότερους τραυματισμούς CCL, τα αποστειρωμένα σκυλιά όλων των φυλών και μεγεθών είχαν αυξημένο ποσοστό ρήξης.

Δυσπλασία ισχίου σκύλου. Σε μια αναδρομική μελέτη κοόρτης που πραγματοποιήθηκε στο Κολέγιο Κτηνιατρικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Cornell, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά σκυλιά στειρωμένα σε νεαρή ηλικία ήταν πιο επιρρεπή σε δυσπλασία ισχίου.Ειδικές επιδράσεις φυλής λόγω στείρωσης σκύλου.

Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Ντέιβις με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων Golden Retrievers αποκάλυψε ότι για τα περιστατικά δυσπλασίας του ισχίου, δακρύων CCL, λεμφοσάρκωμα, αιμαγγειοσάρκωμα και όγκων ιστιοκυττάρων, τα ποσοστά ήταν σημαντικά υψηλότερα τόσο στους αρσενικούς όσο και στις θυληκές σκύλους που είχαν στειρωθεί σε σύγκριση με άθικτα σκυλιά.

Άλλες ανησυχίες για την υγεία των σκύλων.

Η πρώιμη στείρωση συσχετίζεται συνήθως με ακράτεια ούρων σε θηλυκά σκυλιά και έχει συνδεθεί με αυξημένη συχνότητα ακράτειας σφιγκτήρα ουρήθρας στους αρσενικούς σκύλους.

Οι στειρωμένοι σκύλοι Golden Retrievers είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν υποθυρεοειδισμό. Μια μελέτη κοόρτης για σκύλους καταφύγιου που διεξήχθη από το Κολλέγιο Κτηνιατρικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Α & Μ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μολυσματικές ασθένειες ήταν πιο συχνές σε σκύλους που στειρώθηκαν σε ηλικία κάτω των 24 εβδομάδων.

Το Ίδρυμα Υγείας Canine Health του AKC εξέδωσε μια έκθεση που υποδεικνύει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών στα εμβόλια σε στειρωμένους σκύλους.

Μεταξύ των αναφορών και των μελετών που δείχνουν ανησυχίες για την υγεία που σχετίζονται με την πρόωρη στείρωση, βρίσκουμε επίσης αναφορά για αυξημένη συχνότητα εμφάνισης προβλημάτων συμπεριφοράς, όπως φοβίες θορύβου, συμπεριφορά φόβου, επιθετικότητα και ανεπιθύμητες σεξουαλικές συμπεριφορές.

Στείρωση σκύλων, μήπως τελικά καλύπτει ένα ουσιαστικότερο πρόβλημα?

Οι κτηνίατροι στις Η.Π.Α. και τον Καναδά εκπαιδεύονται μόνο για την παραδοσιακή στείρωση σκύλων, κάτι που είναι ατυχές, καθώς υπάρχουν λιγότερο επεμβατικές εναλλακτικές λύσεις, όπως απολίνωση των σαλπίγγων, υστερεκτομή και αγγειεκτομή.

Αυτές οι τεχνικές είναι γρήγορες και εύκολες και σίγουρα αποτελεσματικές.

Στην πραγματικότητα, συνήθως, όταν κατακτηθεί η τεχνική, είναι ταχύτερες, λιγότερο ριψοκίνδυνες και δυνητικά λιγότερο δαπανηρές από μία πλήρη και τυπική στείρωση.

Δυστυχώς, κανείς δεν ξέρει πώς να τα κάνει σε αυτήν τη χώρα.

Ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να βρεθούν είναι επειδή τα κτηνιατρικά σχολεία των ΗΠΑ απλά δεν διδάσκουν αυτές τις εναλλακτικές διαδικασίες.

Δεν είχαν ποτέ λόγο. Και έως ότου οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αρχίσουν να απαιτούν επιλογές αποστείρωσης πέρα ​​από την στείρωση, το status quo θα παραμείνει.

Όπως ο συγγραφέας Ted Kerasote και εγώ έχουμε συζητήσει πολλές φορές, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν άθικτα σκυλιά ελεύθερης κυκλοφορίας που κυκλοφορούν υπό φωνητικό έλεγχο των ιδιοκτητών τους.

Όταν τα θηλυκά σκυλιά μπαίνουν σε κατάσταση οίστρου, οι ιδιοκτήτες απλώς διαχειρίζονται την κατάσταση αφαιρώντας τα από ομαδικά κοινωνικά γεγονότα έως ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος «θερμότητας».

Κρατούνται στο σπίτι, απομακρύνονται από τους αρσενικούς σκύλους και τους πηγαίνουν βόλτα πάντα με λουρί.

Ο Ted αφηγείται την ιστορία ενός Βρετανού κτηνιάτρου που πήρε συνέντευξη, ο οποίος είπε ότι τα περισσότερα αιτήματα που λαμβάνει για στείρωση σκύλων προέρχονται από πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά που ζουν στο Λονδίνο.

Αντί να ανταποκριθεί αμέσως στο αίτημα, ο κτηνίατρος συνομιλεί με τον ιδιοκτήτη του κατοικίδιου ζώου για την πραγματική ανάγκη στείρωσης του σκύλου.

Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος είναι πάντα σε λουρί και πάντα υπό τον έλεγχο του ιδιοκτήτη, τότε πώς ακριβώς θα μείνει έγκυος (ή θα ζευγαρώσει με μια θηλυκιά) εάν είναι συνεχώς με τον ιδιοκτήτη και ποτέ χωρίς λουρί;

Ο κτηνίατρος λέει ότι σπάνια έχει έναν Βρετανό ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων να ζητήσει στείρωση του σκύλου του.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν μπορούν καν να καταλάβουν ότι είναι δυνατόν να διατηρούνται άθικτα σκυλιά κατοικίδιων ζώων και να μην έχουν εκατομμύρια ανεπιθύμητων κουταβιών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πιστεύουμε ότι ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων σημαίνει στείρωση του σκύλου σας.

Μου έμαθε να πιστεύω το ίδιο πράγμα – ότι η διατήρηση ενός ανέπαφου κατοικιδίου θεωρήθηκε ανεύθυνη ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης είναι προσεκτικός για να μην επιτρέψει στο κατοικίδιο να αναπαράγεται.

Φυσικά, η εξάρτησή μας από την στείρωση ως η μόνη μορφή ελέγχου των γεννήσεων είναι το αποτέλεσμα γενεών ανεύθυνων ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων και εκατομμυρίων ανεπιθύμητων σκύλων και γατών που σκοτώνονται ετησίως στα καταφύγια …

Είναι ένας φαύλος κύκλος, και είναι ένας πολύ απογοητευτικός κύκλος για να το παρακολουθήσετε.

Οι ανεύθυνοι άνθρωποι πρέπει να έχουν αποστειρωμένα κατοικίδια. Κανείς δεν πρόκειται να υποστηρίξει αυτό το σημείο.

Δυστυχώς, η στείρωση των κατοικίδιων ζώων δεν καθιστά πλέον υπεύθυνους τους ανεύθυνους. Παραμένουν η βασική αιτία της κρίσης υπερπληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο!

Το πρόβλημά μου με το ζήτημα της στειρώσεως είναι η μόνη τρέχουσα λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των κατοικίδιων ζώων.

Δεν εμποδίζουμε απλώς την ικανότητα αναπαραγωγής του ζώου, αλλά αφαιρούμε επίσης πολύτιμους ιστούς που εκκρίνουν ορμόνες φύλου, όπως οι ωοθήκες και οι όρχεις. Αυτά τα όργανα εξυπηρετούν έναν σημαντικό σκοπό.

Αργούμε να κατανοήσουμε ότι πάνω στην βιασύνη μας να στειρώσουμε το νωρίτερο δυνατόν κάθε πιθανό ζώο και να περιορίσουμε τις ανεπιθύμητες γέννες, δημιουργούμε στα ζώα ποικίλα προβλήματα υγείας, πολλές φορές απειλητικά για την ζωή τους, τα οποία δεν υπάρχουν καθόλου ή υπάρχουν σε πολύ μικρότερο βαθμό σε άθικτα κατοικίδια ζώα!

Στην ουσία όμως το κυριότερο πρόβλημα αυτής της κατάστασης είναι η ανευθυνότητά μας!

Υπεύθυνη ιδιοκτησία ενός ανέπαφου (μη στειρωμένου) θηλυκού σκύλου

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλοι ιδιοκτήτες ενός ανέπαφου αρσενικού ή θηλυκού σκύλου. Μέρος της δημοτικότητας των τυπικών στειρώσεων έναντι άλλων μέσων αποστείρωσης είναι ότι είναι απλώς βολικό για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

Όχι μόνο οι στειρώσεις καθιστούν το ζώο αδύνατο να αναπαραχθεί, αλλά επίσης αφαιρεί όλη την ακαταστασία των θηλυκών κύκλων θερμότητας (οίστρου) και τις περισσότερες από τις βασικές συμπεριφορές ζευγαρώματος του κατοικίδιου και για τα δύο φύλα.

Τα θηλυκά σκυλιά δεν έχουν μηνιαίες περιόδους όπως οι άνθρωποι. Έχουν μία, ή συνήθως δύο οίστρους τον χρόνο.

Συνήθως μπορείτε να πείτε ότι ένας θηλυκός κύκλος θερμότητας βρίσκεται στο δρόμο του όταν αρχίζει να μεγαλώνει ο ακέραιος αιδοίου του θηλυκού σας.

Ακριβώς όπως συμβαίνει στους ανθρώπους υπάρχει αιμορραγία, αλλά σε αντίθεση με τις ανθρώπινες γυναίκες που δεν είναι γόνιμες κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα σκυλιά είναι ακριβώς το αντίθετο.

Τα θηλυκά σκυλιά μπορούν να μείνουν έγκυες μόνο κατά τη διάρκεια του οίστρου τους για περίπου 3 έως 4 ημέρες καθώς τα μη γονιμοποιημένα αυγά ωριμάζουν στο σώμα τους.

Μερικά σκυλιά θα σηματοδοτήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επισημαίνοντας, πράγμα που σημαίνει ανύψωση της βάσης της ουράς προς τα πάνω και προς τα πλάγια.

Μερικά θηλυκά σκυλιά θα σταθούν και μπορούν να τοποθετηθούν ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του κύκλου θερμότητας τους, συμπεριλαμβανομένων πριν και μετά την εγκυμοσύνη ή τη γόνιμη.

Άλλοι δεν δείχνουν καθόλου σημάδια συμπεριφοράς.

Οι ιδιοκτήτες ανέπαφων θηλυκών σκύλων πρέπει να είναι σίγουροι για τα σημάδια θερμότητας (οίστρου) στα κατοικίδια ζώα τους, ώστε να μπορούν να τα χωρίσουν από τα αρσενικά σκυλιά κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου.

Ποτέ μην υποτιμάτε τον καθορισμό ενός ανέπαφου αρσενικού σκύλου που θέλει να ζευγαρώσει με ένα θηλυκό σκυλί σε οίστρο.

Σας λέω, εάν έχετε ένα θηλυκό σκυλί, τα αρσενικά σκυλιά θα την επισκεφθούν ακόμα και από μακρινά σημεία επειδή εκκρίνει μερικές πολύ ελκυστικές φερομόνες.

Με την κατάλληλη εκπαίδευση, την ενίσχυση και τη συνεχή επίβλεψη, ωστόσο, τα αρσενικά σκυλιά μπορούν να μάθουν να είναι παρουσία μιας γυναίκας ενώ επιβλέπονται, ακόμα και όταν είναι σε οίστρο, χωρίς ζευγάρωμα.

Μερικοί άνθρωποι με άθικτο αρσενικό και θηλυκό δεν θέλουν να καταβάλουν προσπάθειες για τη διαχείριση αρσενικών σκύλων γύρω από θηλυκές σε οίστρο και απλώς να τα στείλουν στο σπίτι ενός φίλου ή συγγενή μέχρι το τέλος του κύκλου.

Εάν έχετε ένα θηλυκό σκυλί σε οίστρο, δεν πρέπει ποτέ να το αφήσετε έξω μόνο του ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Δεν έχει σημασία αν έχετε περιφραγμένη αυλή.

Εάν υπάρχει ένα μη επιτηρούμενο αρσενικό γύρω, υπάρχει απολύτως ο κίνδυνος να περάσει τον φράχτη (ή πάνω από το φράχτη ή κάτω από το φράχτη).

Ο κύκλος θερμότητας (οίστρου) ενός θηλυκού σκύλου διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες, αλλά η εμμηνορροϊκή αιμορραγία μπορεί να είναι απρόβλεπτη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Δεν είναι σταθερά βαρύ ούτε καθημερινά, όλη μέρα. Πολλοί ιδιοκτήτες ανέπαφων θηλυκών σκύλων επενδύουν σε ειδικές πάνες ή εσώρουχα που μπορούν να κρατήσουν μια σερβιέτα για να περιέχουν την απόρριψη.

Στο σπίτι μου παίρνουμε μια πόρτα για μωρά και εισάγουμε την ειδική κυρία του μήνα στην κουζίνα.

Βάζουμε ένα κρεβάτι σκύλου εκεί, και μετά απλώς σκουπίζουμε μερικές φορές την ημέρα. Συνήθως, τα θηλυκά σκυλιά είναι απίστευτα καλά στο να διατηρούνται πολύ καθαρά. Τις περισσότερες φορές, υπάρχει πολύ μικρό χάος.

Υπεύθυνη ιδιοκτησία ενός ανέπαφου (μη στειρωμένου) αρσενικού σκύλου

Τα άθικτα αρσενικά πρέπει να λαμβάνουν εκπαίδευση ενίσχυσης θετικής συμπεριφοράς για να σταματήσουν τη σήμανση ούρων στο σπίτι καθώς και οποιαδήποτε ανεπιθύμητη συμπεριφορά που μπορεί να συμβεί.

Το άθικτο, αρσενικό, ενήλικο Dachsie που μόλις διασώσαμε – το όνομά του είναι Lenny – έγινε ο Lenny Loincloth μετά από λίγες μέρες στο σπίτι μας για προφανείς λόγους.

Απέκτησε το επώνυμό του, διότι σημείωσε απολύτως κάθε γωνιά και κάθε έπιπλο που διαθέτουμε.

Για να μειώσουμε αυτήν την εντελώς ανεπιθύμητη συμπεριφορά και να ενισχύσουμε την υγιή διάρρηξη του σπιτιού, του βάζουμε μια κοιλιά. Το ονομάζουμε μεσογειακό.

Εχει μια μικρή πάνα που κρατά το πέος του στην κοιλιά του. Τα σκυλιά έμφυτα δεν θέλουν να ουρησουν. Θέλουν να κατουρήσουν και να επισημάνουν σημεία και αντικείμενα. Με τον δέσιμο της κοιλιάς, ενισχύουμε την καλή συμπεριφορά όπως το να πηγαίνουμε έξω για την φυσική μας ανάγκη και να μην σημαδεύουμε το σπίτι.

Είμαι περήφανη που λέω ότι σε ένα μήνα, τον βοηθήσαμε πραγματικά να σταματήσει την ενοχλητική συνήθεια του να μαρκάρει όλο το σπίτι!

Η σταθερή θετική ενίσχυση ήταν πραγματικά απαραίτητη με τον Lenny, όπως συμβαίνει με όλα τα σκυλιά. Ανακαλύψαμε επίσης την πρώτη μέρα που ο Lenny βρισκόταν στο σπίτι μας πως του άρεσε να δαγκώνει τα πάντα.

Προτιμούσε τα πουπουλένια μαξιλάρια και τα κρεβάτια για σκύλους. Απλά πήραμε αυτά τα μαξιλάρια και τα κρεβάτια για σκύλους. Δεν του δώσαμε πρόσβαση σε αντικείμενα που μπήκαν στον πειρασμό της ανεπιθύμητης συμπεριφοράς του.

Δεν έχει δαγκώσει τίποτα σε τρεις εβδομάδες. Υπάρχουν λοιπόν τρόποι για να ενισχυθεί θετικά η καλή συμπεριφορά και να εξαλειφθούν οι αρνητικές συμπεριφορές μη στειρωμένων αρσενικών σκύλων εάν καταβάλλετε ουσιαστική προσπάθεια.

Ο άθικτος αρσενικός σκύλος σας δεν θα πρέπει ποτέ να είναι εκτός λουριού, εκτός εάν είστε απολύτως σίγουροι ότι δεν θα συναντήσετε ένα άθικτο θηλυκό σκυλί ή ότι βρίσκεται υπό συνεχή φωνητικό έλεγχο σε όλα τα σκυλιά.

Πρέπει επίσης να έχετε τον έλεγχο του σκύλου σας ενώ είναι δεμένος. Εάν το άθικτο αρσενικό ή θηλυκό σκυλί σας μπορεί να απομακρυνθεί από εσάς όταν ενθουσιαστεί, τότε το σκυλί σας δεν είναι υπό τον έλεγχό σας παρά το λουρί.

Συνιστώ εκπαίδευση ενίσχυσης θετικής συμπεριφοράς για όλα τα σκυλιά, ειδικά για άθικτα σκυλιά. Και είναι απόλυτη ανάγκη για άρρωστα χτισμένα, άθικτα αρσενικά σκυλιά.

Η παραμονή στην τάξη υπακοής για τους πρώτους 16 μήνες της ζωής του σκύλου είναι μια εξαιρετική βάση για καλές συμπεριφορές για το υπόλοιπο της ζωής του.

Εάν το σκυλί σας εμφανίσει επιθετική συμπεριφορά, η στείρωση μπορεί να είναι σημαντικό μέρος της διαχείρισης ζητημάτων μακροπρόθεσμης συμπεριφοράς. Και πάλι, σε αυτήν την περίπτωση, εάν έχετε έναν επιθετικό σκύλο, πρέπει να αξιολογήσουμε τους κινδύνους έναντι των οφελών.

Τα οφέλη για την υγεία του να αφήνουμε άθικτο έναν σκύλο με ψυχραιμία δεν υπερτερούν του μεγαλύτερου κινδύνου αυτού του επιθετικού ζώου να επιστραφεί, να πεταχτεί ή να κακοποιηθεί – ή να βλάψει ένα άλλο ζώο ή άνθρωπο.

Με ζητήματα συμπεριφοράς, η στείρωση μπορεί να είναι μια λογική επιλογή. Είναι καλύτερα να πάσχετε από ενδοκρινική νόσο, αλλά να βρίσκεστε σε ένα σπίτι που αγαπάτε, παρά να είστε απαλλαγμένοι από ασθένειες, αλλά να ζείτε σε καταφύγιο θανάτου για λόγους προβληματικής συμπεριφοράς.

Λάβετε υπόψη ότι στον κόσμο, τουλάχιστον στη Βόρεια Αμερική, εσείς και ο άθικτος σκύλος σας δεν θα έχετε πολλή παρέα σε αυτήν την ημέρα και την ηλικία.

Δεν θα μπορείτε να μεταφέρετε το σκύλο σας παντού που επιτρέπεται να πάει ένας σκύλος που έχει στειρωθεί.

Εάν ο σκύλος σας είναι αρσενικός, ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε πολλές αδιάκριτες ερωτήσεις και ακόμη και θυμό από ανθρώπους που θα σας προ-κρίνουν ως εντελώς ανεύθυνους.

Όταν ο Lenny βλέπει ανθρώπους, πέφτει κάτω ανάσκελα και του χαιρετάει! Τότε τα σχόλια των περισσότερων είναι, τι είναι αυτά και πότε θα αφαιρεθούν? (αναφερόμενοι στους όρχεις του…)

Τι γίνεται με την στείρωση της γάτας μου;

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, η έρευνα έχει δείξει ότι οι γάτες μας δεν έχουν τις ίδιες αρνητικές μακροχρόνιες φυσιολογικές συνέπειες που σχετίζονται με την στείρωση που μαστίζουν τον σκύλο μας.

Ενδέχεται να εντοπίσουμε πιθανούς δεσμούς στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι οι σύντροφοι σκύλοι μας επηρεάζονται περισσότερο αρνητικά από την στείρωση.

Με αυτό το κείμενο θέλω να καταλάβετε ότι πλέον δεν συμπεριφέρομαι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις στείρωσης, ούτε και την εφαρμόζω πλέον τυφλά σε όλα τα νεαρά κατοικίδια ζώα.

Η απόφαση της στείρωσης ή αποστείρωσης του κατοικίδιου ζώου σας σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται είναι μια πολύ προσωπική απόφαση που πρέπει πάντα να βασίζεται στην φυλή, την ιδιοσυγκρασία, την προσωπικότητα και τον οργανισμό του σκύλου σας σε συνδυασμό με την δέσμευσή σας για εκπαίδευση, διαχείριση τρόπου ζωής και υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!