28 Απριλίου, 2024

Βροχη καταγγελιων για παρενοχληση-παρεμποδιση-λεκτικη και σωματικη βια-τραμπουκισμο σε φιλοζωους εθελοντες που φροντιζουν αδεσποτα ζωα στις γειτονιες-περιοχες τους

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
2.332 Views

Με αφορμή βίντεο ντοκουμέντο με τραμπούκο “κιουρια” των τιμών, που στη “δική” της οδό που της “ανήκει”, τόλμησε η εθελόντρια να ταισει τα αδέσποτα ζώα και της ασκήθηκε σωματική βια, όπως και σωρεία καταγγελιων που δέχθηκε το ΚΙΝΗΜΑ, ειδικά τους καλοκαιρινους μηνες, οι εθελοντές που σιτιζουν-ποτίζουν αδέσποτα ζώα στις περιοχές και γειτονιές τους, θα πρέπει κατευθείαν με τα αποδεικτικά τους στοιχεία και με μάρτυρες που είναι παρόντες στα περιστατικά, να κάνουν ΑΜΕΣΑ καταγγελία στο Α.Τ. της περιοχής που έγινε το συμβάν .

Να κατατεθεί μήνυση εντός 24 ωρων, αφού βρεθούν τα στοιχεία των τραμπουκων, για να ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου και αυτεπαγγελτα να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Τόσο η παρεμπόδιση της σίτισης των αδεσπότων, όσο και ο εκφοβισμός εθελοντών, απαγορεύονται ρητά απ’ τον νόμο.

Το πρώτο επίσης θεωρείται κανονικότατα κακοποίηση, οπως και για τις απειλές θανάτωσης.

Η αστυνομία οφείλει να πράξει τα δέοντα και τα νόμιμα.

Σε περίπτωση που πάει να αγνοήσει το περιστατικό, είναι παράβαση
καθήκοντος.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση κάποιος απειλήσει ζωή, ή σωματική ακεραιότητα βγάζουμε το κινητό και τον βιντεοσκοπούμε κι ας μη θέλει.

…Και αυτό είναι ΝΟΜΙΜΟ.

Το υλικό παραδίδεται στην αστυνομία ως αποδεικτικό στοιχείο αξιόποινης πράξης (π.κ. 333 – απειλή, π.κ. 331 – αυτοδικία) και κατατίθεται μήνυση επίτόπου και εντός 24 ωρών για να ισχύει η αυτοφωρη διαδικασία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ-ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ-ΚΑΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΠΟΤΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΦΙΛΟΖΩΟ ΔΙΠΟΔΟ.

Οσοι μένουν στις περιοχες που έγιναν τα περιστατικά. να οργανωθουν και να συμπαρασταθουν στους εθελοντές με όποιον τρόπο μπορούν.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!