26 Απριλίου, 2024

Δεκα συγκλονιστικά γεγονότα σχετικά με τη ζωή των σκύλων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία πειραματων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 6 λεπτά
994 Views

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Όλοι αγαπάμε τα σκυλιά μας, δεν αμφισβητείται αυτό το σημείο. Τα σκυλιά μας δεν είναι μόνο οι αξιόπιστοι σύντροφοί μας, είναι μέλη των οικογενειών μας που μας ενδιαφέρουν βαθιά, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα προϊόντα που αγοράζουν καθημερινά τροφοδοτούν την κατάχρηση σκυλιών σε όλη την Αμερική. Συνήθως σκεφτόμαστε τα κουνέλια και τα ποντίκια όταν πρόκειται για ζώα που χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια πειραματισμού και έρευνας, αλλά – προς μεγάλη έκπληξη πολλών – τα αγαπημένα σκυλιά μας εμπίπτουν επίσης σε αυτή την κατηγορία.

Τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για χρήση σε τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες καθορίζουν ασφαλή επίπεδα μιας άγνωστης ουσίας για τον άνθρωπο. Είναι επίσης δημοφιλη για τις μελέτες για τον καρκίνο, επειδή τα σκυλιά και οι άνθρωποι έχουν παρόμοιο ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τα σκυλιά ένα καλό μοντέλο για τις ανοσοθεραπείες του καρκίνου, στα μάτια του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου. Τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται σε αυτά και σε άλλα πειράματα υποβάλλονται σε ευθανασία στο τέλος των πειραμάτων.

Αυτά τα σκυλιά υποφέρουν σε εργαστήρια, ενώ τα σκυλιά θεωρούνται ως κατοικίδια ζώα αγκαλιάζονται σε αφράτα κρεβάτια, παίρνουν γκουρμέ φαγητό και αντιμετωπίζονται ως μέλη της οικογένειας. Πολλοί άνθρωποι απλά δεν γνωρίζουν τις εργαστηριακές δοκιμές στα σκυλιά, και αν είναι αυτοί δεν συνειδητοποιούν πόσο τρομερό είναι για τα ζώα. Εάν γνώριζαν τα συγκλονιστικά γεγονότα που αναφέρονται παρακάτω, θα σκέφτονταν δύο φορές για τις αγορές τους.

1. Τα σκυλιά εκτρέφονται για εργαστήρια

Σοκαριστικα, τα Beagle και αλλοι σκύλοι εκτρέφονται ειδικά για εργαστήρια. Τα ερευνητικά ιδρύματα αγοράζουν συχνά ζώα από εκτροφεις της κατηγορίας Α που διαθέτουν ζώα με αποκλειστικό σκοπό να τα πωλούν για πειραματισμό. Ανάλογα με τον τύπο της έρευνας που διεξάγεται, οι εκτροφεις παράγουν διαφορετικούς τύπους σκύλων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, για παράδειγμα, τα σκυλιά μπορούν ακόμη και να αγοραστούν με ή χωρίς φωνητικες χορδες για την τιμή των $ 700 για σκύλο 33 λιβρών.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

2. Τα σκυλιά των καταφυγίων χρησιμοποιούνται για πειράματα

Μια έρευνα για το Πανεπιστήμιο της Γιούτα αποκάλυψε ότι αγόραζαν άστεγους σκύλους και γάτες από καταφύγια για πειράματα. Ευτυχώς, η έκθεση αυτού του γεγονότος σταμάτησε αυτή την πρακτική στο πανεπιστήμιο, ωστόσο, σύμφωνα με την Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτή η πρακτική συνεχίζεται σε όλους τους αντιπροσώπους των ΗΠΑ “Κατηγορίας Β”, όπως είναι γνωστοί, συχνά ως υιοθετουντες σε καταφύγια και στη συνέχεια πωλούν τα ζώα στις εγκαταστάσεις πειραματων.

3. Τα σκυλιά φυλάσσονται σε μικρούς κλωβούς για χρόνια

Τα σκυλιά τριάντα τριών λιβρών απαιτούνται μόνο από το νόμο για να έχουν οκτώ τετραγωνικά πόδια του χώρου του ρείθρου και αυτά τα σκυλιά συχνά δεν πηγαίνουν ποτέ έξω ούτε βλέπουν το φως του ήλιου. Μερικά σκυλιά τρελαίνονται μετά από χρόνια που ειναι κλεισμενα σε ένα κλουβί.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
PETA

4. Δεν υπάρχουν νομικοί περιορισμοί στα πειράματα σκυλιών

Οποιοδήποτε πείραμα μπορεί να γίνει σε σκύλο, ο μόνος έλεγχος είναι η έγκριση μιας επιτροπής στο εργαστήριο, αλλά κανένας ομοσπονδιακός νόμος δεν τους εμποδίζει να εγκρίνουν πειράματα.

5. Δεκάδες χιλιάδες σκύλων χρησιμοποιούνται για πειράματα κάθε χρόνο

Η Αμερικανική Εταιρεία Αντι-Vivisection εκτιμά ότι 70.000 έως 75.000 σκύλοι χρησιμοποιούνται για έρευνα κάθε χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά είναι beagles.

6. Πειράματα σκυλιών ξεκίνησαν πριν από εκατοντάδες χρόνια

Το πρώτο γνωστό πείραμα σκύλων πραγματοποιήθηκε από τον Sir Christopher Wren το 1657. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εισήγαγε ουσίες στην κυκλοφορία του αίματος, στην περίπτωση αυτή χρησιμοποίησε κρασί και όπιο.

7. Τα σκυλιά των εργαστηριων δεν προστατεύονται από την κυβέρνηση

Το 2014, το Αμερικανικο Τμημα του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Γεωργίας, διενήργησε έλεγχο στους επιθεωρητές του. Ο έλεγχος έδειξε ότι οι επιθεωρητές δεν εφάρμοζαν επαρκώς κανόνες ή διερευνούσαν εγκαταστάσεις που παραβίαζαν τον νόμο για την καλή μεταχείριση των ζώων – η οποία είναι αρκετά αδύναμη όταν εφαρμόζεται. Ο έλεγχος αποκάλυψε επίσης ότι οι επιθεωρητές δεν αναφέρουν σωστά την ποσότητα του πόνου που προκαλείται στα ζώα. Αυτές οι επιθεωρήσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να προστατεύσουν την ευημερία των σκύλων στις εγκαταστάσεις δοκιμών στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ωστόσο, αν δεν επιβληθούν ποτέ, μπορεί να μην υπάρχουν.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

8. Τα σκυλιά εκτρέφονται σκόπιμα για να υποφέρουν από εξουθενωτικές ασθένειες

Τα σκυλιά χρησιμοποιούνται συνήθως στις μελέτες για την ανθρώπινη ασθένεια λόγω των σωματικών τους ομοιότητων με τους ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι τα σκυλιά εκτρέφονται συστηματικά για να έχουν κάποιες γενετικές ασθένειες με μοναδικό σκοπό τον πειραματισμό.
Στο Πανεπιστήμιο του Texas A & M, ο ηγέτης των πειραμάτων στη μυϊκή δυστροφία Duchenne (DMD), Joe Kornegay, διατηρεί Golden Retrievers με την ασθένεια για να πειραματιστεί πάνω τους. Η DMD είναι μια γενετική διαταραχή που μπορεί επίσης να βρεθεί σε ανθρώπους που προκαλεί εκφυλισμό των μυών και εξασθενίζει με την ηλικία. Τα πειράματα που έγιναν σε αυτά τα σκυλιά ήταν οδυνηρά και πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένα.

Στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας κουτάβια έχουν εκτραφεί για να έχουν μια εκφυλιστική ασθένεια των ματιών που οδηγει στην τύφλωση. Τελικά σκοτώθηκαν και τα μάτια τους αφαιρέθηκαν. Αυτά σίγουρα δεν ακούγονται όπως τα πράγματα που πρέπει να κάνουν τα ινστιτούτα της ανώτερης μάθησης. θα πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα.

9. Τα σκυλιά δηλητηριαζονται

Τα σκυλιά, ιδιαίτερα τα beagles, χρησιμοποιούνται για δοκιμές τοξικότητας που περιλαμβάνουν τη διατροφή με δύναμη, την ένεση ή την εφαρμογή σε δέρμα άγνωστων ουσιών. Αυτά μπορεί ακόμη και να περιλαμβάνουν τα φυτοφάρμακα, τα οποία είναι προφανώς κάτι που κανείς δεν πρέπει να πίνει. Χρειαζόμαστε πραγματικά πειράματα για να μας το πείτε;

10. Τα σκυλιά των εργαστηριων είναι εκπαιδευμένα να εμπιστεύονται τους ανθρώπους

Αυτό μπορεί να είναι το πιο σκληρό γεγονός όλων, επειδή αυτά τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα να εμπιστεύονται τους ανθρώπους και να είναι υπάκουα για να είναι καλύτερα εργαστηριακά θυματα. Σύμφωνα με μια αναφορά του Dallas Observer, η καθιέρωση της εμπιστοσύνης του σκύλου είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη μελέτη. Τα σκυλιά που υπογραμμίζονται από την παρουσία ανθρώπων και τα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να πειραματιστούν σε αυτά, έχουν χαμηλότερο ανοσοποιητικό σύστημα και διαταράσσουν το νευρικό σύστημα. Προκειμένου να διασφαλιστεί η «αποτελεσματικότητα» των δοκιμών τους, τα εργαστήρια πρέπει να εκπαιδεύουν τα κουτάβια ώστε να εμπιστεύονται τους πειραματιστές και να μην ενοχλούνται από τα ηλεκτρόδια και τα χρησιμοποιούμενα ηλεκτρόδια. Τα σκυλιά χρειάζονται επίσης “εκπαίδευση για πρόσθετες συσκευές όταν οι μελέτες περιλαμβάνουν κλουβιά μεταβολισμού, ιμάντες, εξοπλισμό εισπνοής, σακάκια ή περιλαίμια”.

Με τον ίδιο τρόπο που θα εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να περπατάει με ένα λουρί ή να κοιμάται στο κρεβάτι του, αυτά τα σκυλιά διδάσκονται να υπομείνουν μια ζωή βάναυση απο πειράματα.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε

Ας ελπίσουμε ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε δράση αφού διαβάσετε αυτά τα τρομακτικά γεγονότα σχετικά με πειράματα σε σκύλους. Μετά από όλα, αν δεν θα το κάνετε μόνοι σας γιατί μα πληρώσετε κάποιον άλλο για να το κάνετε; Ένα τεράστιο βήμα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σταματήσετε αυτές τις σκληρές πρακτικές είναι να αγοράσετε μόνο προϊόντα που δεν δοκιμαζονται σε σκυλους, τα οποία επισημαίνονται με σαφήνεια. Μπορείτε επίσης να δώσετε σε ομάδες όπως η Αμερικανική Εταιρεία Καταστολής Ζωής ή το Έργο Beagle Freedom για να υποστηρίξετε τις προσπάθειές τους για να τερματίσουν τις σκληρές εργαστηριακές δοκιμές. Ό, τι κι αν κάνετε, σιγουρευτείτε ότι μιλάτε και ενεργείτε, όσο μικρο κι αν ειναι, για αυτά τα αθώα σκυλιά που δεν μπορούν να μιλήσουν μόνοι τους!

Κειμενο: Sara Farr

Πηγή εικόνας εικόνας: Beagle Freedom Project

Πρωτεύουσα πηγή εικόνας: Kristin_a / Flickr

Πηγη:

https://www.onegreenplanet.org



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!