26 Ιανουαρίου, 2025

Δυσκολευουν τη ζωη στους μπογιες-“ηρωες” τα αδεσποτα “μιασματα”, που περισυλλεγουν βαναυσα στους απολιτιστους δρομους του Chennai της Ινδιας, εναντι χαμηλης αμοιβης απο τον δημιο της πολης

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
782 Views

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Χαμηλή αμοιβή, υψηλός κίνδυνος:

Η “ζωή είναι δύσκολη” για τους μπογιες- κυνηγούς σκύλων στο Chennai της Ινδιας.

Μετά από σχεδόν 30 λεπτά αναζήτησης, κυνηγιού και πάλης, η ομάδα πήρε στα χέρια της τρία σκυλιά — μόνο για να χάσει το τελευταίο μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς το μουγκρητό έσκισε το δίχτυ για να εξαφανιστεί.

CHENNAI:

Είναι μια δύσκολη ζωή για 75 κυνηγούς σκύλων, που εργάζονται βάσει σύμβασης με  εταιρεία στο Chennai της Ινδιας, καθώς πρέπει να “υπομείνουν τα στοιχεία της φύσης”, να εργαστούν πολλές ώρες και να “πολεμήσουν”, για  να “κατακτήσουν” τα αδέσποτα, με τίποτα άλλο εκτός από ένα δίχτυ πεταλούδας και ένα κοντάρι στο χέρι.

Αποκαλούμενοι «naai pidikaravan» με περιφρόνηση στα Ταμίλ, το ισόβιο στίγμα που συνδέεται με τη δουλειά τους είναι δύσκολο να αποτιναχθεί.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Ντάλιτ.

Δημοσιογράφος του TNIE πέρασε μια μέρα με μια ομάδα απο μπογιες- κυνηγών σκύλων στην περιοχή Saidapet στο Chennai πρόσφατα.

Μετά από σχεδόν 30 λεπτά αναζήτησης, κυνηγιού και πάλης, η ομάδα πήρε στα χέρια της τρία σκυλιά — μόνο για να χάσει το τελευταίο μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς το μουγκρητό έσκισε το δίχτυ για να εξαφανιστεί.

Δεν βρέθηκαν ποτέ.

Η ομάδα των πέντε κυνοσυλλεκτων, χρησιμοποίησε ένα δίχτυ πεταλούδας, δεμένο στην άκρη ενός μακριού στύλου για να πιάσει τους κυνόδοντες των αδεσποτων ζωων.

Οπως οι ιδιοι δηλωσαν:

“Σχεδιάσαμε αυτό το μαραφέτι, για να σώσουμε τους εαυτούς μας από το δάγκωμα από τα σκυλιά.

Τα αδέσποτα μας έχουν δαγκώσει και γρατζουνίσει πολλές φορές και αντιμετωπίζουμε τραυματισμούς τακτικά», δήλωσε ένας μπογιας- κυνηγός.

Σε μια τυπική ημέρα, κάθε ομάδα κυνοσυλλεκτων, πρέπει να πιάσει τουλάχιστον πέντε σκύλους, κυρίως βάσει δημόσιων καταγγελιών και να τους μεταφέρει σε καθορισμένα κέντρα ελέγχου γεννήσεων ζώων.

Εάν δεν επιτύχουν τους στόχους τους, θα ανακριθούν από αξιωματούχους.

Η μέρα τους ξεκινούσε στις 7 το πρωί και συνεχιζόταν μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Μερικές φορές πρέπει να εργαστούν για 10 ώρες και κατά τη διάρκεια βροχερών ημερών η δουλειά τους γίνεται δύσκολη.

Παρά τις πολλές ώρες εργασίας, πολλοί αναγκάζονται να αναλάβουν θέσεις μερικής απασχόλησης για να τα βγάλουν πέρα και να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

Πενιχρή αμοιβή, καμία ασφάλιση ή αναρρωτική άδεια για τους μπογιες- κυνηγούς σκύλων.

Οι περισσότεροι από τους κυνοσυλλέκτες, που εργάζονται για περισσότερα από 10 χρόνια λαμβάνουν ενοποιημένη αμοιβή από 10,000 έως 13,000 Rs το μήνα.

Λαμβάνουν ετήσια αύξηση από 14 έως 24 Rs στο πλαίσιο του προγράμματος National Urban Livelihood Mission (NULM).

Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση μισθού και κάλυψη κοινωνικής ασφάλειας, όπως ασφάλιση υγείας, EPFO και αναρρωτική άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο S Sundaram, ένας κυνηγός σκύλων, λέει ότι ακόμη και αν πρέπει να πάρουν άδεια λόγω δαγκώματος σκύλου, χάνουν τον μισθό τους.

“Πρέπει να πάρουμε άδεια με απώλεια μισθού αν ο σκύλος μας δαγκώσει στη δουλειά.

Πώς είναι αυτό δίκαιο;

Πρέπει να καθίσουμε στο σπίτι για μέρες για να θεραπευτούμε χωρίς αμοιβή”, δηλωνουν…

Σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Ταμίλ Ναντού (DPH), 18 άνθρωποι πέθαναν από λύσσα το 2021 και 22 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την πολιτεία μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι κατά μέσο όρο σχεδόν 50.000 δαγκώματα σκύλων αναφέρονται στο TN κάθε μήνα.

… Και εμεις να τονισουμε οτι δεν υπαρχουν πουθενα επισημα στοιχεια, που να εχει καταγραφει ο πληθυσμος των αδεσποτων της περιοχης και η ιχνηλασιμοτητα τους και το πως προεκυψε οτι ολα αυτα τα ζωα κριθηκαν “λυσσυποπτα” και “επιθετικα” απο τις αρχες, καθως και η λιστα των ανθρωπων που πεθαναν απο 50.000 κατα μεσο ορο δαγκωματα μηνιαιως, νουμερο εντελως πλασματικο.

Απο που προκυπτουν ολα τα παραπανω???

Ένας κτηνίατρος της εταιρείας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι υπάγονται στο πρόγραμμα NULM και πληρώνονται σύμφωνα με τη μισθολογική κλίμακα του συστήματος.

“Δεν έχουμε επιλογή μόνιμης απασχόλησης”.

“Παρέχουμε εξοπλισμό ασφαλείας.

Αν και πρέπει να μειώσουμε τον μισθό τους για άδεια, τους παρέχουμε αμοιβή εάν τραυματιστούν.

Δεν έχουμε λάβει παράπονα μεροληψίας.

Θα αναλάβουμε δράση εάν υπάρξουν καταγγελίες”, δηλωσαν .

Η ετήσια αύξηση ειναι 14-24 Rs.

Οι περισσότεροι από τους κυνοσυλλέκτες σκύλων που εργάζονται για περισσότερα από 10 χρόνια, λαμβάνουν αμοιβή από 10,000 έως 13,000 Rs το μήνα.

Λαμβάνουν ετήσια αύξηση από 14 έως 24 Rs στο πλαίσιο του NULM.

 

etetrapodotypia.gr team

 

 

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!