29 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
746 Views

Το βιντεο που θα παρακολουθησετε ανηκει στο αρχειο μας, αλλα ειναι διαχρονικο. Οι σκηνες εχουν καταγραφει απο την καμερα του kozan gr στην πολη της Κοζανης.

Απο τοτε μεχρι και σημερα, η κατασταση οχι απλα δεν εχει αλλαξει, αλλα εχει χειροτερεψει, οχι μονο στη συγκεκριμενη πολη, αλλα πανελλαδικα επικρατει το ιδιο σκηνικο, με τον μπογια που δεν εφυγε ποτε απο τη χωρα μας.

Μπορει να μην ειναι ακριβως στην ιδια μορφη, αλλα στην πιο “μοντερνα”, οπως ιδιωτικη εταιρεια περισυλλογης αδεσποτων ζωων. Ακομα και τα μελη φιλοζωικων σωματειων που προσκεινται στο περιβαλλον του εκαστοτε δημαρχισκου-δημιου, μπορουν να παιζουν αυτον τον τον ρολο, μιας και συνδιαχειριζονται την ολη κατασταση, εχοντα υπογραψει συμβασεις βαση ζωομνημονιου-οδηγιας της Ε.Ε., συμμετεχοντας στις 5μελεις επιτροπες, που στις περισσοτερες των περιπτωσεων οι αποφασεις τους ειναι παρανομες.

Κατ’ αυτον τον τροπο, περισυλλεγουν παρανομα τα αδεσποτα των περιοχων τους, τα οδηγουν σε καταφυγια-κολαστηρια, οπου στα περισσοτερα απο αυτα γινεται ευθανασια, τα πετουν απο δημο σε δημο, στα βουνα και στα λαγκαδια και φυσικα εξαφανιζονται προς αγνωστες κατευθυνσεις.

Ανεκαθεν οι δημοι χρησιμοποιουσαν τετοιους τροπους και οχι μονο για να απαλλαξουν τις περιοχες τους απο τα αδεσποτα ζωα… Και που τους δοθηκαν ευκαιριες να αποδειξουν το ζωοφιλικο τους εργο, καθε αλλο παρα αυτο εκαναν, τουλαχιστον οι περισσοτεροι, εκτος απο δυστυχως απειροελαχιστες περιπτωσεις.

Αν οι δημοι δεν ηταν ικανοι να διαφυλαξουν αυτην την ευθυνη, τοτε ας μην την αναλαμβαναν ποτε. Αλλα οταν πεφτει το χρημα, ειναι μεγαλος πειρασμος να το αφησεις να παει χαμενο. Μπορεις καλλιστα να το καταχραστεις και ταχα να υποτειθεται οτι ενδιαφερεσαι για το καλο των ζωων.

Εφ’ οσον λοιπον ειναι ανικανοι, γιατι ο νομος που ψηφιστηκε αποδυναμωνει τα φιλοζωικα σωματεια? Η παρανομη περισυλλογη ζωων ειναι ο παλιος γνωστος μπογιας. Οσο και να νομοθετησουμε, αν πραγματικα δεν προσπαθησουμε να λυσουμε το προβλημα ετσι οπως πρεπει, παντα το θεμα των αδεσποτων ζωων στην Ελλαδα θα παραμενει αλυτο.

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/videos/538002306685605/

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!