14 Μαΐου, 2024

Ο εμφυλιος πολεμος των “φιλοζωικων” τραστ και η χρυσοφορος διαδρομη του pet trafficking!

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 4 λεπτά
861 Views

Ο αδεσποτος πόλεμος των τραστ καλά κρατεί. Ο ένας κυνηγάει τον άλλο, το κράτος κάνει μια χαρά τη δουλειά του, ξεφορτωνοντας τα αδέσποτα του.

Ο οργανωμένος φιλοζωικός χώρος εμφανίζεται από χρόνια πολυδιασπασμένος, ενώ οι έντονες αντιπαλοτητες μεταξύ των τραστ και των σωματειων τους που περνουν τις πορτες του ΥΠΑΑΤ, τα περισσοτερα εκ των οποιων ειναι ΜΚΟ, προκαλούν οργη και απογοήτευση στους ανεξαρτητους και μοναχικούς φιλοζωους που κάνουν ότι περνά από το χέρι -και την τσέπη τους- προκειμένου να ανακουφίσουν τα ταλαιπωρημένα αδέσποτα.

Στην αντιληψη μας επεσαν δημοσιευματα και τηλεοπτικο ρεπορταζ απο τοπικα site και καναλι της Πατρας, τα οποια αναφερονται στο οτι 30 σκυλιά και 11 γάτες, βρεθηκαν σε άθλιες συνθήκες στο λιμάνι σε δύο βανάκια, τα οποια κατασχέθηκαν, για παράνομη εμπορία-εξαγωγή από την χώρα, γιατι δεν συνοδευονταν απο τα απαραιτητα νομιμα εγγραφα.

Απο την πρωτη στιγμη τοποθετηθηκαμε επι του θεματος και θεσαμε τα ερωτηματα και τους προβληματισμους μας, οι οποιοι εχουν ως εξης:

Ασαφή, αόριστα και ανεπιβεβαιωτα τα άρθρα, με φωτογραφίες αρχείου δεκαετίας , με βανακια φωτογραφημενα από μακρινά πλάνα, από τοπικό site της Πάτρας, χωρίς κανείς να μπορεί να διακρίνει τις πινακίδες και τον οδηγό του, ανακοίνωση από δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο γκαραγκουνικο τραστ, ότι πιάστηκαν από λιμενικούς με σκύλους και γάτες, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα που τα συνοδεύουν για την υιοθεσία τους στο εξωτερικό. Πραγματικά στοιχεία που να επιβεβαιωνουν την “είδηση”, δεν υπάρχουν. Επιπλέον ποιος είναι ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, που όπως υποστηρίζουν κάποιοι έφτασε μέχρι το ΥΠΑΑΤ και ποια είναι η φιλοζωικη ΕΠΕ που είναι εμπλεκόμενη, αφού τα ζώα όπως ισχυρίζονται οι συντάκτες των ανυπογραφων άρθρων προέρχονται από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονια? Όποιος έχει τα κότσια, ας τους κατονομασει, με στοιχεία και επιχειρήματα, όπως και να μας πει πως προκύπτει ότι 7.500 αδέσποτα μεταφέρονται παράνομα στο εξωτερικό και να το τεκμηριώσει. Αλλιώς ας σιωπησει και όχι όλα να γίνονται για χαρη εντυπωσιασμου και πόλεμο συμφερόντων μεταξύ των τραστ. 

Ουσιαστικες απαντησεις με στοιχεια δεν λαβαμε, παρα επιθεση, στοχοποιηση και για αλλη μια φορα προσπαθεια ταμπελοποιησης του κινηματος μας απο σεριφηδες. Συμφωνα με πληροφοριες, τα ζωα τα ανελαβε ο δημος. Το ερωτημα ομως ειναι που θα καταληξουν?

Η πρακτική της αποστολής ζώων στο εξωτερικό για υιοθεσία συνιστούσε από χρόνια τρέχουσα πρακτική συγκεκριμένων σωματείων ή/και ιδιωτών. Βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών της διαδικασίας αυτής υπήρξε εξαρχής η ανάγκη σωτηρίας των ελληνικών αδέσποτων μέσω της φυγάδευσής τους από μια χώρα όπου τα ζώα υποφέρουν τα πάνδεινα, σε κοινωνίες στις οποίες η αγνή φιλοζωια συνιστά τρόπο ζωής. Σε στενή συνεργασία με ομόλογες οργανώσεις του εξωτερικού, τα εγχώρια αυτά σωματεία, τα οποία συχνά διευθύνονται από φιλοζωους καταγόμενους από κάποια δυτικοευρωπαϊκή χώρα, εμφανίζουν συστηματικά την Ελλάδα ως τόπο ακραίου βασανισμού των ζώων, ενώ από τις ιστοσελίδες τους εκτοξεύεται συχνά η απειλή τουριστικού μποϊκοτάζ της χώρας λόγω των κρουσμάτων κακομεταχείρισης των αδέσποτων. Είναι προφανές ότι η αποστολή ζώων στο εξωτερικό εμφανίζεται στη λογική αυτή ως η ενδεδειγμένη λύση σε ένα χρόνιο ελληνικό πρόβλημα. 

Στην άλλη άκρη του φιλοζωικού φάσματος, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν -αλλά σαφώς λιγότεροι όσοι τολμούν να διατυπώσουν ευθαρσώς τη διαφωνία τους- ότι οι υιοθεσίες ζώων στο εξωτερικό δεν εξασφαλίζουν πάντοτε μια καλύτερη τύχη στα “εξαγόμενα” ζώα. Κατά τη γνώμη τους, ο αριθμός των ζώων που αποστέλλονται στο εξωτερικό είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που μπορεί να απορροφηθεί μέσω υιοθεσιών, ενώ αρκετές από τις χώρες υποδοχής, οι οποίες παρουσιάζονται ως επίγειοι παράδεισοι ανιδιοτελούς φιλοζωιας, προβλέπουν τη θανάτωση των ζώων που παραμένουν αδιάθετα στα κυνοκομεία. Εναντίον ορισμένων από τις χώρες αυτές έχει εξάλλου κινηθεί η διαδικασία παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Χαγης, για την παραβίαση των ευρωπαϊκών οδηγιών ως προς τη χρήση ζώων σε πειράματα, στο δε Ευρωκοινοβούλιο έχουν κατά καιρούς κατατεθεί στοιχεία για τη συχνή καταστρατήγηση της οδηγίας 86/609 που αποτελεί την οδηγία-πλαίσιο για τα θέματα αυτά.

Ταυτόχρονα, η ύπαρξη ενός παράνομου αλλά εξαιρετικά επικερδούς εμπορίου ζώων (pet trafficking), αδέσποτων και μη, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για την τελική κατάληξη των τετραποδων μεταναστων, ανεξάρτητα από τις προθέσεις κάποιων από τους εξαγωγείς τους. Ετσι, η επίδειξη φωτογραφιών με τα ελληνικά αδέσποτα να ξαπλώνουν ανέμελα σε δυτικοευρωπαϊκούς καναπέδες, δεν θεωρείται επαρκής απόδειξη για την τύχη που περιμένει όλους ανεξαιρέτως τους τετραποδους μεταναστες συντροφιας. 

Ας μαζευτουν και ας σοβαρευτουν επιτελους καποιοι και ας κανουν οτι μπορουν για να βοηθηθουν τα ζωα και μονο αυτα και να μην κοιτουν μονο τα δικα τους συμφεροντα. Βαρεθηκαμε να τρωμε στη μαπα το ιδιο σκηνικο που επαναλαμβανεται και ο κοσμος αποστασιοποιειται, βλεποντας ολες αυτες τις αηδιες. Η πιτα ειναι μοιρασμενη για τα καλα, ο κρατικος φορεας βολευεται και τριβει τα χερια του απο αυτη την αισχρη κατασταση και οι τελικοι αποδεκτες και θυματα της ολης ιστοριας ειναι τα ζωα. Απιστευτα λυπηρες καταστασεις που δυστυχως δεν εχουν τελειωμο…

Καταγγελουμε για αλλη μια φορα οτι με πρότζεκτ από τις ΗΠΑ, εντολές – υπογραφές από την Ε.Ε. το κράτος με συνεργους τις αρχές-τσιράκια τους, εξολοθρευουν τα αδέσποτα, με ευθανασιες, εγκλεισμο σε κυνοκομεια κολαστηρια Νταχαου και Αουσβιτς και pet trafficking, που η διαδρομη του ειναι χρυσοφορος, βαση παγκοσμιας ντιρεκτιβας.

Οποιος θελει να σερνεται πισω απο το αρμα της βλακειας, της διαφθορας και της εγκληματικοτητας, μπορει ανετα να το κανει. Δεν προκειται ποτε να συρθουμε πισω απο κανενα αρμα. Δεν θα στηριξουμε κανεναν στα λαθη του. Αλλωστε εχουμε δηλωσει οτι ειμαστε ανεξαρτητοι εθελοντες, δεν ανηκουμε πουθενα και δεν φερουμε ταμπελες, ουτε ειμαστε φιλαρακια και πιονια κανενος.

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/2542254665801359/?type=3&theater&notif_t=page_post_reaction&notif_id=1548627695066168

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!