24 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
843 Views

Το κινημα δέχεται σε καθημερινη βαση καταγγελίες φιλοζωων σχετικές με πάσης φύσεως συμβάντα που αφορούν στην κακομεταχείρηση και τον δηλητηριασμο των ζώων, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και την προώθησή τους σε αρμόδιες υπηρεσίες.

Στις καταγγελιες σας, μπορειτε να μας αποστειλετε την περιγραφη του συμβαντος σε μηνυμα, δηλωνοντας καθαρα την τοποθεσια, την ημερομηνια του περιστατικου και αν ηδη εχει ειδοποιηθει καποια αρμοδια αρχη, οπως επισης και το αποτελεσμα.

Η καταγγελια θα πρεπει να γινει ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ.

Αν είστε ΜΑΡΤΥΡΑΣ περίπτωσης κακομεταχείρησης κάποιου ζώου,
αναφέρετε το γεγονός ΑΜΕΣΑ στην αστυνομία και ΠΙΕΣΤΕ τους να δράσουν. Για να σας πάρουν στα σοβαρά θα πρέπει να είστε έτοιμοι να κάνετε ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

ΕΠΙΣΗΣ απευθυνθείτε σε φιλοζωικα σωματεια, εθελοντες, η ενωσεις της περιοχής του συμβάντος, που αποδεδειγμενα κανουν εργο υπερ των αδεσποτων και δεσποζομενων ζωων συντροφιας και δεν ειναι συμβεβλημενοι με δημιους δημους, συντελλοντας στον αφανισμο τους με οποιοδηποτε φτηνο και ανηθικο μετρο, μεσο και τροπο που τους επιβαλλει η Ε.Ε. και ο ιδιος ο κρατικος φορεας.

Τον νομο 4039/2012 μπορειτε να δειτε εδω:

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/interesting/nomos4039_adespota.pdf

ΝΟΜΟΣ 4235/2014. Ζώα συντροφιάς κατοικίδια και αδέσποτα

Πριν κινηθείτε είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι.

Επισης πολυ συχνά λαμβάνουμε μηνύματα όπου φιλοζωοι γίνονται μάρτυρες της κακοποίησης, η του δηλητηριασμου ενός ζώου και δεν γνωρίζουν πώς μπορούν να βοηθήσουν και να κινηθουν καταλληλα.

Στην περίπτωση φόλας, ο νόμος απαιτεί να πιάσετε τον δράστη κατά την πράξη (ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΟΡΩ), πραγμα δύσκολο μιας και σχεδόν ποτέ δεν γίνεται αντιληπτός αυτός που πετάει το δηλητήριο.

Από εκεί και πέρα πρέπει να μαζέψετε ότι στοιχεία μπορείτε, φωτογραφικο υλικο και /ή βίντεο, εχοντας μαζι σας οπωσδηποτε εναν τουλαχιστον μαρτυρα και να έρθετε σε επαφή με εθελοντες ακτιβιστες, ενωσεις και συλλογους, για να σας κατευθύνουν και να σας βοηθήσουν με την καταγγελία σας.

Για να επέμβει η αστυνομία πρέπει να είστε διατεθειμένοι να αποκαλύψετε την ταυτότητά σας και να κάνετε μήνυση.

Πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν μπορούμε να ζηταμε να γίνει κάτι ουσιαστικό για ένα κακοποιημένο-δηλητηριασμενο ζώο αν κρυβόμαστε πισω απο την ανωνυμια μας.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ.

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΠΕΦΤΕΙ Η ΦΟΛΑ, ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ… ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ… ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.-

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/627270030633175/?type=3&theater

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!