22 Απριλίου, 2024

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της θάλασσας! Να σταματήσει εδώ και τώρα το εγκληματικο μπάζωμα της Πειραϊκής!

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
526 Views

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ 8 Ιουνιου αλλά και για μιά θάλασσα μικρή….

Βγάζει η θάλασσα κρυφή φωνή —φωνή που μπαίνει μες στην καρδιά μας και την συγκινεί και την ευφραίνει.
Τραγούδι τρυφερό η θάλασσα μας ψάλλει,
τραγούδι που έκαμαν τρεις ποιηταί μεγάλοι,
ο ήλιος, ο αέρας και ο ουρανός.

Με αυτούς τους στίχους ο ποιητής ο Κ. Καβάφης τόσο απλά και αληθινά προσδιορίζει την αυτονόητη σύνδεση του ανθρώπου με το περιβάλλον Ο άνθρωπος ακούει το τραγούδι της θάλασσας , τραγούδι που η θάλασσα το υφαίνει μαζι με τον ήλιο τον αέρα τον ουρανό , αυτά τα κοινά αγαθά στα οποία είναι αυτονόητη η πρόσβαση του ανθρώπου.Τα κοινά αγαθά που σήμερα παλεύουμε να τα υπερασπιστούμε από το μακρύ χέρι των εγκληματικών πολιτικών, της ΟΛΠ ΚΟΣΚΟ και των εργολάβων.

65 ημέρες τώρα η θάλασσα μας , αυτή η θάλασσα που ακούμε το τραγούδι της από την ώρα που γεννηθήκαμε , σκάβεται και μπαζώνεται. Ο σκοπός του εγκλήματος είναι να κατασκευαστεί ένα τσιμεντένιο νησί 180στρεμματων για να εξυπηρετεί γιγάντια κρουαζιερόπλοια και τεράστιο εμπορικο κέντρο.

Το έγκλημα είναι πολλαπλό . Στρέφονται κατά του περιβάλλοντος κατά της Υγείας, κατά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των αρχαίων μας, κατά της ποιότητας της ζωής μας κατά του δικαιώματος των μελλοντικών γενεών να συνεχίσουν να ζουν στο περιβάλλον που κι εμείς παραλάβαμε.

Με το έργο αυτό αντί για θάλασσα θα προκύψει ένας κλειστός κόλπος που θα αναδύει δυσοσμία. Αντί για θαλασσινό αέρα θα αναπνέουμε το καυσαέριο, αντί για ουρανό θα αντικρίζουμε πανύψηλα κρουαζιερόπλοια ,αντί για ηλιοβασίλεμα θα αντικρίζουμε εμπορικά κέντρα, αντί να έχουμε ως τοπόσημο της θάλασσας μας το μνημείο του Θεμιστοκλή θα έχουμε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο.

Πλήρης αποξένωση του ανθρώπου από το περιβάλλον, τη θάλασσα, το τοπίο και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Πλήρης αποξένωση από τα μοναδικά κοινά αγαθά που μπορεί ακόμη να απολαμβάνει ο κάτοικος αυτής της αφιλόξενης τσιμεντούπολη που είναι ο Πειραιάς.

Με τις ευλογίες της πολιτείας συνεχίζονται οι παράνομες εργασίες των βυθοκορήσεων που καταστρέφουν τη θάλασσα μας καταστρέφοντας επίσης και τον Σαρωνικό όπου απορρίπτονται τα τοξικά βυθοκορήματα μεταξύ Αίγινας και Σαλαμίνας παρά της φωνές που υψώνουν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Πειραιά , Πανεπιστήμιο Αιγαίου , ο σύλλογος ιχθυολόγων δημοσίου, το ινστιτούτο θαλάσσιας προστασίας Αρχιπέλαγος.

Αυτή τη στιγμή η θάλασσά μας μπαζώνεται καθημερινά από μπάζα που μεταφέρονται από νταμάρια του Ασπρόπυργου αλλά το έργο είναι ακόμη αναστρέψιμο. Όμως η επόμενη φάση που ακολουθεί θα είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Τον Αύγουστο προβλέπεται το γέμισμα των κεσον τεραστίων κιβωτίων 1800 τονων έκαστο, με τοξικά βυθοκορηματα από το κεντρικο λιμάνι , η ανάμιξη τους με σκωρία χαλυβουργικής και η βύθιση τους στη θάλασσα. Ενενήντα τέσσερα (94) τέτοια κεσον θα βυθιστούν στη θάλασσα μας με ενδιάμεσους πασσάλους . Η καταστροφή θα γίνει πλέον μη αναστρέψιμη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της θάλασσας. Να σταματήσει εδώ και τώρα αυτό το έγκλημα.,σταματήστε το μπάζωμα της Πειραϊκής!

https://www.facebook.com/groups/LIMANI.FILIKO.STIN.POLI/permalink/1095047890865724

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!