28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 5 λεπτά
930 Views

Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να εξακριβωθεί η ταυτότητα των γονιών ενός σκύλου που θα περισυλλεγεί ακηδεμόνευτος (σταματήστε επιτέλους να λέτε γι’ αδέσποτα και δεσποζόμενα, τα ζώα δεν έχουν δεσποτάδες ούτε μητροπολίτες γαμώ την τρέλα μου) εάν δεν υπάρχει γενετικό υλικό και από τον πατέρα και από τη μάνα του.

Εκατό τέτοια και παρόμοια παραδείγματα όπως το επόμενο μπορώ ν’ αναφέρω, αλλά έχει ωραίο καιρό έξω και προτιμάω να πάω περίπατο στην εξοχή αντί να γράφω.

Ας πάρουμε λοιπόν την πιθανότατη περίπτωση ενός νομοταγούς πολίτη που έχει καταθέσει – ο αφελής και παραπλανημένος – DNA από το σκυλάκι του, το οποίο υπεραγαπάει, το μοσχοφροντίζει, το έχει μέσα στο σπίτι του, σε ασφαλή περιφραγμένο χώρο, ποτέ δε το βγάζει βόλτα χωρίς λουρί κλπ.

Μια ωραία πρωία όμως, πουρνό-πουρνό με την αυγούλα, καθώς έχει ανοίξει την πόρτα για να βγει το ζωντανό στον κήπο να κάνει την ανάγκη του, και πηγαίνει στην κουζίνα ο νοικοκύρης να φτιάξει καφέ να ξετσιμπλιάσει το μάτι του, καβαλάει το φράχτη ένα αλάνι ξεσκολισμένο που έχει μυριστεί από χιλιόμετρα μακριά ότι η κυρία είναι στο τσακ να εξυπηρετηθεί και την σερβίρει στο πιτς φυτίλι, ή συνευρίσκονται οι δύο εις σάρκαν μίαν μέσα από το κενό της σιδεριάς / του συρματοπλέγματος.

Κι’ από δω παν κι οι άλλοι.

Μην τον είδατε μην τον απαντήσατε τον πηδήκουλα τον Παναή.

(Για τους άπιστους θωμάδες που δεν έχουν ιδέα πώς κατορθώνουν να ζευγαρώσουν τα σκυλιά ακόμα κι’ αν φοράει η Λίζα η ναζιάρα ζώνη αγνότητας, έβαλα τις φωτογραφίες).

Ο ιδιοκτήτης/τρια δεν έχει παρει καν χαμπάρι.

Είναι μέσα στο σπίτι, έχει πάει για κατούρημα, αλλάζει την πάνα του μωρού, ή φτιάνει πρωινό για τα παιδιά.

Εν τω μεταξύ το οικόσιτο τετράποδο του έχει μυρίσει τον κρίνο λάθρα και απαρατήρητη χωρίς ουδείς να το αντιληφθεί.

Πώς θ’ αποδείξει ο ταλαίπωρος κηδεμών την επαύριον ότι δεν είναι ελέφαντας ούτε άφησε επίτηδες την κανακάρα του να ζευγαρώσει;

Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να κολλήσει θηλυκό απόξω απ’ το φράχτη και σερνικό από μέσα απ’ το φράχτη.

Αλλά έχουμε το γενετικό υλικό μονάχα του πατρός του σπιτωμένου, δηλαδή του μαλάκα του κηδεμόνα που πήγε κι’ έσκασε το χαράτσι νομίζοντας (κούνια που τον κούναγε) ότι έχει συνταγματικά δικαιώματα σαν πολίτης στο Ταλιμπανιστάν, ο ίδιος και ο σκύλος του.

Αμ δε.

Ποιόν θα τραβάνε οι Ταλιμπάν, η άσχετη μπατσαρία και η Υψηλή Πύλη του Σουλτάνου στα δικαστήρια; χωρίς αποδείξεις αλλά μόνο με ενδείξεις, διότι η μάνα δεν υπάρχει στην τράπεζα δεδομένων;

…Και ναι μεν δεν υπάρχει περίπτωση ούτε στο εκατομμύριο σε ευνομούμενο κράτος να καταδικαζόταν κάποιος έτσι, αλλά στο Ελλαδιστάν, αν δεν βρει δικηγόρο της προκοπής ή πέσει σε δικαστή σούργελο, ακόμα και αν απαλλαγεί θα έχει πρώτα καταταλαιπωρηθεί και πληρώσει τα γαμωκερατιάτικα απ’ το υστέρημά του για ν’ αποδείξει ότι δεν φταίει.

Διότι οι νομοθέτες στην Ελλάδα σκαρώσανε ένα φιρμάνι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη, γιατί απλούστατα πουθενά αλλού στην βιόσφαιρα του σύμπαντος οι νομοθέτες δεν είναι τόσο παντελώς λοβοτομημένοι ούτε ψηφίζουνε νομοσχέδια γραμμένα στο πόδι από τους κουμπάρους του Κούλη για να θησαυρίζουνε οι νεοναζί διορισμένοι των πολυεθνικών.

Και για όσους είναι βαθιά νυχτωμένοι και δεν ξέρουν ακόμα σε ποιούς αναφέρομαι, δείτε λίγο την ανάρτηση που είχα δημοσιεύσει πριν 2 χρόνια σχετικά, κάτι θα σας θυμίσει το ονοματάκι του κολλητού λαμόγιου απ’ το Χάρβαρντ που σχολιάζει λάβρος υπέρ των στειρώσεων εδώ και κει, όπου τον παίρνει δηλαδή γιατί δεν τον ξέρει ο κόσμος, να τον πάρουνε με τις πέτρες, αντί να τον χρυσοπληρώνουνε με το υστέρημά τους οι εξαπατημένοι, εξεπίτηδες φτωχομπατιρημένοι και χρεωκοπημένοι ραγιάδες…

Προς επίρρωσιν, θυμίζω και την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας που καλούσε το γκουβέρνο να τεκμηριώσει επιστημονικά στη Βουλή τους ισχυρισμούς για την εξακρίβωση μητρότητας βάσει γενετικού υλικού και κουραφέξαλα, δηλαδή αυτά που δεν τεκμηρίωσε ο Πέτσας ποτέ, γιατί είναι αντιεπιστημονικά και δεν τεκμηριώνονται, σανό και μάλιστα πανάκριβο είναι, πλερωμένο από τα φορομπηχτικά χαράτσια των Νονώνε, για να το καταπίνουν αμάσητο οι αμοιβάδες, τα φυτά και τα γιδοπρόβατα οι ψηφοφόροι, με τις ευλογίες των παρασίτων του κυνολογικού κυκλώματος εισαγωγών-εξαγωγών και μιζαδόρων, ενώ ο ρόλος του υφυπουργού είναι να τραβάει το πετσάκι του και να ολοκληρώνει στα μούτρα των ηλίθιων που “ενημερώνονται” από τα ομώνυμα βοθροπετσοκάναλα…

“Θα πρέπει να μας εξηγήσετε γιατί ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει να πληρώνει 150 ευρώ ανά ζώο, για κάτι που δεν γίνεται πουθενά αλλού στον κόσμο και δεν στέκει ούτε επιστημονικά ούτε οικονομικά.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να προσδιοριστεί με ακρίβεια η μάνα ενός εγκαταλελειμμένου κουταβιού μέσω του DNA του, μόνο ενδείξεις μπορεί να δώσει η εξέταση αυτή.

Με ενδείξεις θα στέλνετε πρόστιμα στους πολίτες;

Ως πολίτες, λοιπόν, έχουμε την απαίτηση από τη Βουλή να ζητήσει από τον υπουργό την πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση της υλοποιησιμότητας του εγχειρήματος ιχνηλάτησης του θηλυκού γεννήτορα μέσω του DNA ενός εγκαταλελειμμένου κουταβιού, καθώς και τη σχέση κόστους-απόδοσης του εγχειρήματος αυτού.

Θα χρειαστεί να εξηγήσει πώς συνδέεται το φακέλωμα του γενετικού υλικού των ζώων συντροφιάς με την προστασία της ευζωίας τους. Και επειδή βλέπουμε σε δυο τουλάχιστον άρθρα του νομοσχεδίου να αναφέρεται η λέξη “ημίαιμα”, ένας όρος που δε χρησιμοποιείται σε καμία νομοθεσία προστασίας των ζώων, τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον, ο υπουργός θα πρέπει να εξηγήσει , σε εμάς και στην κοινωνία, γιατί τον θυμήθηκε και με ποιο σκοπό.

Οι ξένες νομοθεσίες ρυθμίζουν πριν απ’ όλα το εμπόριο.

Τι να πρωτοπούμε εδώ?

Ότι με τις προβλέψεις του νομοσχέδιου, τα ζώα θα εισάγονται, με σήμανση μεν, αλλά ακαταχώρητα, επιτρέποντας στον έμπορο να καταχωρεί στη συνέχεια μόνο τα κουτάβια που επιβιώνουν της μεταφοράς;

Να μας πει ο νομοθέτης αν υπάρχει άλλη χώρα στη Ευρώπη που αφήνει τον έμπορο να καταχωρεί τα ζώα εκ των υστέρων, να μην υπολογίζονται και να μην καταγράφονται οι απώλειες ζωής.

Να πούμε ότι εξαφανίστηκε η πρόβλεψη διπλασιασμού των προστίμων για τον έμπορο που κατ’ επανάληψη εισάγει ζώα χωρίς σήμανση ή κατ’ επανάληψη παραβιάζει τους όρους ευζωίας;

Να πούμε για τα εμπορικά εκτροφεία, για τα οποία το νέο πλαίσιο δεν προβλέπει μηχανισμό ελέγχου, ούτε οριστική διακοπή λειτουργίας ακόμα και σε πολύ σοβαρές παραβάσεις” κλπ.

Να αποσυρθεί ο νόμος για τα ζώα συντροφιάς ζητά η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Τάδε έφα Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία χρυσά μου.

Όχι εμείς, ούτε οι κακοί οι κυνηγοί, ούτε οι παλιοεπαρχιώτες, κτηνοτρόφοι, βοσκοί και τσοπαναραίοι (οι οποίοι είναι χρήσιμοι μόνον όταν μοχθούν για να σας ταϊζουν – εσάς και τα παιδογατόσκυλά σας – με ελληνικό κρεατάκι ελεύθερης βοσκής, κυνήγια εκλεκτά και όλα τ’ άλλα τα ωραία και οργανικά ντόπια προϊόντα, αλλά και τότε ακόμα ξεχνάτε να σκεφτείτε και να πείτε ευχαριστώ, οι στοιβαγμένοι στις πόλεις αχάριστοι αλάσπωτοι, γιατί δεν έχουν κατέβει τα τρακτέρια στη Βουλή, ούτε σας έχουν τραβήξει καμμιά απεργία από δω μέχρι τη Βαστίλλη οι λασπωμένοι, μπας και συνέρθετε, άμα αναγκαστείτε να φάτε καρκινοεντατικοβιομηχανοποιημένα πλαστικά σιλικονιασμένα κρέατα και χημικοθρεμμένα κοτόπουλα των πολυεθνικών, που δεν έχουν βγει ποτέ απ’ το μπουντρούμι ν’ αντικρύσουν τον ήλιο, αλλά τα εκτρέφουν επίτηδες παραμορφωμένα και ανάπηρα χωρίς ποδάρια για να μην πορπατάνε και τους λευκαίνουν το πετσί με χλωρίνη πριν τα καταναλώσει η δύστυχη πλέμπα, στην προηγμένη ΥπερΑτλαντική Αυτοκρατορία της Δύσης η οποία σας σερβίρει πρωθυπουργούς, λαμόγια, νομοσχέδια και σκυλεμπορική φιλοζωία του κώλου.

Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

Maria Gkinala

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!