19 Απριλίου, 2024

Επι μερους “φιλοζωια” και για την ουσια ενα μεγαλο ΤΙΠΟΤΑ

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 4 λεπτά
652 Views

Το θεμα της επιλεκτικης φιλοζωιας ειναι ενα φλεγον ζητημα… Και μονο επιλεκτικη μπορει να χαρακτηριστει, με τον τροπο που ασκειται.

Ολοι μας βλεπουμε συνεχως να παρουσιαζονται νεες ιδεες… Δικες μας οχι, παντως… Απλα οτι εφαρμοζεται και σε αλλες χωρες… Αποψεις, γενικα και αοριστα… Πραγματα δηλαδη, τα οποια εχουν ενα πολυ ωραιο περιτυλιγμα.

Δεν θελουμε να μιλησουμε για το εσωτερικο του περιτυλιγματος, γιατι θα πουμε κακια λεξη. Εξω κουκλα και απο μεσα πανουκλα, θα ηταν ο πιο σωστος χαρακτηρισμος. Θα ξεκινησουμε το αρθρο γραφοντας πεντε πραγματα βασικα, για να τα καταλαβουν οι φιλοζωοι.

Ολα γινονται για το θεαθηναι και για το “να τι κανουμε εμεις”, με ηχητικα και οπτικα εφε, με πανηγυρισμους, αν κατι κατσει καλα σε αυτα που ζητουν και για την ουσια και για τα πραγματικα προβληματα του χωρου, η σιωπη των αμνων. Μουγκα στη στρουγκα, πιο λαικα…

Γιατι η δικη τους… “φιλοζωια”, ειναι ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ BUSINESS, στις αρπαχτες και σε οτι βολευει και για να δειχνουν οτι γινονται καλα πραγματα.

Ακουγεται πολυ ομορφα η αλλαγη του συνταγματος και μακαρι να γινει. Η αυστηροποιηση του νομου για τις κακοποιησεις μακαρι να γινει κακουργημα, μετα απο συνεχομενους αγωνες, πιεσεις, παρεμβασεις του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ προς ολες τις εκαστοτε κυβερνησεις και τους φορεις.

…Και ενα σωρο αλλα, που θα μπορουσαμε να απαρριθμησουμε και μακαρι να γινουν.

Τελικα ομως ολα αυτα μας μαρανανε? Η θα σταθουμε σε ενα μακαρι να γινουν και στο τελος να μην γινεται τιποτα απ’ ολα αυτα? Πριν μακαρισουμε δηλαδη, να δουμε το αποτελεσμα και μετα οκ… Για την ουσια ομως του προβληματος, δεν ακουμε τιποτα.

Επιλεκτικα ακουμε για τα νεοναζιστικα κολαστηρια Νταχαου και Αουσβιτς και διαδημοτικα θανατορια-κρεματορια τετραποδων ψυχων, ασυλα της ντροπης, πραγμα που εχουμε καταγγειλει παμπολλες φορες.

Δεν ακουμε τιποτα για τον μπογια, πραγμα που καταγγειλαμε επισης και θα συνεχισουμε να το κανουμε.

Δεν ακουμε τιποτα για τους φορεις που εκαναν και θα συνεχισουν να κανουν ευθανασιες.

Δεν ακουμε τιποτα για τον μεγαλο αριθμο ζωων που μετακινειται στο εξωτερικο, πραγμα που παρα πολλους εχει ενοχλησει.

Εχουν ζητηθει στοιχεια, επισημη καταγραφη και ιχνηλασιμοτητα των αδεσποτων εντος κι εκτος Ελλαδας και απαντησεις δεν δοθηκαν ΠΟΤΕ…

…Και αν καποια απο αυτα τα ζωα υιοθετηθηκαν, ειναι πολυ περισσοτερα εκεινα των οποιων η τυχη ειναι αγνωστη… Και απο εκει και περα αλλοι νιπτουν τα χερια τους, αλλοι μεταφερουν τις ευθυνες τους, αλλοι δεν εχουν καμια ευθυνη, αλλοι το παιζουν σωτηρες και παει λεγοντας.

Δεν μπορει ομως να μην φταιει κατι. Γιατι κατι φταιει και ξερουμε πολυ καλα τι φταιει. ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Αρκει να χρησιμοποιησουμε το μυαλο μας, για να σκεφτεται και οχι για να απορροφα σαν σφουγγαρι οτι του δινουν ετοιμο. Γιατι αυτο πραγματικα ειναι κατι που τους συμφερει παρα πολυ.

Ειναι πολυ απλα τα πραγματα. Αρχικα σου παρουσιαζουν κατι εντυπωσιακα ωραιο, σαν μεγαλοπνοο σχεδιο… Και βασικα, βλεπεις το τυρι, αλλα δεν βλεπεις την φακα… Και αφου το ορεγεσαι να το φας, ετσι λαχταριστο που το βλεπεις, πηγαινεις σαν το προβατο για σφαγη. Οχι στη κυριολεξια βεβαια. Μεταφορικα το λεμε.

Εκει ειναι που αρχιζει το ψαρεμα και η συλλογη. Εκει ειναι που καθε καλοδιαθετος φιλοζωος την παταει. Γιατι επανω στη διαθεση του να κανει καποια πραγματα, κυριολεκτικα στρατολογειται, για να τους υπηρετησει… Και το κανει εθελοντικα… Και καπου στην πορεια, αλλος ξυπναει και αλλος εθελοτυφλει και συνεχιζει.

Γιατι για να σταθει η ελιτ των φιλοζωων, που ζηταει συνεχεια εντυπωσιακα και επι μερους πραγματα, χρειαζεται αυλη και υπηρετες, για να τακτοποιησει το… εργο της. Αυτο ειναι το νοημα? Το να υπηρετει κανεις καποιον και τα συμφεροντα του?

Ορκισμενοι φιλοζωοι, που θελουν να υπηρετουν τα ζωα, γινονται τελικα αντικειμενα εκμεταλλευσης και εξυπηρετουν και τα ζωα και τα συμφεροντα καποιων, χωρις να το καταλαβαινουν.

Το ζητουμενο ομως ειναι τελικα να εξυπηρετουνται ΜΟΝΟ τα ζωα και τιποτε αλλο. Γιατι οσο εξυπηρετεις το αλλο, τοσο θεριευει…

Και οσο θεριευει, τοσο χειροτερα.

Γι’ αυτο μιλαμε για επιλεκτικη “φιλοζωια”. Γιατι αν θελαμε να μιλησουμε για πραγματικη, τοτε εκεινοι που την αντιπροσωπευουν, επειδη ετσι αποφασισαν, γιατι δεν τους επελεξε ΚΑΝΕΙΣ ουσιαστικα, τοτε θα τους απασχολουσαν ολα αυτα που προαναφεραμε και οχι τα επι μερους.

Οσο για τον ορο “φιλοζωος”, ειναι μια ταμπελα, που εδω και τοσο καιρο προσπαθουμε να την αποτιναξουμε απο πανω μας. Οχι γιατι δεν αγαπαμε τα ζωα και δεν θελουμε το καλο τους. Καθε αλλο. Απλα σιχαινομαστε τις ταμπελες και οτι εκφραζουν αυτες και καθε ειδους κονκαρδα, που προσπαθει να σε χαρακτηρισει καλως, η κατι που στην ουσια ειναι απροσδιοριστο και η λεξη χανει το νοημα της.

Το κινημα μας τυχαινει να εχει εναν μεγαλο αριθμο, που ανερχεται σε χιλιαδες ακολουθους και φιλους. Δεν μας ενδιαφερει ποσα κλικ θα κανετε σε αυτα που γραφουμε, γιατι δεν επιζητουμε τα like. Ουτε ειναι αναγκη να γινεις αρεστος σε καποιον. Γιατι αυτα που γραφουμε, δεν ειναι αρεστα σε παρα πολλους. Επιθυμουμε ομως να τα διαβασετε… Και αν καποιοι θελουν να μπουν στον κοπο, να τα κοινοποιησουν οπου μπορουν.

Εμεις πηραμε το μαθημα μας. Γιατι παθαμε και μαθαμε. Τα ζησαμε στο πετσι μας. Γιατι ειμαστε χρονια φιλοζωοι. Γιατι ξυπνησαμε καποια στιγμη, οσο σκοταδι και αν υπηρχε γυρω μας και μεσα απο την εμπειρια μας, προσπαθουμε να σας πουμε καποια πραγματα… Και οποιος θελει τα ακουει. Οποιος δεν θελει, δεν πειραζει. Θα ερθει η στιγμη που θα καταλαβει και τοτε θα συνειδητοποιησει ποσο δικιο ειχαμε.-

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/966612580032250/

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!