19 Απριλίου, 2024

Ζωοκτονικη “καταστροφή” εν’ καιρώ πολέμου, στο μεγαλύτερο κρατικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων Borodyanka της Ουκρανίας

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
603 Views

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα διεξάγεται πόλεμος πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία, ο οποίος έχει φέρει πολλές καταστροφές.

Μια από τις τραγωδίες που μας επηρέασαν άμεσα, ήταν οι ενεργές εχθροπραξιες στο χωριό Borodyanka.

Υπάρχει ενα δημοτικό καταφυγιο αδεσποτων ζώων του Κιέβου, το οποίο στεγάζει σχεδόν 500 σκύλους.

Από τις πρώτες ώρες του πολέμου, εθελοντές που φροντίζουν αυτό το καταφύγιο για χρόνια, αμέσως έθεσαν σημαντικά ερωτήματα στον ηγέτη του, Ιγκόρ Μπορισοφσκι Λισνοφσκι.

Ρώτησαν πως είναι τα πράγματα στο καταφύγιο, αν ταιστηκαν τα ζώα και αν χρειάζονται τη βοήθεια τους.

Τους διαβεβαιωσαν ότι όλα πάνε καλά, ότι οι εργάτες είχαν πάει στη δουλειά και ότι όλα τα ζώα είχαν σιτιστει.

Ωστόσο, μόλις ξέσπασε ο πόλεμος, οι διαδικτυακές κάμερες του καταφυγίου απενεργοποιηθηκαν για κάποιο λόγο, αν και δεν υπήρχαν μάχες στην περιοχή εκείνη την περίοδο.

Αργότερα, διατηρώντας επαφή με τον διευθυντή του καταφυγίου συνέχισαν να λαμβάνουν πληροφορίες, ότι όλα ήταν υπό έλεγχο.

Ωστόσο, μόλις ξεκίνησαν οι μάχες στην Borodyanka, τέθηκαν ερωτήσεις για περαιτέρω ενέργειες στην κορυφαία ηγεσία- Ενεργή Natalia Mazur, Διευθύντρια του Κτηνιατρικου Νοσοκομείου της Πόλης του Κιέβου.

Ωστόσο, δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα σαφείς απαντήσεις για την τύχη του καταφυγίου.

Την ίδια ώρα, η κα Mazur διατηρεί χρονολογία των “καταιγιστικων” δραστηριοτήτων της στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου με δυσκολία αναφέρει το άσυλο στην Borodyanka.

Αντίθετα, συγκεντρώνει ενεργά φιλανθρωπική βοήθεια και νηστεία για τις επαφές των καταστημάτων κατοικιδίων ζώων στο Κίεβο, ξεχνώντας ότι εκατοντάδες σκύλοι πεθαίνουν στο καταφύγιο υπο6τον έλεγχο της.

Δεν απαντά πλέον στις ερωτήσεις των εθελοντών και μπερδεύεται από μερικές εξηγήσεις.

Για παράδειγμα, στην παρουσίαση φαίνεται μία οθόνη, όπου η Natalia Mazur στα σχόλια της διαβεβαιώνει ότι οι σκύλοι ταιστηκαν στις 4 Μαρτίου, ενώ στη σελίδα της λέει ότι στις 4 Μαρτίου δεν υπάρχει καμία σχέση με το καταφύγιο.

Σήμερα, σχεδόν 500 σκύλοι πεθαίνουν από την πείνα στο καταφύγιο.

Είναι κλειδωμενοι σε κλουβιά και δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό και νερό.

Η διεύθυνση του καταφυγίου και του προφίλ Kyiv KP απλά τα παράτησε και ΔΕΝ πήρε ΚΑΝΕΝΑ μέτρο, οταν ήταν εφικτό.

Τουλάχιστον, στην αρχή του πολέμου, θα μπορούσαν να απελευθερωθουν από τα κλουβιά και να τους δοθούν τουλαχιστον κάποιες πιθανότητες να επιβιώσουν.

Σε σύγκριση, η διοίκηση του καταφυγίου ” Σείριος”, το καταφύγιο “Γκοστομελ” και το καταφύγιο “Best Friends”, ενώ ήταν και στη ζώνη μάχης, ωστοσο, δεν άφησαν ζωντανά πλάσματα αβοήθητα.

Φωνάζουν για τα προβλήματα των καταφυγίων τους, φωναζουν βοήθεια και προσπαθούν να κάνουν κάτι, για να σώσουν τα ζώα τους.

Χρειαζόμαστε τη μέγιστη δημοσιότητα αυτής της τεράστιας ζωοκτονιας και απαιτούμε επίσης ξεκάθαρες απαντήσεις από τη Natalia Mazur.

Για ποιο λόγο ακριβώς συγκεντρώνετε τόσο ενεργά κεφάλαια, ειδικά σε περίοδο πολέμου?

Πριν τον πόλεμο το καταφύγιο σας δεν είχε χρηματοδότηση?

Εξαφανιστηκαν όλα τα χρήματα την πρώτη μέρα του πολέμου?

Που χρειάζεστε τόσα πολλά χρήματα, αν οι περισσότεροι από τους μελλοθανατους, τετράποδους κατάδικος σου πεθαίνουν αβοηθητοι στην Borodyanka?

Ποιο είναι το σχέδιο σας για να εκκενωσετε τουλάχιστον κάποια ζώα από το κολαστηριο ψυχών στην Borodyanka, δεδομένου ότι τώρα υπάρχουν πράσινες ζώνες μετακίνησης και μεταφοράς αμάχων, ανθρώπων και ζώων σε ασφαλέστερα καταφύγια?

Γιατί συγκεντρωνετε χρήματα για τον προσωπικο σας λογαριασμό, ενώ είστε επικεφαλής εταιρείας ΔΕΚΟ?

Που βρίσκεται αναφορά με συνημμένες επιταγές για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν?

Οι φιλόζωοι της Ουκρανίας και ολου του κοσμου περιμένουν απαντήσεις.

Παρακαλούμε όλους τους διεθνείς οργανισμούς διάσωσης ζώων να κινηθούν άμεσα προς το καταφύγιο για να βοηθήσουν τα εναπομειναντα πλάσματα να απεγκλωβιστουν από αυτή την κόλαση.

Καλουμε τα ελληνικά Φιλοζωα ΜΜΕ να ενημερωσουν τα κανάλια μας, να ειδοποιήσουν τους δημοσιογράφους τους που βρίσκονται στην περιοχή του Κιέβου. Μόνο αυτοί ίσως έχουν πρόσβαση σε μέρη που για άλλους δεν επιτρέπεται.

Περιμένουμε όλοι ένα θαύμα…

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!