29 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 4 λεπτά
580 Views

Έρευνα πραγματοποίησαν την περασμενη Παρασκευή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων πήραν μαζί τους και το κλουβί με το καναρίνι που υπήρχε στο σπίτι.

Κάποιοι υπέθεσαν ότι οι αστυνομικοί πήραν το ωδικό πτηνό προκειμένου να μην πεθάνει από ασιτία στο άδειο σπίτι, αφού δεν υπάρχει κανείς για να το φροντίζει.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι αστυνομικοί το πήραν για να εξετάσουν το κλουβί για τυχόν ουσίες.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Ποιος σκυλος είναι όμως? Πρόκειται για τον Σιμπα, που το ζεύγος είχε υιοθετήσει το 2014 και έχει γίνει έρευνα για την πολλαπλή εγκατάλειψη του, η για κάποιον άλλο, ο οποίος φαίνεται να είναι σε πολύ κακη κατάσταση?

Ο σκυλακος της σύγχρονης “Μηδειας” από την Πάτρα ζει! Φιλοξενείται από γείτονα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη ο σύζυγός της.

Περιμένει τον δικηγόρο του για να το παρει.

Εάν πραγματικά πρόκειται για το ίδιο ζωάκι, υπάρχουν στοιχεία ότι τους έφευγε κατά το παρελθόν και το έψαχναν μέσω αγγελιών φιλοζωικών της περιοχής, ενω βρισκόταν υπό φαρμακευτική αγωγή.

Καλούμε τις τοπικές αρχές και τα σωματεία να διερευνήσουν σε βάθος, αν αυτός ο άνθρωπος πληρεί όλες τις σωστές προϋποθέσεις για την υιοθεσία του σαν κηδεμόνας.

Εαν πρόκειται για άλλο σκυλακο, τι έχει συμβεί στον προηγούμενο???

Μηπως πρεπει να το παρουν οι αρμοδιοι το σκυλι απο τον συζυγο της σύγχρονης “Μήδειας” και τους συγγενείς του?

Στον Σιμπα, υπαρχουν πολλες πληγες στο κεφαλι του και συνεχεια τον εχαναν, ή μαλλον το εγκατελειπαν, για να τραβηξουν την προσοχη στα social media.

Ελπιζουμε καποια φιλοζωικη στην Πατρα να ενεργήσει τάχιστα, πριν εξαφανιστει και αυτο για παντα.

Επίσης, να εξετάσουν αν έχει microchip, βιβλιάριο υγείας και σε ποιανού όνομα είναι καταχωρημένο. Να γινουν αιματολογικες εξετάσεις και τοξικολογικες, προς ανεύρεση τυχον ουσιών. Είμαστε σε αναμονή των εξελιξεων…

Δηλωση του συζύγου της φερομενης ως παιδοκτονου της Πάτρας στο Φως στο Τουνελ:

“Δεν ξέρω τι είναι η κεταμινη. Έχω σκύλο και δεν τον έχω πάει σε κτηνίατρο ενάμιση χρόνο”!

Προφανώς και βρίσκεται στη ζωή ο σκυλακος της φερόμενης ως παιδοκτονου από την Πάτρα, συμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο πατέρας των τριών πλασμάτων που έφυγαν από τη ζωή με τοσο άδικο και τραγικο τροπο.

Οι τοπικές αρχές να επιληφθουν για την αφαίρεση του ζώου. Το ΚΙΝΗΜΑ διερευνα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αλήθεια. Όποιος γνωρίζει περισσότερα για την υπόθεση, μπορεί να επικοινωνήσει στο email stopanimalabusegreece@gmail.com

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

“Ένας σκύλος απομακρύνθηκε σήμερα μέσα από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου, στην Πάτρα. Το πρωί της Κυριακής, συγγενικό πρόσωπο του Μάνου Δασκαλάκη μετέβη στο σπίτι της οικογένειας, άνοιξε την πόρτα και λίγη ώρα αργότερα εξήλθε μαζί με ένα ημίαιμο λαμπραντόρ. Ο σκύλος ήταν κλεισμένος μέσα στο σπίτι, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου σε ηλικία παιδιού της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η αδελφή της κατηγορουμένης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, μπήκε μέσα στο σπίτι της οικογένειας μαζί με τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, που πραγματοποίησαν έρευνα σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν νέα στοιχεία για την υπόθεση. Τότε, η ίδια δεν απομάκρυνε τον σκύλο. Οι αστυνομικοί είχαν αποχωρήσει κρατώντας ένα κλουβί με ένα καναρίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, πρόσωπα από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας αναφέρουν ότι ο σκύλος ανήκει στον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος φέρεται να είχε εκφράσει την πρόθεσή του ώστε το κατοικίδιο να επιστρέψει σε εκείνον.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο σκύλος βρισκόταν στην πίσω αυλή του σπιτιού με την τροφή του. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να παραμείνει στο σημείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με δεδομένο ότι δεν κατοικεί πλέον κάποιος στο σπίτι.
Στις φωτογραφίες του tempo24.news, φαίνεται ο συγγενής του Μάνου Δασκαλάκη να αποχωρεί κρατώντας τον σκύλο δεμένο από το λουρί του. Ο συγγενής δεν προχώρησε σε δηλώσεις.

Τι είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης για τον σκύλο

Δημοσιογράφος της εκπομπής “Φως στο Τούνελ”, είχε μιλήσει με τον Μάνο Δασκαλάκη την ώρα της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Στην εκπομπή της Παρασκευής, προβλήθηκε η εν λόγω συνομιλία. Ο δημοσιογράφος τον είχε ρωτήσει για την κεταμίνη, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

“Όχι δεν ξέρω, δεν είμαι γιατρός. Επειδή κάθε δημοσιογράφος το περιγράφει με δικό του τρόπο, αν δεν πάρω εγώ γιατρό να μιλήσω να μου πει τι είναι, να μου πει ο ιατροδικαστής ότι όντως είναι έτσι, δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ερωτηθείς εάν έχουν κάποιο γνωστό κτηνίατρο, καθώς πρόκειται για μία ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως αναισθητικό, ο πατέρας απάντησε:

“Έχω κτηνίατρο που πήγαινα ένα σκύλο που είχα, αλλά έχω να πάω πάνω από ενάμιση χρόνο. Με την Ρούλα έχουμε συζητήσει για τα όσα ακούγονται, αλλά περιμένουμε, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Άλλη ουσία περιμέναμε να βρεθεί και άλλη βρέθηκε”.

“Το φάρμακο, όχι ουσία, να μην λέω βλακείες. Το φάρμακο φαινοβαρβιτάλη που καθιέρωσαν τα τελευταία δύο 24ωρα. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτή η ουσία ακόμα. Αν δεν μιλήσει κάποιος αρμόδιος εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι. Έψαξα να δω τι είναι στο ίντερνετ και αναφέρεται και σε ζώα” συνέχισε ο Μάνος Δασκαλάκης.

“Δεν έχει μπει κανένας άλλος στο νοσοκομείο πέρα από την Ρούλα. Περίμενε να δούμε τι γίνεται… Χορηγείται και σε ζώα… Χορηγείται και για τη διασωλήνωση επίσης. Τα φάρμακα στο νοσοκομείο του παιδιού, τα έδιναν οι νοσηλεύτριες, δεν είχε φάρμακα η Ρούλα, ούτε την αγωγή της” συμπλήρωσε .

Τότε, πάντως, σημείωνε ότι εξακολουθεί να πιστεύει στη Ρούλα… “Ακόμα δεν έχω αλλάξει τη γνώμη μου. Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Ρούλα δεν εμπλέκεται κάπου. Σίγουρα είναι περίεργο όλο αυτό. Αλλά κοιτάμε μια πλευρά. Εγώ δεν έχω λόγο να υποστηρίξω καμία Ρούλα, το μόνο που θέλω είναι να πάρω απαντήσεις για τα παιδιά μου. Μία αλήθεια θέλουμε να πάρουμε απ’ όλο αυτό, όποια και να ‘ναι, αλλά να είναι αλήθεια”.

Via net-time.gr

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!