“Αναγνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος έχει ηθική υποχρέωση να σέβεται όλα τα ζωντανά πλάσματα και έχοντας κατά νου ότι τα ζώα συντροφιάς έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τον άνθρωπο”
– Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς, Στρασβούργο, 13.XI.1987
Τα ζώα συντροφιάς (κατοικίδια ζώα) δεν έχουν κοινό νόμο για την προστασία των ζώων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αλλά θεωρούνται σύμφωνα με τους νόμους κάθε χώρας.
Όμως, η Ε.Ε. έχει αποφασίσει ότι – η Ένωση και τα κράτη μέλη, δεδομένου ότι τα ζώα είναι αισθανόμενα όντα, λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις απαιτήσεις καλής διαβίωσης τους.
Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν καθόλου νόμους για την προστασία των ζώων.
Άλλες χώρες έχουν κακές νομοθεσίε,ς ή αγνοούν την τήρηση των νόμων.
Ορισμένες χώρες κάνουν χρήση των πολιτιστικών και παραδοσιακών ισχυρισμών ότι είναι σε θέση να διαπράξουν σκληρότητα στα ζώα.
Ένας κοινός προστατευτικός νόμος για τα ζώα συντροφιάς σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., παρέχει ισοδύναμη ή υψηλότερη προστασία για όλα τα ζώα συντροφιάς.
Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Ε.Ε.) εξακολουθεί να υπάρχει διαφθορά και τα αδέσποτα ζώα δεν έχουν ξεφύγει από την επιθυμία για χρήματα.
Οι περισσότεροι δήμοι σε ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν οικονομική συμβολή για τη φυλάκιση, ή τη διάθεση (θανάτωση) σκύλων και γατών.
Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλά αδίστακτα άτομα που ασχολούνται με την άσκηση αυτών των δραστηριοτήτων για να κερδίσουν χρήματα.
Πολλά κυνοκομεια που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά δυσάρεστα και τα ζώα πρέπει να ζουν φυλακισμενα μεσα σε κλουβια, λερωμένα με περιττώματα.
Ή να ζουν στην ύπαιθρο χωρίς προστασία για τις καιρικές συνθήκες, το καλοκαίρι και το χειμώνα.
Πρόκειται για καταφύγια θανάτου, όπου τα ζώα πρέπει να ζουν σε άθλιες συνθήκες και να πεθαίνουν από την ασιτια και από ασθένειες και να παραμελούνται, ή να παγώνουν μέχρι θανάτου.
Αυτά τα κολαστηρια είναι απλά σκληρές και τρομακτικές φυλακές σκύλων και γάτων, χωρίς καμία συμπάθεια για τα ζωντανά όντα.
Παρόλο που πολλά ζώα συντροφιάς παγιδεύονται σε διαφορετικά καταφυγια, ζουν περισσότερο από το ήμισυ (περίπου 50 εκατομμύρια) όλων των ευρωπαϊκών εγκαταλελειμμένων ζώων συντροφιάς, μέσα και γύρω από τις πόλεις και τα χωριά.
Τα εξημερωμένα ζώα, που αρχικά είχαν κηδεμονα, ζουν κάθε μέρα κάτω από σκληρές συνθήκες.
Η πείνα, η έλλειψη νερού, οι ασθένειες και οι κίνδυνοι είναι μια καθημερινοτητα για τα ζώα που ευθανατωνονται.
Οι συνθήκες διαβίωσης για αυτά τα ανεπιθύμητα ζώα σημαίνουν επίσης ότι οι άνθρωποι σε πολλές χώρες τα αντιμετωπίζουν εξαιρετικά ασχημα.
Το να είσαι εγκαταλελειμμένο ζώο στην Ευρώπη, σημαίνει ότι είναι απολύτως νόμιμο να χρησιμοποιείς οποιαδήποτε φρικαλεότητα στα ζώα.
Κανένα κράτος μέλος της Ε.Ε., ή μια ευρωπαϊκή χώρα, δεν ακολουθεί τους δικούς του νόμους για την καλή διαβίωση των ζώων, ή τους νόμους των Συνθηκών.
Συγκλονιστικό βίντεο αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες στα ρουμανικα καταφύγια σκυλων
Από το Μάρτιο έως τον Μάιο του 2014, μια ομάδα ερευνητών του Four Paws επισκέφθηκε και αξιολόγησε 43 δημόσια καταφύγια στη Ρουμανία, από περίπου 81 που είναι σήμερα εγγεγραμμένα στις ρουμανικές κτηνιατρικες αρχές.
Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι συγκλονιστικά:
Τα σφάγια σκύλων που βρίσκονται ανάμεσα στα ζωντανά σκυλιά, ένα μείγμα τροφίμων και αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων των ούρων και των περιττωμάτων, στο πάτωμα των κλωβών σκυλιών.
Δεδομένου ότι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων έχει σοβαρο υπερπληθυσμό σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τα εγκαταλελειμμένα ζώα δεν θεωρούνται πλέον ζώα συντροφιάς και πλεονέκτημα για την κοινωνία, αλλά ως προϊόν αποβλήτων και μάστιγα που πολλές κοινότητες και πολίτες θέλουν να απαλλαγούν.
Δεδομένου ότι η προσφορά αδέσποτων ζώων σε πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε. και σε ευρωπαϊκές χώρες είναι απεριόριστη, η διαχείριση των εγκαταλελειμμένων συντρόφων έχει γίνει επιχείρηση.
Οι χώρες, τα κράτη και οι δήμοι καταλαμβάνουν καταφύγια και τα εκτελούν με εθνικούς και τοπικούς πόρους από τον προϋπολογισμό και με επιχορηγήσεις της Ε.Ε.
Πολλοί απασχολούνται ως μπογιες σε πολλες μορφες, ιδρυοντας ακομα και ιδιωτικες εταιρειες.
Αυτό δημιούργησε μια κατάσταση, όπου οι χώρες δεν προσπαθούν πλέον σοβαρά να λύσουν το πρόβλημα των «αδέσποτων ζώων», αλλά αντιθέτως το θεωρούν ως εργασία και πηγή εισοδήματος.
Πολλοί από τους δημοτικούς υπαλλήλους λαμβάνουν ένα σταθερό ποσό ανά σύλληψη και “εξαφανισμένο” σκύλο.
Υπάρχουν σπάνια ελεγχόμενες καταγεγραμμένες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των γάτων, ή των σκύλων, που συλλαμβάνονται, ή αν τα ζώα στειρώνονται.
Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας έλεγχος, για τον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται τα κρατικά, ή τα τοπικά χρήματα και αν ολόκληρο το ποσό πηγαίνει στη φροντίδα των ζώων που συλλαμβάνονται.
Σχεδόν κανένας δήμος που χρησιμοποιεί προϋπολογισθέντα κεφάλαια, ή κρατική χρηματοδότηση για προληπτικούς σκοπούς από το τεχνητό εγκαταλελειμμένο ζώο, ή ενημερώνει τους πολίτες, για να στειρωσουν τα σκυλιά, ή τις γάτες τους.
Υπάρχουν επίσης άγραφες ρουτίνες εργασίας, σε κακή διαχείριση των αστικών περιοχών (αυτές μπορούν επίσης να διαχειρίζονται και εργολάβοι).
Οι διαχειριστές και οι εργαζόμενοι, τοποθετούν συστηματικά τα παγιδευμένα ζώα σε ένα ομαδικό σύστημα και σκοπίμως τα αφήνουν να πεθάνουν από ασιτια, για να σώσουν τα τρόφιμα για σκύλους, τα χρήματα χρησιμοποιούνται αντ ‘αυτού για προσωπική κατανάλωση.
Σε μερικα καταφυγια κολαστηρια, οι πεινασμένοι σκύλοι που έχουν πιστοποιηθεί και ευθανατωνονται μεσα σε αυτα, αναφέρονται μερικούς μήνες αργότερα, προκειμένου να επιτρέψουν στους διαχειριστές των καταλυμάτων να συνεχίσουν να αναζητούν χρήματα από τον δήμο.
Αυτό είναι παράνομο, διότι πρέπει να υπαρχει αποζημιωση μόνο για τα σκυλιά που ζουν στο καταφυγιο.
Αλλά είναι μόνο τα χρήματα ο “θεος” για αυτούς τους αδίστακτους ανθρώπους.
Το να λιμοκτονούν τα ζώα και να πεθαινουν απο ασιτια επι σκοπου, είναι ένας γρήγορος τρόπος να κερδίσουν χρήματα.
Καμία δαπάνη για τροφή για σκύλους και δημιουργούν γρήγορα χώρο για νέα σκυλιά, αντί για όσα πεθαίνουν από ασιτια και μπορούν στη συνέχεια να ζητήσουν διπλή αποζημίωση για μερικούς μήνες.
Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν ανεξαρτητα σωματεια και ακτιβιστες, που αγωνίζονται για την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων.
Πολλα σωματεια και εθελοντες διασωστες, δρουν ενεργά στον τομέα και διασώζουν αδέσποτα ζώα από την βασανιστική εγκατάλειψή τους.
Οι κρατικες οργανώσεις-ΜΚΟ και ενώσεις, διαχειρίζονται δωρεές και εθελοντές και το κυριοτερο υπογραφουν ζωομνημονια συνεργασιας με τα αρμοδια υπουργεια και τους δημους, που περιλαμβανουν επιδοτουμενες ευθανασιες, για την μειωση του πληθυσμου τους, με εντολη της Ε.Ε.
Φέρνουν μια χαμένη μάχη, παρόλο που πολλές καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες με εκστρατείες στείρωσης.
Σε χώρες όπως η Ρουμανία, έχει αρχίσει να υπάρχει κάποια συνεργασία μεταξύ οργανωσεων και δήμων με καλά αποτελέσματα.
Αλλά όταν η ρουμανική κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο / Οκτώβριο του 2013 αποφάσισε να σκοτώσει όλα τα αδέσποτα σκυλιά (περίπου 2 εκατομμύρια), αυτή η συμφωνία πιθανότατα χάθηκε τώρα.
Η ΣΦΑΓΗ, ή πώς να φτιαξεις ένα νόμο (μερικές εβδομάδες στη Ρουμανία το Σεπτέμβριο του 2013).
(Εκδοση 16 Μαΐου 2014)
Αυτό το μικρό ντοκιμαντέρ είναι περίπου μερικές εβδομάδες το Σεπτέμβριο του 2013 στη Ρουμανία. Είναι το πρώτο μέρος ενός μεγαλύτερου ευρωπαϊκού σχεδίου.
Η ίδια έκδοση βρίσκεται στο λογαριασμό MARTIN DUFFY VIMEO.
Η ταινία μιλά για τα περιστατικά γύρω από το θάνατο ενός μικρού αγοριού στο Βουκουρέστι, που φέρεται να σκοτώθηκε από αδέσποτα σκυλιά και πώς το περιστατικό αυτό χρησιμοποιήθηκε, για να απελευθερώσει μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έναν νόμο έκτακτης ανάγκης, που θα οδηγήσει σε άγρια δολοφονία και πόνο εκατοντάδων χιλιάδων Ρουμάνικων αδέσποτων.
Η μαζική περισυλλογη και θανάτωση έχει ήδη ξεκινήσει.
Αυτή η ταινία είναι επίσης για την κερδοφόρα επιχείρηση πίσω από το αδέσποτο θέμα των ζώων στη Ρουμανία.
Πρόκειται για συνδέσεις μεταξύ πολιτικής και μέσων ενημέρωσης.
Πρόκειται επίσης για βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα που προσφέρουν οι οργανωσεις – λύσεις που οι αρχές της Ρουμανίας αμφισβητούν σε μεγάλο βαθμό.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ!
ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ.
Μου χρειάστηκαν 8 μήνες για να φτιάξω αυτή την ταινία.
Μετά από 2,5 μήνες απόπειρας να βρεθουν χρήματα για το πλήρωμα και τον τεχνικό εξοπλισμό, μετά από κάποια υποστήριξη από μερικές μικρές οργανωσεις, γυρίσαμε από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου.
Εκανα οτι περνουσε απο το χερι μου.
Ευχαριστώ όλους τους οργανισμους καθώς και τα άτομα που με βοήθησαν να χρηματοδοτήσω αυτό το έργο σχεδόν χωρίς προϋπολογισμό.
Στο τέλος, βρήκα βοήθεια από τους συντάκτες μου:
Raluca Bibiri, το σύζυγόςμου Martin Duffy και για το γυάλισμα τους Roxana Ardelean και Iulian Ionita. ΤΥ !!!!
Σε όλους όσους βοήθησαν με τη φωνή της στην ταινία, δίνοντάς της τα άφωνα θύματα στους δρόμους και στα καταστροφικά καταφύγια.
Σε όλους όσους έδωσαν ένα χέρι για να το κάνουν, σε όλους όσους προσέφεραν υλικό ή ακόμα και το υλικό που χρησιμοποίησα χωρίς την ευκαιρία να το ζητήσω.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Manfred Eicher / ECM RECORDS για τη χρήση της μουσικής από τη διεθνώς βραβευμένη ταινία THE RETURN.
ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
– Claudia Buthenhoff-Duffy, 16 Μαΐου 2014
Με τον τεράστιο αριθμό (περίπου 100 εκατομμυρίων) εγκαταλελειμμένων ζώων συντροφιάς που υποφέρουν στην Ευρώπη, οι ομάδες καλής διαβίωσης των ζώων προσπαθουν απεγνωσμένα να βοηθήσουν τα ζώα και οι εργασίες υιοθεσίας έχουν κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια.
Η ιδέα είναι καλή, αλλά υπάρχει επίσης ένας κίνδυνος σε αυτό, τότε η υιοθεσία μπορεί να τροφοδοτήσει τα πεινασμένα άτομα με κέρδη.
Παρόλο που σχεδόν όλες οι οργανώσεις και οι ενώσεις των ζώων είναι αξιόπιστες, υπάρχουν και άλλοι που βρίσκονται σε αυτήν την επιχείρηση για να κερδίσουν χρήματα για τα ζώα που έχουν εγκαταλείψει τα ζώα.
Και οι δύο αδίστακτοι οργανισμοί, οι σύλλογοι και τα άτομα έχουν δει γρήγορα πώς τα ζώα μπορούν να παρέχουν ταχεία χρήματα με δωρεές.
Παρόλα αυτά, είναι καλό να υιοθετήσετε αδέσποτα ζώα, αν και θα βοηθηθουν μόνο λίγα.
Αλλά αυτά τα υιοθετημένα ζώα χρησιμεύουν ως πρεσβευτές για τους φίλους τους, που εξακολουθούν να παραμένουν εγκαταλελειμμένοι.
Με αυτόν τον τρόπο, βοηθουν τις υιοθεσίες, να ενημερώνουν το κοινό για την κατάσταση και τα βάσανα για τα άστεγα ζώα στην Ευρώπη.
Αν σκοπεύετε να υιοθετήσετε ένα ζώο, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια οργανωμενη οργάνωση ή ένωση.
Το ζώο ελέγχεται από κτηνίατρο και πρέπει να έχει ορισμένους εμβολιασμούς, έγγραφα ταυτότητας κ.λπ.
Διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης διαφορετικές απαιτήσεις εισόδου.
Η είσοδος ζώων μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. έχει τους ίδιους κανονισμούς.
Εάν πρόκειται να δώσετε χρήματα, θα πρέπει να δώσετε χρήματα σε οργανώσεις και ενώσεις που έχουν καθιερωθεί και οι άνθρωποι που παρουσιάζουν τις δωρεές τους ανοιχτά και κατά προτίμηση, είναι εγγεγραμμένοι ως φιλανθρωπικοί οργανισμοί.
Οι περισσότερες οργανώσεις και ενώσεις είναι ειδικοί σε ορισμένες χώρες, ή περιοχές και γνωρίζουν πού τα χρήματα χρειάζονται περισσότερο.
Μην δίνετε χρήματα σε άτομα που δεν γνωρίζετε και συναντώνται στο Διαδίκτυο.
Συχνά εκθέτουν μεμονωμένα ζώα με εικόνες και δακρυβρεχτες ιστορίες, χωρίς την απόδειξη ότι το ζώο υπάρχει πραγματικά, ή χρειάζεται χρήματα.
Αν το κάνετε, τροφοδοτείτε μια κακή αλυσίδα επιχειρήσεων όπου τα ζώα υποφέρουν.
Η Ε.Ε. πρέπει τώρα να αρχίσει να αναλαμβάνει την ευθύνη και να συντονίζει τις εκστρατείες για τη στείρωση και να εκπαιδεύει το κοινό ότι τα μη στειρωμένα σκυλιά χωρίς εποπτεία είναι η ρίζα όλων των αδέσποτων ζώων.
Μπορεί επίσης να χρειαστούν νόμοι που το διέπουν.
Χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη και ηθική λύση.
Πολλά σκυλιά στην Ευρώπη (Ε.Ε.) αναγκάζονται να ζήσουν τις ζωές τους αλυσοδεμένα σε μικρές αλυσίδες.
Ορισμένοι σκύλοι είναι αλυσοδεμένοι στον κήπο, ενώ άλλοι σκύλοι είναι αλυσοδεμένοι σε ένα σκοτεινό υπόστεγο, ή κοντά σε ένα σκουριασμένο βαρέλι.
Τα σκυλιά χρησιμοποιούνται συχνά ως σκύλοι φύλαξης, ή κυνηγόσκυλα.
Αυτό που ισχύει για τα σκυλιά, είναι ότι όλοι θεωρούνται ως αντικαταστατα εργαλεία.
Για τον σκύλο που είναι ζώο συντροφιας, αισθάνθηκε αυτή την μοναξιά ως διαχρονική τιμωρία.
Αυτή η κακή κηδεμονια πρέπει να σταματήσει αμέσως σε όλη την Ευρώπη με νόμους και κανονισμούς.
Είναι πολύ σκληρή μεταχειριση και παραμέληση ενός σκύλου με αυτό τον τρόπο – είναι ένας φρικτός πνευματικός βασανισμός.
Τα σκυλιά ζουν μια μοναχική και άθλια ζωή.
Πολλά σκυλιά δεν έχουν καν προστασία από τον καιρό, αλλά είναι αλυσοδεμένα σε μια γωνιά ενός σπιτιού στην ύπαιθρο, το καλοκαίρι και το χειμώνα.
Δεν μπορούν να ξεφύγουν από άλλα σκυλιά που μπορούν να τα βλάψουν, ή να ζευγαρωσουν.
Ειναι επίσης εκτεθειμένα σε κακούς ανθρώπους, που έχουν τη χαρά να βλάψουν τα μη προστατευμένα ζώα.
Τα σκυλιά είναι επίσης συχνά σοβαρά παραμελημένα και αφυδατωμένα.
Τα περισσότερα από αυτα λιμοκτονούν ή παγώνουν μέχρι θανάτου.
Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά δεν πληρώνουν καμία πραγματική λειτουργία, αλλά ανήκουν σε άτομα που δεν είναι ευαίσθητα και αυτο συνεχιζεται για γενιές και είναι ένα είδος κακής συνήθειας.
Κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται, όταν ο σκύλος του πεθαίνει.
Είναι μόνο για να πάρει έναν άλλο που βρισκεται στο δρόμο ή να πάρει ένα κουτάβι από έναν γείτονα. Θεωρούνται ως αντικαταστάσιμα αντικείμενα.
https://www.youtube.com/watch?v=iC4aflfokMU
Αστυνομια Ελέγχου Αδεσποτων Ζώων στην Τουρκία
Πολλές γάτες υποφέρουν επίσης στην Ε.Ε. και την Ευρώπη, αν και είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν από το κυνήγι, δεν είναι όλες οι γάτες που καταφέρνουν να είναι μόνες τους, πολλες αισθανονται φοβισμενες να εγκαταλειφθούν και να εκτεθούν.
Οι εγκαταλελειμμένες γάτες ζουν μια σύντομη και βασανισμένη ζωή – με ασθένειες, τραυματισμους, ατυχήματα, δηλητηρίαση και κακοί άνθρωποι αποτελούν καθημερινές απειλές γι’ αυτες.
Τα κατοικίδια ζώα, τα άλογα και τα γαϊδουράκια εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως μεταφορές και στη γεωργία σε πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε. και σε όλη την Ευρώπη.
Τα ζώα πρέπει να εργάζονται σκληρά, συχνά πάνω από τη δική τους ικανότητα.
Ο υποσιτισμός και η έλλειψη φροντίδας, καθώς τα δόντια και οι οπλές είναι κοινές – κάνουν τη ζωή σκληρή για να ζήσουν.
Πολλα έχουν πληγες και τραυματισμούς από κακομεταχειριση, από βία και μαστίγωμα.
Πολλα γερνουν αριστερά στην άκρη του δρόμου για να πεθάνουν, αν καταρρεύσουν απο υπερβολική εργασία.
Ακόμη και αυτά τα ζώα θεωρούνται αναλώσιμα και εγκαταλείπονται σε έναν τομέα, χτυπιούνται μέχρι θανάτου, ή προσφέρονται για σφαγή μόλις το ζώο δεν είναι πλέον χρήσιμο στον ιδιοκτήτη.
Πολλοι ιδιοκτήτες ζώων στην Ε.Ε. (Ευρώπη) έχουν μια κληρονομική νοοτροπία, ότι τα ζώα δεν έχουν συναισθήματα και δεν μπορούν να αισθανθούν πόνο – τα ζώα δεν θεωρούνται αισθανόμενα όντα.
Μπορούμε να τρομοκρατηθούμε από το πώς χώρες όπως η Κίνα αντιμετωπίζουν σκύλους, γάτες και άλλα ζώα, αλλά εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε ελάχιστα καλύτεροι.
Αυτό που η Ευρώπη και η Ε.Ε. είναι καλύτεροι, είναι να κρύβονται και να προσποιούνται ότι τα ζώα που ζουν καθημερινά με αγωνία δεν υπάρχουν.
Το οτι αυτό εξακολουθει να συνεχίζεται, καθώς δεν υπάρχει καμία από αυτές τις φρικαλεότητες και ότι πολλές χώρες είναι μέλη μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι απίστευτο.
Είναι μια ντροπή για την Ευρώπη και την Ε.Ε. να μην δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό και να μην κάνουν τίποτα ριζοσπαστικό στο πρόβλημα.
Για πολλούς κατοίκους των κρατών μελών της Ε.Ε. και της Ευρώπης, τα αδέσποτα σκυλιά είναι κάτι εντελώς ακατανόητο.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν αδέσποτα σκυλιά και δυσκολεύονται να δεχτούν και να κατανοήσουν, γιατί μπορεί να συμβεί αυτό όταν υπάρχουν νόμοι για την κηδεμονια, που μπορούν να αποτρέψουν τον υπερβολικό πληθυσμό.
Οι χώρες και οι πολίτες που δεν έχουν αυτά τα προβλήματα, νιωθουν αηδία, για το πώς οι άλλες χώρες κάθε χρόνο, αγνοώντας τα προβλήματα και αφήνοντας τα ζώα να υποφέρουν.
Τώρα ζητάμε από την Ε.Ε. να αλλάξει τις συνθήκες, έτσι ώστε τα ζώα συντροφιάς να υπόκεινται σε κοινούς νόμους της Ε.Ε.
Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρόνια κακοδιαχείρισης από πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε., που επιδεικνύουν ακραία σκληρότητα στα ζώα.
Τα στοιχεία είναι πάρα πολύ σαφή, ότι οι χώρες δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν και να περιορίσουν το αδέσποτο πρόβλημα των ζώων, ή να θεσπίσουν νόμους στους πολίτες, για να φροντιζουν τα ζώα τους με τον καλύτερο τρόπο.
Η Ε.Ε. δεν χρειάζεται πλέον να εξετάσει – να αλλάξει τις συνθήκες τώρα – καμία σύγχρονη χώρα δεν θα πρέπει να έχει αδέσποτα σκυλιά, αδέσποτες γάτες ή άλλα εξημερωμένα εγκαταλελειμμένα ζώα.
Ανεξάρτητα από τη διαφθορά, ή τα χρήματα, θα πρέπει να ακολουθούνται νόμοι στην Ε.Ε. και την Ευρώπη.
Ειδικά οι νόμοι για την προστασία των ζώων, όταν τα κατοικίδια ζώα εξαρτώνται απόλυτα από την ανθρώπινη φροντίδα.
Η ιδιότητα του μέλους της Ε.Ε. δεν σημαίνει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.
Πρέπει να τηρούνται οι υποχρεώσεις για την τήρηση των νόμων, περί καλής διαβίωσης των ζώων και να τηρούνται η ηθική και ηθική.
Στην πραγματικότητα, θέλουμε να επιτύχουμε περισσότερες ηθικές και ηθικές αξίες στην Ε.Ε., έχουμε κουραστεί από απάνθρωπες ομάδες που σκέφτονται για το κέρδος – δεν είναι όλα για τα χρήματα, τις θέσεις εργασίας και το εμπόριο – πρόκειται για καλές αξίες, παραδόσεις και ιδιότητες ζωής που χτίζουν καλές κοινωνίες με φιλικούς πολίτες.
Ως εκ τούτου, απαιτείται επίσης νομοθετικά κατοχυρωμένη εκπαίδευση για την καλή διαβίωση των ζώων σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Ε.Ε.
Φαίνεται ότι πολύ λίγες χώρες ενημερώνουν τους πολίτες τους, για το τι είναι πραγματικά στον τομέα της ηθικής, της ευζωιας και της προστασίας των ζώων.
Αυτό το μικρό άστεγο κουτάβι – είναι πραγματικά μια αισθανόμενη οντότητα – που μπορεί να αισθανθεί τη μοναξιά, την πείνα, τον πόνο, τη θλίψη και τη λαχτάρα για αγάπη.
Πηγη:
esdaw.eu
©ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ etetrapodotypia.gr team
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Περισσότερα άρθρα
Καλό ταξίδι στο Αιώνιο Φως, Κώστα Χαρδαβέλλα
Εγώ κι ο σκύλος μου… Ο μόνος φίλος μου… Που όλα του τα εξηγώ
Ο Δημήτρης Ήμελλος, εξέπεμπε Φως… Αντώνη μας, αστυνόμε μας… Θα μας λείψεις πολύ