29 Μαρτίου, 2024

Η κακοποιηση των ζωων συνδεεται με την εκδηλωση ενος διαταραγμενου και μη ισορροπημενου ψυχισμου και οχι μονο

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
783 Views

Τα ατομα που εμπλεκονται ως θυτες σε μια αξιοποινη δραστηριοτητα, οπως η κακοποιηση ζωων, συνηθως, διακατεχονται απο διαστροφικα παθη και λειτουργουν υπο το πρισμα μη ισορροπημενης προσωπικοτητας και διαταραγμενης ψυχικης υγειας.

Σε γενικευμενο φαινομενο τεινει να εξελιχθει πλεον για τη χωρα μας, αλλα και παγκοσμιως, η συμπεριφορα ορισμενων ατομων, οπου πραττουν ηθελημενα εναντια σε ανυπερασπιστα ζωα, ενω δεν ειναι λιγες οι φορες που εικονες ακραιας κακοποιησης ζωων κατακλυζουν το διαδικτυο και τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης, προκαλωντας το κοινο αισθημα.

Κατα βαση, προκειται για κινησεις βιαιων και απροκλητων επιθεσεων (χτυπηματα με κλωτσιες, τραυματα με χρηση αιχμηρων η βαρεων αντικειμενων, απαγχονισμος, τοποθετηση επιβλαβων φαρμακευτικων ουσιων σε τροφη, η γνωστη σε ολους φολα), σε βαρος οιοδηποτε ζωου και περιστατικα που ουτε κατ’ ελαχιστο δεν συνδεονται με θεματα ανθρωπινης καταναλωσης και διατροφικης αξιας.

Συνεπως, μια τετοια ακολουθια αναρμοστων και επικινδυνων στασεων, με κυριαρχα στοιχεια την ασκηση βιας και την επιθυμια προκλησης σοβαρης βλαβης, η θανατου του ζωου, δημιουργει ουσιωδως, μια παρεκλινουσα κατασταση και φανερωνει, εκτος των αλλων, μια παθογενη ατομικη συμπεριφορα.

Αναλυτικοτερα, τα ατομα που εμπλεκονται ως θυτες σε μια αξιοποινη δραστηριοτητα οπως η κακοποιηση ζωου, συνηθως, διακατεχονται απο διαστροφικα παθη και λειτουργουν υπο το πρισμα μη ισορροπημενης προσωπικοτητας και διαταραγμενης ψυχικης υγειας. Μαλιστα, σε αρκετες περιπτωσεις, οι ιδιοι οι ενεργουντες κατ’ αυτον τον νοσηρο και εγκηματικο τροπο, φιγουραρουν με καλυμμενα τα χαρακτηριστικα τους σε βιντεοσκοπημενες σκηνες βασανιστηριων, κυριως σκυλων και γατων, θελοντας ετσι, να αναδειξουν ως διασκεδαση, το χρονικο της πραξης τους και να ικανοποιησουν περισσοτερο τα αγρια ενστικτα τους.

Ακομα, με την επιδειξη δυναμης και εξουσιας, σε οντα με μειωμενες αντιστασεις, επιδιωκουν υποσυνειδητα, να καλυψουν τις πολυποικιλες ανασφαλειες και αδυναμιες τους, εχοντας την ψευδαισθηση, οτι αυτοματως γινονται ρυθμιστες του “παιχνιδιου” και αρα υπολογισιμοι και ισχυροι.

Επι τουτου, η εκδηλωση κακοποιησης ζωων, εμφανιζει υψηλη συναφεια με την κακοποιηση ανθρωπινων μοναδων (παιδιων, γυναικων), οχι τοσο βεβαια στη σημειολογια της πραξης, αλλα περισσοτερο ως προς την ψυχοσυνθεση και το προφιλ του δραστη.

Συχνα, τα ζωα που πεφτουν θυματα σκληρης κακοποιησης, ανηκουν στην κατηγορια των αδεσποτων και επιδεχονται αυτη την αρνητικη μεταχειριση, με προφαση το συγκεκαλυμμενο επιχειρημα, οτι αποτελουν σημαντικο κινδυνο και απειλη για την ιδιωτικη ζωη, η την δημοσια υγεια.

Με τη σειρα τους οι αρχες, το παρακρατος και οι ζωοφιλικοι μηχανισμοι του, εχουν αναλαβει εδω και πολλα χρονια την “τακτοποιηση” του “προβληματος” της αδεσποτης ζωης, μειωνοντας τον πληθυσμο τους, προς ικανοποιηση των αφιλοζωων πολιτων της χωρας μας και οχι μονο, με εγκηματικες μεθοδους, που παραπεμπουν στον μεσαιωνα και ειδικοτερα σε περιοδους οικονομικης κρισης, πανδημιας κλπ.

Εχουμε πει απειρες φορες οτι απαιτουνται δεδομενα οπως, εκμαθηση των παιδιων, για τη φυσικη συνυπαρξη ανθρωπων-ζωων, αλλα και των ευεργετικων στοιχειων της συσχετισης με τα ζωα (φυλαξη, συντροφια, υγιη αναπτυξη προσωπικοτητας), δημιουργια νεων μοναδων φιλοξενιας και φροντιδας ζωων και προωθηση συνθηκων υιοθετησης, οργανωμενο εθελοντικο δικτυο εντοπισμου και υποστηριξης απροστατευτων και τραυματισμενων ζωων, αυστηροποιηση των ποινων για αναλογες υποθεσεις και τροποποιηση της κειμενης νομοθεσιας με την μετατροπη κακοποιησης ζωου απο πλημμελημα σε κακουργημα.

Καταληγοντας, οταν ο ανθρωπος επιτιθεται σε ενα ζωο, χωρις να συντρεχουν αμεσοι λογοι ατομικης υπερασπισης η επιβιωσης, τοτε δεν αρκει καποιοι, με περισσια ευκολια και ανεση, να ισχυριζονται οτι ο ανθρωπος απλα εβαψε τα αμοιρα ζωακια.

Τουναντιον, οταν ο ανθρωπος σκοτωνει τον φιλο του, θα πρεπει να δηλωθει σε ολους τους τονους, οτι η απειλη που προφασιζεται για να διαπραξει και να δικαιολογησει το εγκλημα του, δεν αντιστοιχει, εν τοις πραγμασι στα ζωα, αλλα σε αυτον τον ιδιο και τον αφρονα εαυτο του.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!