7 Σεπτεμβρίου, 2026

Καηκαν ζωα απο το τριπλό «χτύπημα» πυρκαγιάς στην Αλιαρτο

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό

Στην Αλίαρτο σημειώθηκε το πρώτο τριπλό «χτύπημα» πυρκαγιάς στο πλαίσιο της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Σε διάστημα μιας ώρας και σε μία γεωγραφική περιοχή με ακτίνα 1,5 περίπου χιλιομέτρου σημειώθηκαν τρείς πυρκαγιές εντός του οικιστικού ιστού της Αλιάρτου, η πρώτη περιοχή Γυμνασίου, η δεύτερη στο εργοστάσιο Νομικού και η τρίτη στη γέφυρα προς Ακραίφνιο

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και μηχανήματα του Δήμου προκειμένου να αποσοβήσουν τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η τρίτη και τελευταία πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς ποιμνιοστάσιο που λειτουργεί στην περιοχή με αποτέλεσμα να καούν και 20 ζώα.

Η φωτιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο ενώ παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πηγή: tvstar.gr



Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε