29 Μαρτίου, 2024

…Και μόνο το γεγονός ότι συζητάμε το 2018 ένα μεσαιωνικό κατά κύριο λόγο τρομο(νομο)σχέδιο, προσβάλει την ψυχή, το ήθος, την νοημοσύνη μας…

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
761 Views

Μόνο οι αφυπνισμένοι πολίτες δεν μπορούν να αδιαφορήσουν στη θέα κακοποιημένου ζώου και στα νιαουρίσματα από “πεταμένα” νεογέννητα σκυλακια η γατάκια μέσα από τον κάδο σκουπιδιών. Είναι αυτοί οι ίδιοι που θα φροντίσουν όπως μπορούν έναν συνάνθρωπο μας σε ανάγκη… Και αυτό το συγκοινωνούν δοχείο είναι η ελπίδα μας σαν κοινωνία.

Η αγάπη που οδηγεί όλους τους εθελοντες ακτιβιστες φιλόζωους πολίτες, να μάχονται καθημερινά για την προστασία των ζώων δεν μπορεί να κριθεί παράνομη ούτε να κατακερματιστεί από πρόστιμα όπως όριζε το νομοσχέδιο του Υπ. Τσιρώνη για τα ζώα συντροφιάς που απεσύρθη…προσωρινά.

Ειτε αφαιρέθηκε, συμφωνα με πληροφοριες, η αρμοδιότητα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η σύνταξη και η διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου για τα αδέσποτα, ειτε το διαχειριζεται ο ιδιος ο πρωθυπουργος, ειναι το ιδιο και το αυτο. Εχουν εντολη να εκτελεσουν την ντιρεκτιβα ζωομνημονιο της Ε.Ε., οπως και ολες οι εκαστοτε κυβερνησεις, προηγουμενες και επομενες. Γι’ αυτο να μην πανηγυριζουν καποιοι ζωοφιλοι. Τα ζωα ειναι τελειωμενα, ετσι κι αλλιως. Αλλοι αποφασιζουν και για μας και γι’ αυτα, δυστυχως και τα αποτελεσματα ειναι και θα ειναι ολεθρια απο εδω και μπρος.

Που ακούστηκε νόμος να ορίζει και να υποδεικνύει σε έναν άνθρωπο το πως και το πόσο ακριβώς, θα παρέχει βοήθεια σε ένα ζώο, από το δικό του υστέρημα και από το δικό του περίσσεμα ψυχής και θα τον τιμωρεί αν τολμά να προσφέρει παραπάνω.

Είναι σαν να προσπαθούν με κάθε τρόπο όχι να μειώσουν αλλά να διογκώσουν στο μέγιστο το πρόβλημα των αδεσποτων. Γιατί άραγε?
Λογική εδώ δεν υπάρχει…Το όφελος είναι καθαρα οικονομικό. Το νομοσχέδιο για μια ακόμα φορά στήθηκε, με συντεχνιακή λογική και ορέξεις για κατασπατάληση κονδυλίων στο όνομα δήθεν της προστασίας των ζώων, αφού με την εφαρμογή του, ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων ζώων θα εκτιναχτεί στα ύψη και … άμεσα θα πρέπει να βρεθούν “λύσεις” για αντιμετώπιση του.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΖΩΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

Τα αδέσποτα δεν είναι άγρια πανίδα που μπορεί να επιβιώσει μόνη της, είναι άστεγα ζώα συντροφιάς. Το φυσικό τους περιβάλλον είναι πλάι στον άνθρωπο, κάτω από την δική του ευθύνη και φροντίδα. Ο τρόπος διαχείρισης τους σε έναν νόμο θα πρέπει να διέπεται από το ίδιο πνεύμα προσφοράς που μας διακρίνει όταν βοηθούμε ανθρώπους σε ανάγκη.

Σήμερα τα ζώα… Αύριο Εμείς… Περιληπτικά τι μας λέει ο νέος νόμος:

Δεν θα δίνονται για υιοθεσίες τα αδέσποτα. Θα μειωθούν οι ποινές και τα χρηματικά πρόστιμα στους παραβάτες… Με ελάχιστο κόστος θα τη γλιτώσουν οι γνωστοί “αφήνω το σκύλο μου να γεννοβολα”. Γιατί εκεί που αναφέρει την υποχρεωτική σήμανση και στείρωση, παρακάτω την αναιρεί με τερτίπια…

Καθιστα τον επιστήμονα κτηνίατρο χωροφυλακα και δίνει το πράσινο φως στο πετάμα των ζώων στα άγρια όρη και στα βουνά και φυσικα σε μαζικές ευθανασίες και φολες. Βεβαιως, στολίζεται από εσάνς επιστημονικοτητας ριαλιτι.

Όσοι τον ασπαστειτε, ανοίγετε την κερκόπορτα… Σήμερα τα αδέσποτα… Αυριο οι άστεγοι και οι έχοντες Ανεχεια.

…Και μόνο το γεγονός ότι συζητάμε το 2018 ένα μεσαιωνικό κατά κύριο λόγο τρομο(νομο)σχέδιο, προσβάλει την ψυχή, το…

Δημοσιεύτηκε από ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ στις Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!