19 Μαρτίου, 2024

Με νέο νόμο που ψηφισε τα Χριστούγεννα του 2021 στα μουλωχτά η κυβέρνηση της Νέας Δικτατοριας, καταργείται η προστασία των Εθνικών Δρυμων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
262 Views

Η κατάργηση των επτά φορέων διαχείρισης περιoχών NATURA με ισάριθμες αποφάσεις του υφυπουργού κ. Γ. Αμυρά που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 6191 και ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2021 “δεν ήταν ένα απρόσμενο γεγονός, μια αιφνίδια είδηση που δημιουργεί αναστάτωση” σημειώνει το Ελληνικό Δίκτυο “Φίλοι της Φύσης”.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ έχουν ληφθεί “υπόψη οι διατάξεις του ν. 4685/2020 “Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις” (Α’ 92) και ειδικότερα των άρθρων 27 και 43 αυτού”.

Οι πρώτοι επτά φορείς –αναμένεται και δεύτερο “κύμα“– που καταργούνται είναι:

Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας
Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής
Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης
Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου
Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου
Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων
Εθνικός Δρυμός Ολύμπου

“Οι αρμοδιότητές των φορέων που καταργούνται μεταφέρονται στον υπερ– συγκεντρωτικό Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), η διοίκηση του οποίου ορίζεται από την κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας, όπως ισχύει σήμερα με τους φορείς διαχείρισης.

Παράπλευρες απώλειες θα είναι οι συνθήκες και η απώλεια θέσεων εργασίας στους φορείς διαχείρισης που καταργούνται”, λέει το Δίκτυο.

Οι “Φίλοι της Φύσης” θεωρούν ότι με την κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών το φυσικό περιβάλλον θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και επαναλαμβάνουν την πρόσκληση του 2013:

“Καλεί τους φορείς, τους συλλόγους, και τα κινήματα των πολιτών να συντονίσουν τους αγώνες τους για την προστασία του φυσικού–αστικού περιβάλλοντος, του ελληνικού τοπίου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας”.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!