29 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
367 Views

Εχει γινει μεγαλη κινητοποιηση απο τα ΜΜΕ, για τις κακοποιησεις των ζωων το τελευταιο χρονικο διαστημα…

…Και εκει που κανενας δεν ενδιαφεροταν πριν, ξαφνικα και οχι αναιτια, αρχισαν ανα τακτα χρονικα διαστηματα να παρουσιαζονται στην τηλεοραση, στο διαδικτυο, ΠΑΝΤΟΥ. Γινεται χαμος απο αυτα τα περιστατικα, που στο μεγαλυτερο ποσοστο τους ειναι αμφισβητουμενα, στημενα και αναληθη.

Δεν θα πουμε οτι δεν γινονται κακοποιησεις. Κακοποιησεις γινονται, αλλα ολος αυτος ο πανικος, κατι κρυβει απο πισω.

Βασιζομενοι σε αυτο, σιγουρα καποιοι εξυπηρετουνται. Ολοι μαζι και επι μερους, για τα δικα τους συμφεροντα, κοπτονται.

Ειναι τραγικο ομως καποιοι να λενε οτι η χωρα μας ειναι πρωτη στις κακοποιησεις.

ΠΑΝΤΟΥ γινονται… Και φανταστειτε τι θα γινοταν στις υποτειθεται… “πολιτισμενες” χωρες, αν δεν ειχαν φροντισει νωριτερα να τα εξαφανισουν, με καθε τροπο.

Αλλα γιατι να μην το κανουν, εφ’ οσον μπορουν να ασχοληθουν με των αλλων χωρων τα αδεσποτα και να βγαλουν χρημα απο αυτα? Ενας φαυλος κυκλος, που δεν κλεινει ποτε…

… Και η ζωη συνεχιζεται και το προβλημα παραμενει και ο καθενας που βολευεται απο αυτο, δεν θα σταματησει και δεν θα βοηθησει ποτε, ωστε να λυθει.

Με το να εχεις την δυνατοτητα να σεβεσαι και το ζωο, ειναι θεμα πολιτισμου.

Το ποσο πολιτισμενος ειναι ο καθενας, ειναι δικο του προβλημα, αλλα και προβλημα του συνολου… Και δεν ειναι ωραιο, θελοντας να φτασεις σε εναν σκοπο, να διαχειριζεσαι καποια πραγματα, ωστε να φτασεις στον στοχο σου.

Απο τη μια το κρατος αδιαφορει εντελως για το ζητημα και το εχει αναθεσει στους δημ(ι)ους. Οι δημ(ι)οι με τη σειρα τους, κοιτουν πως και πως να απαλλαγουν απο το θεμα αυτο και αν δεν το πασαρουν στις ΜΚΟ, το αναθετουν σε εταιρειες μπογια, οι οποιες θα τα μαζεψουν και αρχικα θα τα κλεισουν σε καποιο ασυλο.

Απο εκει και περα, τι τυχη θα εχουν, κανεις δεν ξερει. Θα παει η ευθανασια συννεφο… Και εκει ξαφνικα, θα ερθουν οι… σωτηρες… να τα… σωσουν… Δηλαδη στελνοντας τα στο εξωτερικο μαζικα, μεσω pet trafficking.

Αυτοι λοιπον οι… σωτηρες, αυτο το ονομαζουν παραδεισο. Δεν θα διαφωνησουμε μαζι τους. Οποιος φευγει απο αυτη τη ζωη και ειδικα οταν προκειται για ζωο, στον παραδεισο παει… Στον πραγματικο ομως. Οχι σε αυτον που καποιοι ισχυριζονται.

Δεν νοειται να γινονται μαζικες διοχετευσεις ζωων στο εξωτερικο και ολα να ζουν και να σωζονται. Ειναι φυση αδυνατον κατι τετοιο…

…Και να σταματησουν να ζαλιζουν τον κοσμο με αυτα τα φουμαρα. Οι μεμονωμενες περιπτωσεις, ειναι τοσο μεμονωμενες και τοσο λιγοστες, οπως μια σταγονα στον ωκεανο.

Να υιοθετουνται ζωα και εντος και εκτος Ελλαδας. Αλλα εδω το θεμα εχει ξεφυγει εντελως και εχει φτασει στο αλλο ακρο.

Εαν συνεχιστει αυτο το πραγμα και ποτε δεν γινει κατι επι της ουσιας και σοβαρο, η κατασταση θα διαιωνιζεται… Και οσα μετρα και αν λαβει κανεις, θα ειναι ημιμετρα, μπροστα στο θεμα που θα διογκωνεται…

…Και οσο και να αυστηροποιηθουν οι ποινες, κακοποιησεις θα εξακολουθησουν να γινονται… Και ο δολοφονος τιμωρειται αυστηρα απο το νομο, αλλα εχουν σταματησει οι δολοφονιες?

Το να μπορεις να σεβεσαι ενα ζωο, ειναι θεμα παιδειας και μονο. Ας σταθουμε λοιπον στην ευαισθητοποιηση αρχικα και ολα τα υπολοιπα γινονται…

…Και εκτος αυτου, οσο οι φορεις θα εξυπηρετουν το συστημα, τοσο τα πραγματα θα επιδεινωνονται. Καλο ειναι κανεις να ξερει να κανει σωστα τη δουλεια του και μονο αυτη, χωρις να πουλαει σαν εφε ψευτοκουλτουρα και φυκια για μεταξωτες κορδελες.-

Να γιατι πηραν εκταση οι κακοποιησεις στη χωρα μας…Εχει γινει μεγαλη κινητοποιηση απο τα ΜΜΕ, για τις κακοποιησεις…

Gepostet von ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ am Donnerstag, 2. Oktober 2014

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!