22 Απριλίου, 2024

Νύχτα αγωνίας. Μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο Σχοινιά και στην Κεφαλλονια

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
765 Views

Νύχτα αγωνίας. Μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο Σχοινιά και στην Κεφαλλονια με ανέμους 9 μπωφόρ που αναμένονται να φτάσουν στα 12.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Κλειστά όλα τα σχολεία στην περιοχή του Σαρωνικού. Προσοχή στα παιδιά και στα ζώα, δεσποζομενα-αδέσποτα.

Μεγάλη και δύσκολη αναμένεται η νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με δύο πύρινα μέτωπα σε Ζόλα και Βλαχάτα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο χωριό Ζόλα, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αράξου, στη δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πανικός επικρατεί στην περιοχή της Καλόγριας. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα τουρίστες που έχουν πανικοβληθεί αν και η φωτιά δεν αποτελεί για αυτούς απειλή, καθώς ακόμη κινείται γύρω από τη λίμνη Προκόπου και καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να περιοριστεί.

Στο σημείο έχει φτάσει μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, καθώς ο άνεμος δε λέει να κοπάσει και εκφράζεται ανησυχία. Παρών στην περιοχή είναι και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαϊας, ταξίαρχος Νίκος Κοτρωνιάς, μαζί με επιτελείς του.

Μεγάλη πυρκαγιά και στον Σχινιά Μαραθώνα!! Λίγο μετά τις 23:30 σήμανε συναγερμός για μεγάλη φωτιά στον Σχινιά Μαραθώνα και πιο συγκεκριμένα στα Δικαστικά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ για να βοηθήσουν στην κατάσβεση σπεύδουν και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας αλλά και δύο οχήματα του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα. Συνολικά επιχειρούν περί τα 22 οχήματα ενώ η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η πανίδα και χλωρίδα της χώρας έχουν και φέτος δεχθεί σφοδρά πλήγματα, τα οποία -όπως φαίνεται- δεν έχουν τελειωμό!!! Ευχή μας να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, ανθρώπινα ή μη. Η σκέψη μας σε όσους αυτή την ώρα δίνουν μάχη με τις φλόγες, πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους, αλλά και σε όλα εκείνα τα αθώα ζώα που αγωνίζονται για τη ζωή τους!!!

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/2355183197841841/?type=3&theater

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!