19 Απριλίου, 2024

Οι αγγελοι της Ανοιξης! Η ανάγκη να χτίσουν την φωλιά τους, γίνεται ο καλύτερος αρχιτέκτονας!

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
1.635 Views

Άνοιξη δίχως χελιδόνια, δεν λογιάζεται…

Μοναδικοί τεχνίτες, εργατικοί χτίστες, με σβέλτα φτερουγίσματα πηγαινοέρχονται… Τσιμπολογούν με το ράμφος τους λάσπη, μικρά χορτα, πούπουλα και ότι αλλο χρειάζονται γιά το χτίσιμο της φωλιάς τους.

Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που μαζεύουν τα υλικά!

Τι συμβολίζουν χελιδόνια? Την ελπίδα και κυρίως τη δύναμη της ψυχής. Όταν πετούν είναι επειδή παίζουν και ερωτεύονται, ή επειδή αγωνιούν για το χτίσιμο της νέας φωλιάς!

Τα χελιδόνια παρέχουν εξαιρετική ωφέλεια στον άνθρωπο, λόγω του διαιτολογίου τους. Ένα μικρό χελιδόνι τρώει με μια μπουκιά, πετωντας με το στόμα ανοιχτό, παραπάνω από 50 κουνούπια και μύγες.

Κάνοντας ένα μικρό υπολογισμό, μπορούμε να φανταστούμε πόσα έντομα μπορεί να φάει μια χελιδονο-οικογένεια, με 3-6 μικρά μέσα σε μια μέρα, συνυπολογίζοντας πόσα είναι τα χελιδόνια στην περιοχή!!!

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι’ αυτά?

Να μην τα ενοχλούμε και να μην καταστρέφουμε τις φωλιές τους. Να ενημερώνουμε για την χρησιμότητά τους όσο περισσότερο μπορούμε και όσοι μπορούν, να κατασκευάσουν τεχνητές φωλιές σε κατάλληλα σημεία, διότι στις πόλεις δυσκολεύονται να βρουν υλικά για το χτίσιμο της φωλιάς.

Για τα τυχον σχόλια και την δυσφορία που ορισμένοι επικαλούνται αναφορικά με τα περιττώματά τους, θα τους πουμε, πως τα “ηχητικά” και “οπτικά” περιττώματα γύρω μας είναι περισσότερα, πιο ενοχλητικά και πολλές φορές πιο επιβλαβή!!!

Μια σταλιά ψυχούλες… Μικρά φτεράκια, ατελείωτα τα χιλιόμετρα… Μεγάλη η δύναμη ψυχής και η θέλησή τους για ζωη!
Μοναδικά πλάσματα!!!

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/videos/325878284788678/

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!