Σύμφωνα με οδηγίες ανακύκλωσης, σπρώχνετε το καπάκι της άδειας κονσέρβας προς τα μέσα και πιέζετε το πάνω μέρος της, ώστε να κλείσει και να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ούτε για τα ζώα ούτε για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τα απορρίματα.
Οι εταιρείες θα πρέπει κανονικά να υποχρεούνται να αναγράφουν τις απαραίτητες επισημάνσεις για τους κινδύνους και οδηγίες για την απόρριψη πάνω στις κονσέρβες. Οι καταναλωτές μπορούμε και πρέπει να το διεκδικήσουμε για την ασφάλεια όλων.
Θα μπορούσαν επίσης οι εταιρείες να κατασκευάσουν κονσέρβες σε σχήμα χωνιού με την ευρεία επιφάνεια προς το άνοιγμα.
Έτσι τα ζωάκια και αν παγιδευτούν θα μπορούν εύκολα από μόνα τους να ελευθερωθούν.
Μέχρι να σκεφτούν και να εφαρμόσουν οι εταιρείες την πατενταρισμένη κονσέρβα
ας προσέχουμε όλοι να μη θέτουμε τα ζώα σε αυτόν τον κίνδυνο!
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Περισσότερα άρθρα
Ολη Η Ελλαδα Ενα Κελλι Για Τα Αδεσποτα
“Μια Και Μονη Προειδοποιηση”- Όταν η τρομοκρατία απέναντι στα αδέσποτα, γίνεται δημόσια απειλή
Δονουσα: Οι Γατες Που Επεζησαν Του Βασανιστηριου, Τωρα Πετιουνται Στην Ερημια, Για Να Μη “Χαλανε” Την Τουριστικη Εικονα