Νέα ζωοκτονικη εγκύκλιος σφαγής των αδέσποτων αλά Τουρκία-Ρουμανία.
Για το μεσαιωνικό μακελειό, που θα επακολουθήσει από εδώ και πέρα για τα αδέσποτα, υπαιτιοι είναι όσοι μπαινοβγαινουν σε υπουργεία-δημιους.
Η δήθεν φωνή των σκύλων και η δήθεν δικαιοσύνη για τα ζώα.
Εντελλονται όλοι μαζί στο νέο μαγαζί.
Κόμματα-βο(υ)λευτες-ψηφοθηρια.
Δήθεν «επιθετικά ζώα», τα οποία είναι κλεισμένα σε κλουβιά, εξαιτίας κάποιων, κομπλεξικων, ψυχασθενών και κάποιων δήθεν φιλοζωων, οι οποίοι στηρίζουν τους ψυχακηδες.
Υπεύθυνοι οι πολιτικο-ζωα-φιλοι ΤΟΥ ΥΠΕΣ, οι δημιοι, οι αρχές και το μαφιόζικο, παρακρατικο σύστημα, για αυτό το κακο…
Οι μπατσοι εκδίδουν εγκυκλίους του κ@λου, για να γενοκτονουν τα ζώα, σε συνεργασία με τους Δήμιους, τις ευθανατοδολοφονικες 5μελεις επιτροπες, τα τραστ και τις φιλοκυβερνητικες ΜΚΟ, που ολοι είναι εγγεγραμμένοι στο ματωμένο μητρώο και έχουν υπογράψει ζωομνημονια συνεργασίας με το ναζιστικο κράτος.
Δικτατορία έχουμε και θα τους λουστουμε, αφού δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, που λειτουργούν σύμφωνα με το βόλεμα και τα συμφέροντα τους.
Ναζιστικες “επιστημονικες” επιτροπές κρίνουν τα αδέσποτα ως “επιθετικα”.
Ως Αρειοι “φιλοζωοι” , θα τα στέλνουν μαζικά στα θυμαρακια.
Αδέσποτοι καταδικοι, σε ροή θανατου, οπως στις “πολιτισμενες ” χώρες.
Μαζικες Ευθανασίες από ζωοκτονα, μεγκελο-ναζιστικά δίποδα.
Κάνουμε έκκληση σε όλους, να προστατέψουν ζώα μέσα στα σπίτια!
Έκκληση για φιλοξενίες-υιοθεσιες αδέσποτων.
Αποτρέψτε την εισαγωγή τους σε κολαστήρια-θανατορια-κρεματορια δημιων= ευθανασιες.
“Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού ερωτημάτων αναφορικά με τη διαδικασία χαρακτηρισμού ενός ζώου συντροφιάς ως «επικίνδυνου» και το σχετικό ρόλο των επιτροπών του άρθρου 10 του ν.4830/2021.
Σκοπός της παρούσας Εγκυκλίου είναι η παροχή διευκρινήσεων σχετικά με τη διαδικασία χαρακτηρισμού ενός ζώου συντροφιάς ως «επικίνδυνου» όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 14, η αποσαφήνιση της αρμοδιότητας της Πενταμελούς Επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων της παρ. 8 του άρθρου 10 και της Τριμελούς Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής της παρ. 10 του ιδίου άρθρου.
ΕΝΝΟΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ
«Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς»
1 ορίζεται:
•το ζώο συντροφιάς που εκδηλώνει επανειλημμένα απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα χωρίς να απειληθεί, καθώς και
• το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και, σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου, δε θεραπεύεται.
Η απόφαση για την επικινδυνότητα ή για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ευθανασίας ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς λαμβάνεται από την Πενταμελή Επιτροπή παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων (εφεξής Πενταμελής Επιτροπή) σύμφωνα με τη γνωμάτευση κτηνιάτρου.
Στην περίπτωση, που στο πλαίσιο της Πενταμελούς Επιτροπής διαπιστώνεται διαφωνία για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας, την οριστική απόφαση λαμβάνει Τριμελής Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Κτηνιάτρων που συγκροτείται σε κάθε δήμο με απόφαση του δημάρχου.
Η λήψη της απόφασης από την Πενταμελή Επιτροπή σύμφωνα με τη γνωμάτευση κτηνιάτρου τόσο α) για τον χαρακτηρισμό ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ως επικίνδυνου όσο και β) για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ευθανασίας ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς, που έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο, απαιτεί ομοφωνία.
Σε περίπτωση διαφωνίας έστω και ενός μέλους της εν λόγω επιτροπής, η απόφαση για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας λαμβάνεται από την Τριμελή Ειδική Επιτροπή Κτηνιάτρων.
Η λειτουργία και ο τρόπος λήψης απόφασης της Τριμελούς Ειδικής Επιτροπής Κτηνιάτρων, εφόσον δεν ορίζεται ειδικά από νόμο, καθορίζεται από τις γενικές διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Κ.Δ.Δ.), περί συλλογικών οργάνων
Συγκεκριμένα, αναφορικά με την ύπαρξη απαρτίας, στα τριμελή συλλογικά όργανα, απαιτείται η παρουσία και των τριών (3) τακτικών ή αναπληρωματικών μελών, ενώ η λήψη απόφασης λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, εν προκειμένω και των τριών (3) τακτικών ή αναπληρωματικών.
Η Τριμελής Επιτροπή αποτελεί σύμφωνα με το νόμο «ειδική επιστημονική επιτροπή». Συνεπώς σε αντίθεση με την Πενταμελή, η Τριμελής Επιτροπή, εξ ορισμού, δύναται επιστημονικά να αξιολογεί και να αποφαίνεται σχετικά με τον χαρακτηρισμό ενός ζώου συντροφιάς ως «επικίνδυνο».
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΩΣ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ» ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΥΤΟΥ
Η Πενταμελής Επιτροπή καλείται στο πλαίσιο της παρακολούθησης της υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων να αποφασίσει σχετικά με τη διαχείριση των επικίνδυνων ζώων.
Δεδομένου ότι η εν λόγω επιτροπή «αποφασίζει για την επικινδυνότητα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση κτηνιάτρου», σε κάθε περίπτωση η Πενταμελής Επιτροπή οφείλει να λάβει υπόψη της την εν λόγω γνωμάτευση.
Επισημαίνουμε πως όταν ο νόμος αναφέρει πως η Πενταμελής Επιτροπή «Αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς», αποδέχεται σε κάθε συζήτηση σχετικού θέματος την πιθανότητα διαφωνίας και τη λήψη τελικής απόφασης από την Τριμελή Επιτροπή.
Όπως προκύπτει από τη γραμματική διατύπωση του νόμου η απόφαση α) για τον χαρακτηρισμό ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ως επικίνδυνου όσο και β) για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ευθανασίας ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς, είναι αρμοδιότητα της Πενταμελούς ή της Τριμελούς Επιτροπής κατά περίπτωση και απαιτεί σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου, ότι δεν θεραπεύεται.
Η γνωμάτευση του κτηνιάτρου αποτελεί την αξιολόγηση και εκτίμηση της επικινδυνότητας ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς, δηλαδή την εκτίμηση της πιθανότητας το συγκεκριμένο ζώο συντροφιάς να προκαλέσει βλάβη σε άνθρωπο ή σε άλλα ζώα, είτε λόγω απρόκλητης και αδικαιολόγητης επιθετικότητας, είτε από πάθηση ή ως φορέας σοβαρού νοσήματος που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα.
Στοιχείο της γνωμάτευσης θα πρέπει να είναι η δυνατότητα ίασης ή όχι, τόσο των παραγόντων που οδηγούν σε επιθετική συμπεριφορά, όσο και της πάθησης ή του μεταδοτικού σοβαρού νοσήματος που το ζώο φέρει.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, ΕΝΕΚΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ – ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΝΟΙΑΣ
Για τον χαρακτηρισμό ως «επικίνδυνο» ενός ζώου συντροφιάς πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις:
1) Απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετική συμπεριφορά.
Το ζώο να εκδηλώνει την επιθετικότητά του είτε προς άλλα ζώα, είτε προς τους ανθρώπους, χωρίς να δεχθεί πρόκληση.
Δηλαδή χωρίς καμία αφορμή, χωρίς να δεχθεί το ίδιο επίθεση, χωρίς να χτυπηθεί ή να εκδιωχθεί διά της βίας, χωρίς να ενοχληθεί στον χώρο που διαβιεί ή σιτίζεται διά οποιουδήποτε τρόπου, εντελώς απρόκλητα.
Ενδεικτικά:
• Το ζώο που αμύνεται σε επίθεση άλλων ζώων ή ανθρώπου δεν λογίζεται επικίνδυνο.
• Το ζώο που εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά όταν ενοχλείται, την ώρα που τρώει και λόγω ενστίκτου αυτοσυντήρησης δεν λογίζεται επικίνδυνο.
• Το ζώο που αντιδρά με επιθετικό τρόπο λόγω προφανούς αιτίας, π.χ. λόγω τραυματισμού, πόνου ή /και φόβου και εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά, δεν λογίζεται επικίνδυνο.
2) Επανειλημμένα απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα.
Η επιθετική συμπεριφορά θα πρέπει να λαμβάνει χώρα κατ’ επανάληψη.
Εκτός αν η βαρύτητα της προκληθείσας και πιστοποιημένης βλάβης είναι τέτοιου βαθμού (βαριά ή επικίνδυνη) – ως τέτοια λογίζεται η περίπτωση βλάβης που χρήζει νοσηλείας – που δικαιολογεί τη λήψη μέτρων από την πρώτη εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς.
Καθίσταται αντιληπτό ότι ο ίδιος ο νόμος θέτει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια προκειμένου να οδηγηθεί μια Πενταμελής Επιτροπή στην απόφαση να χαρακτηρίσει ένα ζώο ως επικίνδυνο λόγω επιθετικής συμπεριφοράς.
ΒΗΜΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΩΣ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ»
Σε περίπτωση που πιστοποιείται η πρόκληση σωματικής βλάβης σε άνθρωπο από αδέσποτο ζώο συντροφιάς, μέσω γνωμάτευσης συντεταγμένης αποκλειστικά από ιατροδικαστή ή επικουρικό ιατροδικαστή και σε περίπτωση ελλείψεως από ιατρό δημοσίου νοσηλευτικού ιδρύματος:
• Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με έγγραφη καταγγελία που κατατίθεται είτε στο δήμο, είτε στο κατά τόπο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.
Τότε ο αρμόδιος δήμος υποχρεούται να καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια προκειμένου να περισυλλέξει άμεσα το εν λόγω ζώο.
• Το αδέσποτο ζώο συντροφιάς διακομίζεται στον κτηνίατρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί κτηνιατρικός έλεγχος και παρακολούθηση της συμπεριφοράς του.
Τα συμπεράσματα του ελέγχου και της παρακολούθησης καταγράφονται σε έκθεση στην οποία περιέχονται όλα τα σχετικά δεδομένα, όπως αποτελέσματα εξετάσεων, δοκιμών, ή παρατηρήσεις συμπεριφοράς του ζώου, καθώς και προτάσεις για την διαχείρισή του.
Η έκθεση κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου για τυχόν ενέργειες του και κοινοποιείται στην Πενταμελή Επιτροπή.
• Σε περίπτωση επιθετικού ζώου, του οποίου η επιθετικότητα δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ο δήμος μπορεί να ζητήσει τη γνώμη επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων, μέλους νομίμως αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Οργανισμού Πιστοποιήσεων CCPDT (Certification Council for Professional Dog Trainers).
Εφόσον η επιθετική συμπεριφορά του ζώου επαναλαμβάνεται, εφόσον συνταχθούν Ιατροδικαστικές ή Ιατρικές Εκθέσεις και Κτηνιατρικές γνωματεύσεις, εφόσον κατατεθούν έγγραφες στοιχειοθετημένες καταγγελίες – είτε στο δήμο είτε στην αρμόδια αρχή διενέργειας της προανάκρισης (π.χ. Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα κ.ά.) -στοιχειοθετείται σχετική ποινική δικογραφία.
Επισημαίνεται ότι στο παρόν δικονομικό στάδιο ο δήμος καθίσταται διάδικο μέρος.
Όλα τα ανωτέρω στοιχεία συγκεντρώνονται από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και κοινοποιούνται στην Πενταμελή Επιτροπή προκειμένου η τελευταία να επικουρηθεί στη λήψη της σχετικής αποφάσεως περί χαρακτηρισμού του ζώου ως επικίνδυνου λόγω επανειλημμένης απρόκλητης και αδικαιολόγητης επιθετικής συμπεριφοράς η οποία δέον όπως είναι επαρκώς αιτιολογημένη.
Συμπερασματικά, οι σχετικές αποφάσεις χαρακτηρισμού ενός ζώου συντροφιάς ως επικίνδυνου με εκδηλωθείσα επιθετική συμπεριφορά, δέον όπως λαμβάνονται μετά από προηγούμενη επισταμένη μελέτη του νόμου και των αυστηρών προϋποθέσεων που αυτός θέτει.
Απαιτείται:
αναλυτική περιγραφή περιστατικών, αξιοποίηση τυχόν αυτοπτών μαρτύρων, απαρίθμηση περιστατικών που αφορούν το συγκεκριμένο ζώο, δίδεται έμφαση στην ύπαρξη ιδίως δελτίων συμβάντων καταγραφής κατά το παρελθόν όμοιων καταγγελθέντων περιστατικών.
Μείζονος σημασίας η λήψη από την καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδια αρχή διενέργειας της προανάκρισης, ενόρκων καταθέσεων των πολιτών που ισχυρίζονται ότι ένα ζώο εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ /ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΝΟΣΗΜΑΤΟΣ -ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ
Οι αποφάσεις ευθανασίας αναρτώνται πριν την υλοποίησή τους στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων και στην ιστοσελίδα του οικείου δήμου για ελάχιστη περίοδο τριάντα (30)ημερών.
Η περίοδος των τριάντα (30)ημερών δεν απαιτείται να τηρηθεί αν συντρέχουν επαρκώς αιτιολογημένοι και επιστημονικώς αποδεκτοί κτηνιατρικοί λόγοι για άμεση ευθανασία.
Επί παραδείγματι ανίατη ασθένεια εκ της οποίας το ζώο υποφέρει.
Η ανωτέρω απόφαση λαμβάνεται ύστερα από άδεια της Πενταμελούς Επιτροπής8 κατόπιν ενδελεχούς μελέτης των στοιχείων και εξάντλησης κάθε πιθανότητας αξιοπρεπούς επιβίωσης του ζώου, και ορθής διαχείρισης με απώτερο σκοπό την υιοθεσία του”.
Με απλά λόγια, ποια η διαφορά με τον προηγούμενο τρόπο διαχειρησης;
Ενα σκυλί, κρίνεται από την 5μελη του δημιου και αν κάποιος διαφωνησει, γίνεται το θέλημα της πλειοψηφίας.
Τώρα αναγαγεται και σε άλλη μια επιτροπή “επιστημόνων” .
Καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε επιτροπές και τις αποφάσεις τους, έστω και αν αυτές έχουν “επιστημονικές” περγαμηνες.
Όσον αφορά τους φιλοζωους, με όσα έχουν κατά καιρούς συμβεί θα είναι υπό δίωξη, όπως καιβτα αδέσποτα.
Με λίγα λόγια, τα σκυλια δυστυχώς είναι εν ελέω “ειδικών” και μη, εάν πανε στα θυμαρακια με μαζικές ευθανατοδολοφονιες…
Ένα κατεβατό, που ορίζει και καθορίζει την μοίρα του πιο κυνηγημενου και ανεπιθυμητου πλάσματος από τα δίποδα μιασματα, του σκύλου, στις ανθρωποκεντρικες κοινωνίες.
Οσο για τις ομοφωνιες επιτροπών,
κάτω από ποιες συνθηκες ομοφωνουν;;;
Στα γνωστά, πασίγνωστα θανατορια-κρεματόρια του Σχιστού και της Θεσσαλονίκης, αφήνουν τα ζώα να λιώσουν, χωρίς καμία αγωγή.
Η επιτροπη ευθανασίας τα “καθαρίζει ” κάθε λίγες ημέρες.
Ότι ζει, το αποτελειώνουν με μια ένεση ευθανασίας , ακόμα κι αν τα κατάφερνε με την ανάλογη αγωγή.
Έχουμε καταγγελίες οτι υπάλληλοι τα κρεμουν και τα πετούν στους αποτεφρωτηρες, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, αφού τα αδέσποτα, ακόμα και τα δεσποζομενα που μαζεύει ο μπογιας, μετα απο κατάσχεση, δεν είναι καν καταγεγραμμένα.
Με αυτά τα κολαστήρια και όλα όσα συνδιαχειριζονται οι δημοι -δήμιοι, μαζί με τις ΜΚΟ τους, θα συνεργαστει ο σύγχρονος σκυλογατομαζωχτης Αστυνομια Ζωων του μπατσοκρατουμενου ΥΠΕΣ, για να το παιξει εξουσια και να λειτουργήσει κατα των τετράποδων ψυχών.
Ήδη αυτό γίνεται στα μουλωχτά και όποιο ζώο πάρει ο χάρος, με τα λευκά βανακια να γεμίζουν από τα άτυχα τετράποδα, που στην πορεία χάνονται τα ιχνη τους.
Λειτουργούν ως κράτος εν κράτη και απαγορεύουν την είσοδο στους φιλόζωους πολίτες, που θέλουν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι.
Ζητούμε την παρέμβαση αδιαφθορου εισαγγελέα, ώστε να καταργηθουν άμεσα το προεδρικό διάταγμα 400/1983-Άρθρο 9, Παρ. 4-5, που επιβάλλει την ευθανασία σε σκυλιά που έχουν Λεισμανιαση, όπως και η εγκύκλιος που οδηγεί τα δήθεν “επιθετικά” και “επικίνδυνα” ζωα στο θάνατο.
Απαιτουμε να αποσυρθει αμεσα η ζωοκτονος εγκυκλιος για τα δηθεν “επιθετικα” και “επικινδυνα” αδεσποτα ζωα, που εχει γινει ηδη αφορμη να περισυλλεγουν αδιακριτως και αυθαιρετα οι Δημιοι, πατωντας επανω στο γραμμα του νομου και οπως τους συμφερει, οδηγωντας τα στην ευθανασια, η πετωντας τα στα ορη και στα βουνα, καταδικαζοντας τα σε αργο θανατο.
©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Περισσότερα άρθρα
Ζωομνημονια, Ε.Ε., ημεριδες, δημοι που ειναι και δημιοι , τραστ, φιλοζωικοι φορεις, ναζιστικες ακαδημιες, φιλοκυβερνητικες ΜΚΟ και μαζικες ευθανασιες πανε πακετο και τα αδεσποτα στον αποπατο
Καλό ταξίδι στο Αιώνιο Φως, Κώστα Χαρδαβέλλα
Εγώ κι ο σκύλος μου… Ο μόνος φίλος μου… Που όλα του τα εξηγώ