22 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
345 Views

Σε αυτές τις τόσο δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΖΩΑ.. μην προσπερνάτε…

Για κάποια πλάσματα ίσως να είστε η ΜΟΝΗ ελπίδα… Ίσως να είστε μοναδική ευκαιρία σωτηρίας πριν παρασυρθούν από τα μανιασμένα νερά ή αφεθούν αποκαμωμένα και παγωμένα να πνιγούν…

● Αν έχετε στο σπίτι σας ζώα, φροντίστε να τα κρατήσετε κοντά σας ασφαλή και στεγνά.

➣ Μην τα αφήνετε σε μπαλκόνια και ταράτσες εκτεθειμένα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

➣ Μην τα αφήνετε σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους, όπου κινδυνεύουν από τα νερά της πλημμύρας.

➣ Εννοείται ΜΗΝ τα αφήνετε δεμένα σε αυλές/ κτήματα/ χωράφια. Ένα βαρέλι ή κάποιο άλλο πρόχειρο κατάλυμα δεν τα προστατεύει, δεν θα τα σώσει.

● Αν έχετε ζώα όπως κοτούλες, πρόβατα, κατσίκια, γουρούνια, αγελάδες, κουνέλια κλπ και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή σας, ΜΗΝ τα αφήσετε εγκλωβισμένα, κλεισμένα σε κοτέτσια και μαντριά, να πνιγούν αβοήθητα. Φροντίστε να τα μεταφέρετε σε χώρο ασφαλή και κατάλληλο.

● Αν έχετε άλογα/ γαϊδουράκια και άλλα ιπποειδή να θυμάστε ότι απλά επειδή είναι μεγάλου μεγέθους ζώα δεν σημαίνει πως «δεν έχουν ανάγκη». Τα ιπποειδή είναι ευαίσθητα και χρειάζονται εξίσου προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, το κρύο και τη βροχή. ΜΗΝ τα αφήνετε απλά δεμένα σε κτήματα και οικόπεδα, χωρίς χώρο να προστατευθούν.

● Αν συναντήσετε αδέσποτο σε ανάγκη, σκυλάκι ή γατάκι, ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ και το αφήσετε πίσω αβοήθητο.

Αυτά τα πλάσματα είναι εντελώς ανυπεράσπιστα εκεί έξω, πεινασμένα και παγωμένα.

Τις μέρες με βροχή δεν μπορούν να βρουν τροφή. Ενώ με τις ποσότητες νερού που έχουν πέσει σχεδόν σε όλη τη χώρα τώρα και τη στάθμη του νερού να είναι υψηλή σε πάρα πολλές περιοχές για ολόκληρα 24ωρα, τα αδέσποτα δεν είναι σε θέση να βρουν καν καταφύγιο κάπου, να κουρνιάσουν..

Αν δείτε κάποιο ζώο να παλεύει εκεί έξω με τα μανιασμένα νερά πάρτε το μαζί σας.. μεταφέρετε το σε κάποιο ασφαλές σημείο ή φιλοξενήστε το, αν είναι εφικτό, όσο μπορείτε..
ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ…

Πως είναι να είσαι εκεί έξω τώρα μόνος και αβοήθητος.. μούσκεμα, παγωμένος, νηστικός και τρομοκρατημένος..; Ή αλυσοδεμένος και παρατημένος στο έλεος της βροχής… Πως είναι να σε έχουν κλεισμένο κάπου, η στάθμη των παγωμένων λασπόνερων να ανεβαίνει και εσύ να μην έχεις καν μια ευκαιρία να τρέξεις για τη ζωή σου;

ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ !!!

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ !!!

Via Τετραποδη Αγκαλιά

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!