23 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
1.162 Views

Η φύση απειλείται και μεγάλο μερίδιο σε αυτό φέρουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Κι υπάρχουν ζώα που το έχουν καταλάβει. Απόδειξη αυτός ο ουρακοτάγκος ο οποίος τα έβαλε με μια μπουλντόζα που καταστρέφει τα δέντρα στο φυσικό του περιβάλλον στην Ινδονησία.

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, καταγράφηκε το 2013 αλλά κυκλοφόρησε την προηγούμενη βδομάδα από την International Animal Rescue, μια οργάνωση για την καλή διαβίωση των ζώων.

«Αυτός ο απεγνωσμένος ουρακοτάγκος αναζητά καταφύγιο και προσπαθεί να σταματήσει τη μπουλντόζα, που έχει ήδη αποδεκατίσει τα πάντα γύρω του», σημειώνει η International Animal Rescue σε ανάρτησή της στο Facebook.

Όπως βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο, ο ουρακοτάγκος «πάλεψε» με τη μπουλντόζα σε μια προσπάθεια να σώσει ένα δέντρο από το χτύπημα της μηχανής κι όπως ήταν αναμενόμενο δεν τα κατάφερε και γλίστρησε στο έδαφος.

https://www.youtube.com/watch?v=R4zzbwM07bw

Περισσότεροι από 1.000 ουρακοτάγκοι ζουν στο δάσος Sungai Putri, που είναι ένας από τους τελευταίους βιότοπους στον κόσμο που φιλοξενεί το είδος τους και η κυβέρνηση της Ινδονησίας δεσμεύθηκε να προστατεύσει την περιοχή από την εμπορική εκμετάλλευση. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι παράνομα εργοστάσια εξόρυξης που λειτουργούσαν στην περιοχή το περασμένο έτος κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σημειώνεται, ότι πάνω από 100.000 ουρακοτάγκοι σκοτώθηκαν στο νησί Βόρνεο από το 1999 έως το 2016, καθώς το κυνήγι και η αποψίλωση δασών τους κατέστησε απειλούμενο είδος.

«Η καταστροφή του περιβάλλοντος υποχρεώνει τους ουρακοτάγκους να αναζητούν τρόφιμα σε φάρμες τις περιοχής που συχνά οδηγεί σε συγκρούσεις με τους ανθρώπους», εξήγησε ο Karmele Llano Sanchez, διευθυντής προγράμματος της International Animal Rescue. «Το δάσος Sungai Putri φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς του κόσμου και βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο για τον ουρακοτάγκο του Βόρνεο, καθώς δεν μπορεί να επιβιώσει αν καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον», πρόσθεσε στο nowthisnews.

Η International Animal Rescue μπορεί να έσωσε τον ουρακοτάγκο του βίντεο, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμα που βρίσκονται σε κίνδυνο και θα αντιμετωπίσουν την τραγική τους μοίρα.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Πηγη:

https://tvxs.gr



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!