28 Απριλίου, 2024

Οι νομοι στην πολιτεια του Μιτσιγκαν των ΗΠΑ, αυξανουν τις κυρώσεις για κακοποίηση ζώων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
821 Views

Το Μίτσιγκαν θα έχει σκληρότερες κυρώσεις για κακοποίηση ζώων μέσω νομοθεσίας που υπογράφει ο πρώην κυβερνήτης Rick Snyder.

Οι δύο νόμοι του κράτους που ισχύουν αυτό το μήνα αυξάνουν τη μέγιστη ποινή για τη δολοφονία ή βασανισμό ενός ζώου από τέσσερα χρόνια σε 10 χρόνια στη φυλακή, ανέφερε το The Detroit News. Οι δικαστές θα μπορούν επίσης να καταδικάζουν όσους βλάπτουν ή σκοτώνουν τα ζώα προκειμένου να προκαλέσουν συναισθηματική δυσφορία σε άλλο άτομο έως και 10 χρόνια.

Το δημοκρατικό κράτος Rep. Tommy Brann του Wyoming δήλωσε ότι ήταν εμπνευσμένο για τη χρηματοδότηση των λογαριασμών από μια συνομιλία που άκουσε πριν από 25 χρόνια μεταξύ δύο νέων γυναικών σε ένα εστιατόριο.

“Είπαν ότι ο τρόπος για να τα πάρετε ακόμη και απο κάποιον είναι να σκοτώσεις το σκυλί τους”, δήλωσε ο Brann.

Ο Brann είπε ότι η συζήτηση έχει κολλήσει μαζί του καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών. Είπε ότι ελπίζει ότι οι λογαριασμοί παροτρύνουν τους δικαστές να λάβουν σοβαρά υπόψη την κακοποίηση των ζώων, επισημαίνοντας ότι τα κατοικίδια ζώα μπορούν να είναι σαν αγαπημένα στους ανθρώπους.

Ο Εισαγγελέας του Wayne Kym Worthy υποστηρίζει τη νέα νομοθεσία.

“Οι ισχύοντες νόμοι δεν αρκούν για να προστατεύσουν τα ζώα και να κρατήσουν τους παραβάτες υπεύθυνους για τη συμπεριφορά τους”, ανέφερε. “Αυτό είναι σίγουρα ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός.”

Οι κακοποιητες ζώων στο Μίτσιγκαν αποφεύγουν συνήθως τις μακρές ποινές φυλάκισης, σύμφωνα με ανάλυση της κρατικής Υπηρεσίας Φορολογίας της Γερουσίας. Υπήρξαν 40 παραβιάσεις το 2016, χωρίς οι παραβάτες να αποσταλούν στη φυλακή και πέντε να σταλούν στη φυλακή, διαπίστωσε η υπηρεσία.

Σε μια περίπτωση, η Lawanda Alford έκοψε έξι από τους γκέκους του φίλου της στη μεση και μαχαιρωσε μεχρι θανατου το pit bull του. Υποστήριξε την ενοχή του για κακοποίηση ζώων και καταδικάστηκε τον Ιανουάριο σε 60 ημέρες φυλάκισης και τρία έτη δοκιμασίας.

Σε μια άλλη περίπτωση, ο Timothy Crow, 24 ετών, καταδικάστηκε για κακοποίηση ζώων το Δεκέμβριο για το θάνατο του σκύλου της μητέρας του. Ο δικαστής Leo Bowman του Circuit Court της Κομητείας Oakland καταδίκασε το Crow σε έξι μήνες στη φυλακή.

Ο βοηθός Εισαγγελέα του County Oakland, John Pietrofesa, δήλωσε ότι ο νόμος περιορίζει την καταδίκη. Είπε ότι πίστευε ότι η ιστορία του Crow για την κακομεταχείριση των ζώων δείχνει ότι θα παραμείνει ένας κίνδυνος για την κοινωνία.

«Όσο φρικιαστικό ήταν αυτό το θανάσιμο, ένα εξίσου ανησυχητικό γεγονός ήταν ότι το βίντεο του εναγόμενου το κατέγραψε στο τηλέφωνό του», είπε ο Pietrofesa. “Το σκυλί μπορεί να δει βλέποντας τις κάμερες καθώς πεθαίνει. Είναι μια από τις πιο ενοχλητικές εικόνες που έχω δει ποτέ … καίγεται στη μνήμη μου “.

Πηγη:

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!