29 Μαρτίου, 2024

Το πιο γνωστό καταφύγιο αδέσποτων στη Ν. Κορεα, ευθανάτωσε κρυφά 230 σκύλους

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
900 Views

Πλήθος φιλόζωων έχει ξεσηκωθεί

Ενα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά καταφύγια της Νότιας Κορέας, το Coexistence of Animal Rights on Earth (CARE), που βρίσκεται στη Σεούλ, κατηγορείται αυτές τις μέρες ότι προχώρησε κρυφά σε ευθανασία πάνω από 230 σκύλων τα τελευταία τρία χρόνια. Το καταφύγιο αυτό είναι από τα no kill καταφύγια, που σημαίνει ότι κανονικά δεν προχωράει σε ευθανασίες.

Το σκάνδαλο, το οποίο έβγαλαν στη δημοσιότητα υπάλληλοι του καταφυγίου, έχει γίνει πρωτοσέλιδο τις τελευταίες μέρες στη χώρα καθώς χιλιάδες φιλόζωοι απαιτούν από την πρόεδρο του καταφυγίου Park So-yeon να παραιτηθεί καθώς οι απαντήσεις που έδωσε δεν ήταν καθόλου πειστικές.

Στην απάντησή της που αναρτήθηκε διαδικτυακά η Park So-yeon παραδέχεται εν μέρει το συμβάν λέγοντας ότι τα ζώα που ευθανατώθηκαν ήταν άρρωστα και ηλικιωμένα και σε καμιά περίπτωση τόσα.

To CARE εδώ και χρόνια κάνει αμέτρητες καμπάνιες για να υιοθετεί ο κόσμος ζώα από καταφύγια και δίνει αγώνες για τα δικαιώματά τους. Έγινε μάλιστα πολύ γνωστό όταν το 2017 ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Moon-Jae υιοθέτησε ένα σκύλο, με το όνομα Tony, από το συγκεκριμένο καταφύγιο. Αυτός μάλιστα ήταν και ο πρώτος σκύλος που υιοθέτησε ποτέ πρωθυπουργός της χώρας.

Δεν ήταν λίγοι οι φιλόζωοι πολίτες που έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το καταφύγιο, κλαίγοντας για την άδικη ευθανάτωση τόσων ζώων.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας με τον σκυλάκο Tony που υιοθέτησε από το καταφύγιο CARE. Δίπλα του η πρόεδρος του καταφυγίου Park So-yeon που κατηγορείται για την ευθανασία των σκύλων.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Πηγη:

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!