28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
870 Views

Μία βάναυση διαδικασία που οδηγεί στον σοβαρό τραυματισμό και το τεράστιο ψυχολογικό σοκ που υφίστανται χιλιάδες ζώα που είτε αποτελούν στόχο, είτε όχι. Συχνότατα στις παγίδες πιάνονται ζώα κατοικίδια (σκύλοι, γάτες), αρπακτικά (κουκουβάγιες και άλλα πουλιά που ακόμη και μετά την απελευθέρωσή τους πεθαίνουν από αδυναμία να κυνηγήσουν λόγω των τραυματισμών τους) και μικρά θηλαστικά που είτε αφήνονται ελεύθερα και πεθαίνουν από τους τραυματισμούς που τους έχουν προκληθεί, είτε θανατώνονται και χρησιμοποιούνται ως δολώματα για μεγαλύτερα ζώα.

Η παγίδευση άγριων ζώων είναι η μία από τις δύο πρακτικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία της γούνας και χαρακτηρίζεται και αυτή, όπως και τα εκτροφεία, από ιδιαίτερα βίαιες μεθόδους.

Οι χώρες που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν αυτές τις πρακτικές είναι οι Η.Π.Α., η Ρωσία και ο Καναδάς, με μόνο τον τρίτο να εκδίδει επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των ζώων που θανατώνονται κάθε χρόνο από παγιδευτές και παγιδεύτριες (λ.χ. για τη χρονιά 2009 – 2010 πουλήθηκαν 730.915 τομάρια ζώων που προέρχονταν από παγιδεύσεις στον Καναδά).

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/1280135082013330/?type=3&theater

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!