29 Μαρτίου, 2024

Περασαν κιολας τεσσερα χρονια που εφυγε απο κοντα μας και ειπαμε αντιο στον Λουκανικο…

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
848 Views

Ηταν ενα ελευθερο ζωο και το δηλωνε. ΟΛΑ ειναι ελευθερα ζωα και καθενα βρισκει τον δικο του τροπο να το δηλωσει. Με τη μονη διαφορα, ο συγκεκριμενος το εκανε πιο δυναμικα, χωρις αυτο να σημαινει οτι ολα αυτα τα ζωα των Ελληνικων δρομων εχουν την ιδια αξια, εχουν ολα ψυχη.

Αποφευγουμε τον ορο αδεσποτο, γιατι και σε μας δεν μας αρεσει η εννοια το να δεσποζομαστε απο καποιον. Γιατι ν’ αρεσει σε αυτα?
Μπορεις καλλιστα να τον αποκαλεσεις φιλαρακι και τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.

Ο Λουκανικος-Θοδωρης εφυγε απο την ζωη. Ενα ζωο που πολυ συζητηθηκε, ενα ζωο που εγινε πολυ διασημο στα Ελληνικα και ξενα ΜΜΕ. Ενα ζωο ΣΥΜΒΟΛΟ, λες και το ρωτησε κανεις αν θελει να γινει. Ενα ομως ειναι σιγουρο: Οταν χρειαζοταν να εκνευριστει με καποιους, σιγουρα ηξερε με ποιον να τα βαλει…

… Και ξαφνικα, χαθηκαν τα ιχνη του… Ισως καποιοι αποφασισαν να τον περιμαζεψουν απο τον δρομο. Καποιοι αλλοι ειπαν πως απεκτησε σπιτι και ενα σωρο αλλα πραγματα, που κανεις δεν μπορει να μας τα επιβεβαιωσει, η δεν θελει…

… Και ξαφνικα, βαση των οσων γραφονται παντα, ο Λουκανικος εχει φυγει απο την ζωη, απο τον περασμενο Μαιο. Πως και δεν εγινε γνωστο νωριτερα? Γιατι αποσιωπηθηκε και γιατι επρεπε να περασει τοσος καιρος για να μαθευτει?

Με λιγα λογια, το συγκεκριμενο ζωο χρησιμοποιηθηκε πολυ απο ολους, απο την πρωτη στιγμη που αρχισε να γαυγιζει στα ΜΑΤ, μεχρι και τη στιγμη που κοιμηθηκε για παντα.

Γιατι εχουμε πει πολλες φορες οτι η φιλοζωια σε αυτον τον τοπο ειναι επιλεκτικη και το φιλοζωικο κινημα ειναι του κωλου και τα ελευθερα ζωα, δεν ανηκουν σε κανεναν, παρα μονο στον εαυτο τους και υπευθυνοι για την φροντιδα τους ειναι τα φιλοζωικα σωματεια και κατα το νομο οι δημοι, οι οποιοι βεβαια ουδεμια ευθυνη θελουν να φερουν γι’ αυτο το θεμα και κοιτουν πως και πως να τα ξεφορτωθουν…

… Και αν ολη αυτη η πρεμουρα απο το συγκεκριμενο ζωο ηταν αληθινη, η οχι, παλι δεν μας το επιβεβαιωνει κανεις.
Πολλα μπορεις να υποψιαστεις, κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και οταν δεν ξερεις τι πραγματικα εχει γινει.

Αν θεωρησουμε λοιπον οτι ηταν αληθινο, τοτε σιγουρα του ειπαμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΝΤΙΟ.

Οσο για το θεμα της επιλεκτικης φιλοζωιας, θα επανελθουμε παλι πολυ συντομα, γιατι εχουμε να πουμε πολλα. Αυτο απλα ειναι αφιερωμενο στο συγκεκριμενο ζωο και οχι μονο σε αυτο. Σε ολα οσα θελει να αφιερωσει κατι κανεις.

Απο εδω και περα, καλο θα ηταν για οποιο αλλο ζωο ακολουθησει την πορεια του Λουκανικου, του Κανελου και της Σαν Παπιε, που κατα καποιον τροπο τα εβαλαν με το συστημα, επειδη το ιδιο το συστημα θελει να τα εκμεταλλευτει, να μην παρει τοση εκταση και δημοσιοτητα το θεμα. Κατα την γνωμη μας, οσο πιο γνωστος γινεσαι, τοσο πιο πολυ κινδυνευεις…

… Και πραγματικα, η πορεια των πραγματων και τα τελευταια γεγονοτα, μας λενε οτι τα Ελληνικα… αδεσποτα… ελευθερα ζωα, κινδυνευουν παρα πολυ, απο τους γνωστους παραγοντες, για τους οποιους εχουμε μιλησει παρα πολλες φορες.

Γι’ αυτο, ας βοηθησουμε ΟΛΟΙ, με οποιον τροπο μπορουμε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ… να μην ενοχλησει κανεις με τους γνωστους τροπους αυτα τα ζωα. Να σεβαστουμε το γεγονος οτι εχουν την αναγκη μας και χρειαζονται την φροντιδα μας, γιατι δεν εχουν που δεν εχουν επιλογες, μεσα στα τσιμεντα των πολεων. Δεν χρειαζεται να τα βρει και αλλο κακο.-

©Περασαν κιολας τεσσερα χρονια που εφυγε απο κοντα μας και ειπαμε αντιο στον Λουκανικο…Ηταν ενα ελευθερο ζωο και το…

Δημοσιεύτηκε από ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ στις Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!