28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
495 Views

Κοινοί εμπρηστές, ξένοι ή ντόπιοι, με συγκεκριμένο κέρδος και αμοιβή;

Ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες, αλήτες ή σύγχρονοι Νερωνες, που δήθεν πληγώθηκαν από το σύστημα και καίνε για να εκδικηθούν;

Αδιάφοροι, ή κυνικοί επαγγελματίες που στη χρήση του τροχού τους, του καυστήρα τους, ή οποιουδήποτε εργαλείου, πετάνε σπίθες και όποιον πάρει ο χάρος;

Κάθε πολίτης αυτής της χώρας, φιλοζωος και όχι μονο, οφείλει να συστρατευθεί στη μάχη των μαχών, που είναι η πάταξη της φωτιάς.

Καμία ανοχή στους εμπρηστές.

Πρέπει να συλλαμβάνονται και να καταδίδονται.

Είναι προφανές ότι, αν είχε, για παράδειγμα, νομοθετηθεί ως “ιδιώνυμο κακούργημα”, τόσο ο εμπρησμός όσο και η καταπάτηση καμένων δασικών εκτάσεων και η παροχή πολεοδομικών αδειών για κτίσματα σε καμένες εκτάσεις και ρέματα, θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η πρωτοφανής αποψίλωση του δασικού πλούτου προς όφελος των καταπατητών και των κερδοσκόπων της γης, αλλά και των νέων ειδικών συμφερόντων (ανεμογεννήτριες κλπ) καθώς και το ανεξέλεγκτο και το καταστροφικό μπάζωμα των ρεμάτων, που πλέον δίνει νεκρούς από πλημμύρες σχεδόν κάθε χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα διανοούνταν κάποιος να καταπατήσει για οποιοδήποτε λόγο δημόσια δάση και πολύ περισσότερα καμένες περιοχές.

Η μη νομοθέτηση πλέον ως ιδιώνυμο κακούργημα του εμπρησμού και της καταπάτησης των καμένων δασικών εκτάσεων μετά τη φετινή τραγωδία δεν θα αποτελεί απλά μία ακόμα πολιτική αβελτηρία της κυβέρνησης, αλλά συνειδητή εγκληματική παράλειψη σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Ο εμπρησμός είναι κακούργημα, εδώ και τώρα!

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!