Ο άνθρωπος είναι τό λάθος τής φύσης. Είναι η στιγμή που η μάνα φύση έχασε τόν έλεγχο και πρέκυψε αυτό τό φρικτό κατασκεύαμα που λέγεται “άνθρωπος”…
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι αδέσποτοι σκύλοι πρέπει να θανατώνονται, επειδή δημιουργούν προβλήματα. Μάλιστα, σε ορισμένα μέρη του πλανήτη την ίδια άποψη έχουν κι οι κρατικές αρχές, γι’ αυτό και έχουν λάβει τα απαραίτητα “μέτρα”.
Μερικά από αυτά τα μέρη, όπως τα παρουσιάζει η Huffington Post, είναι:
Ουκρανία: Το Euro που πραγματοποιήθηκε στην χώρα το 2012 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πολιτική της χώρας για τα αδέσποτα. Έτσι, το 2011, οι αρχές θανάτωσαν χιλιάδες αδέσποτους σκύλους, προκειμένου να είναι καθαροί οι δρόμοι για το μεγάλο αθλητικό γεγονός.
Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, όμως, σταμάτησαν λόγω της διεθνούς κατακραυγής. Τότε, ο υπουργός Περιβάλλοντος προέτρεψε τους δημάρχους να κατασκευάσουν καταφύγια για τα αδέσποτα.
Σρι Λάνκα: Η ευθανασία στα αδέσποτα ήταν νόμιμη στην Σρι Λάνκα μέχρι το 2006. Εκείνη τη χρονιά αυτή η πρακτική σταμάτησε εξαιτίας των πιέσεων από τις ακτιβιστικές οργανώσεις.
Στην συνέχεια το μέτρο της στείρωσης που εφαρμόστηκε απέτυχε, για αυτό σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι τραυματισμοί και τα κρούσματα της λύσσας από τα δαγκώματα σκύλων ο υπουργός Υγείας αποφάσισε το 2011 να τεθεί ξανά σε εφαρμογή η ευθανασία.
Ταϊλάνδη: Έρευνες στην Ταϊλάνδη είχαν δείξει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα των τουριστών ήταν οι αδέσποτοι σκύλοι. Οι αρχές προσπάθησαν να περιορίσουν αυτό το φαινόμενο θανατώνοντας το 1999 περισσότερους από 50.000 αδέσποτους σκύλους.
Κίνα:Στην επαρχία Hanzhong οι αρχές θανάτωσαν 36.000 σκύλους το 2009 προσπαθώντας να μειώσουν τα κρούσματα λύσσας. Η απόφαση αυτή ελήφθη, αφού πέθαναν 12 άνθρωποι από δάγκωμα σκύλου. Μολονότι η κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν αναγκαίο, οι ακτιβιστικές οργανώσεις ανέφεραν πως αυτό το μέτρο δεν έλυσε το πρόβλημα και εκατομμύρια ζώα κακοποιούνται και θανατώνονται στην Κίνα.
Ιράκ: Υπό το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν οι αδέσποτοι σκύλοι σκοτώνονταν δια πυροβολισμού. Η επόμενη κυβέρνηση επικεντρώθηκε σε άλλα θέματα πλην των αδέσποτων, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να φθάσει το 1.25 εκατομμύριο. Ύστερα, όμως, από κάποιες επιθέσεις σε παιδιά, οι αρχές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία καμπάνια, για να καθαρίσει η πόλη από τους αδέσποτους σκύλους. Έτσι, το 2010 θανατώθηκαν 58.000 σκύλοι σε διάρκεια 3 μηνών.
Αιθιοπία: Το 2007 οι αρχές θανάτωσαν χιλιάδες αδέσποτους σκύλους με κρέας που περιείχε στρυχνίνη. Οι υπεύθυνοι είχαν δηλώσει πως αυτό έγινε για την αντιμετώπιση της λύσσας, μολονότι δεν υπήρχαν επίσημα στοιχεία για θανάτους από λύσσα στην Αιθιοπία.
Πουέρτο Ρίκο: το 2008 είδε το φως της δημοσιότητας ένα περιστατικό που προκάλεσε αίσθηση: οι αρχές της χώρας είχαν πετάξει σκύλους και γάτες από μία γέφυρα. Η επίσημη αιτιολογία για αυτή την πράξη ήταν πως η νομοθεσία δεν επέτρεπε κατοικίδια, επομένως παρανομούσαν όσοι είχαν σκύλους ή γάτες. Έτσι, οι υπεύθυνοι τους περιμάζεψαν και τους πέταξαν από την γέφυρα.
https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/709347315758779/
©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Περισσότερα άρθρα
Με Αγωνες Και Θυσια Γραφεται Η Ιστορια! Οι Μνημες Δεν Σβηνουν… Δεν Φυλακιζονται
Άνθρωπος και Ζώο έγιναν Ένα… Το ηρωικο άλογο του πολέμου του 1940, που την έλεγαν Ζαμπετα
Νοέμβριος! Η περίοδος χειμερίας νάρκης του σκαντζόχοιρου!