11 Μαΐου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 5 λεπτά
855 Views

Μπορει να ειναι και χειροτερο και ερχεται και το τρισχειροτερο και παει λεγοντας…

Οι κακοποιησεις απεναντι στα ζωα δεν σταματησαν ποτε, ουτε προκειται να σταματησουν ως δια μαγειας, ανα πασα στιγμη. Δεν υπαρχει κανενα μαγικο ραβδακι να βαλει λιγη καρδια σε αυτους που θελουν να τα βασανισουν, η ακομα και να τα θανατωσουν. Γιατι το διεστραμενο μυαλο δεν μπορει να το σταματησει τιποτα, παρα μονο η παυση της λειτουργιας του…

… Και για να εξηγησουμε καλυτερα τι εννοουμε με αυτο, ας αρχισουμε απο τις δηλητηριασεις, κοινως φολες και θα συνεχισουμε και με τα υπολοιπα.

Φολες επεφταν, πεφτουν και θα πεφτουν, δυστυχως… Και οσα δυστυχισμενα πλασματα, αδεσποτα, η και πολλες φορες και ιδιοκτητα, καταφεραν και δοκιμασαν απο αυτες, εφυγαν, φευγουν και θα φευγουν απο το ματαιο αυτο κοσμο, ο οποιος δεν τους συμπεριφερθηκε και τοσο καλα, αφου καποιοι δεν θελουν καν να υπαρχουν, λες και ειναι μιασματα.

Για παμε να δουμε μεσα σε λιγα λογια ποια ειναι τα πραγματικα μιασματα: Καποιες φορες ειναι μεμονωμενα περιστατικα, πεφτουν σε μια γειτονια φολες απο καποιον ανισορροπο, που τυχαινει να τον ενοχλουν τα ζωα… Για παραδειγμα του γειτονα του… Εδω ομως προκειται για ενα μιασμα. Υπαρχουν και αλλα ειδη ομως…

Στις περισσοτερες των περιπτωσεων, οταν πεφτουν φολες, προκειται για ενα καλα οργανωμενο σχεδιο εξολοθρευσης ζωων που καλυπτουν διαφορες περιοχες. Φυσικα καταλαβαινετε για τι μιλαμε. Προκειται για τους δημους-δημιους, οι οποιοι προκειμενου να ξεκαθαρισουν την περιοχη τους απο αυτα, δεν δισταζουν να προβουν σε τετοιες ενεργειες, του “Ψεκαστε, σκουπιστε, τελειωσατε”, οικονομικα.

Επομενως, για να στηθει ολο αυτο, χρειαζεται περισσοτερο απο ενα μιασματα… Και το χειροτερο απο ολα ειναι οτι πολλες φορες, αναμεσα σε αυτα τα μιασματα, θα βρεις και υποτειθεμενους φιλοζωους , που μπορει να μην συμφωνουν, αλλα δεν διαφωνουν κιολας με οσα γινονται.

Υπαρχουν “φιλοζωικα” σωματεια τα οποια συνεργαζονται με τους δημους… Και ενω πεφτουν καποια ποσα στο τραπεζι για τα αδεσποτα της περιοχης, αυτα ως δια μαγειας εξαφανιζονται και αφηνουν καποια απο αυτα σαν βιτρινα, για να δικαιολογουν τα αδικαιολογητα… Και καταλαβαινετε πολυ καλα τι γινεται με τα χρηματα και που καταληγουν εδω και χρονια.

Ειναι μια καλα στημενη μηχανη, που αφηνει κερδος και ειναι ολα μαυρα και αραχνα. Επομενως καταληγεις να σκεφτεις οτι και ενω δε νοειται να συμμετεχουν, η να συνενουν και να συγκαλυπτουν “φιλοζωοι” σε αυτο το πανηγυρι, ανακαλυπτεις οτι και αυτο γινεται, προς μεγαλη σου απογοητευση. Τα μιασματα ζουν και βασιλευουν, ενω τα υποτειθεμενα μιασματα εχουν παει στα θυμαρακια. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

Ας παμε και λιγο στις κακοποιησεις. Πολλες φορες και αυτες εχουν σαν καταληξη τους το θανατο. Ξαφνικα, πριν ακομα καλα καλα μπει το φθινοπωρο (θυμηθειτε τι ειχαμε προαναφερει σε προηγουμενα αρθρα μας), εχουν λυσσαξει στην κυριολεξια καποια μεγαλα καναλια και γενικοτερα τα ΜΜΕ να αναφερουν συνεχως κακοποιησεις ζωων… Και εδω δεν υπαρχει ουτε καν αντιλυσσικος ορος να το σταματησουν.

Τοσα χρονια που γινονται κακοποιησεις, δεν ακουγοταν κιχ. Ξαφνικα ανακαλυψαν την πυριτιδα??? Οχι βεβαια… Ολα ειναι καλα συντονισμενα και στημενα και πισω απο αυτο, κρυβεται κατι αλλο, το οποιο συντομα θα αρχισει να εκτιλισσεται μπροστα μας. Δεν θα αργησει… Πιστεψτε μας… Ηδη το βλεπουμε μπροστα μας… Και οπου ακουει κανεις πολλα κερασια, ας κρατησει και μικρο καλαθι. Γιατι πολλα λεγονται, πολλα ακουγονται, αλλα εαν αυτα δεν τα δει κανεις στην πραξη, ας μην πολυδινει σημασια.

Δηλαδη, εαν γινει σε ολους γνωστο, μετα απο πλυση εγκεφαλου, οτι στη χωρα μας λαμβανουν μερος κακοποιησεις ζωων, σημαινει οτι καποια πραγματα μετα θα γινουν πιο αποδεκτα και πιο θεωρητικα απαραιτητα, για τη σωτηρια των ζωων αυτων?… Και ποια θα ειναι αυτα?

Μηπως θα γινει πιο ευκολη η αποδοχη της ευθανασιας? Μηπως ειναι καιρος να δημιουργηθει καποια Αστυνομια Ζωων και να παρει την θεση του μπογια? Μηπως η ευθυνη θα ξανανατεθει στους δημους, οι οποιοι θα παραχωρησουν τα δικαιωματα τους, πραγμα που ηδη γινεται, σε ιδιωτικες εταιρειες? Να τα κανουν τι, αφου τα περισυλλεξουν??? Ευθανασιες για το καλο τους???

Μηπως καποιοι μεγαλοι φορεις, με εδρα τους τον Πειραια και τη Θεσσαλονικη και που εδω και χρονια δεν κανουν αλλη δουλεια απο το να ξεκανουν υγιη ζωα, εις γνωσιν των φιλοζωικων σωματειων που συνεργαζονται με αυτους, το φαινομενο παρει μεγαλυτερες διαστασεις???

Ολα ειναι υπο σκεψιν, οταν βλεπεις κατι να παιρνει τοσο μεγαλες διαστασεις ξαφνικα απο τα ΜΜΕ, που ποτε δεν λενε την αληθεια για κανενα θεμα, που το παρουσιαζουν συνεχως. Γιατι πισω απο αυτο, ερχεται κατι αλλο, το οποιο εμας δεν θα μας εκπληξει, γιατι το περιμενουμε.

Προσεξτε ομως μην εκπλαγειτε εσεις. Οχι οταν θα σας το καλοπαρουσιασουν, με φανφαρες και με ωραια περιτυλιγματα, αλλα οταν θα το δειτε στην εφαρμογη του. Εμεις θα κριθουμε εκ του αποτελεσματος. Θα κριθουν ομως και αλλοι, οι οποιοι αυτη τη στιγμη συμμετεχουν σε αυτη την ιστορια, αν επραξαν καλως, η κακως, για οσα θα ερθουν.

Μπορει στα ματια σας να φαινομαστε λιγο υπερβολικοι και πολυ καχυποπτοι. Πιστεψτε μας, δεν μπορειτε να διανοηθειτε τι βρωμια και τι δυσωδια υπαρχει απο πισω. Η σαρα, η μαρα, το κακο συναπαντημα και ο συρφετος δουλευει στα παρασκηνια μια χαρα και το θεατρο του παραλογου που παιζεται πισω απο την αυλαια.
Γιατι μπροστα στα ματια σας, το εργο ειναι καλοστημενο. Οταν πεσει ομως η αυλαια, αυτο που γινεται, ουτε καν θα το φανταστειτε.

Δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα. Στο ιδιο εργο θεατες. Μπορει να ειναι και χειροτερο και ερχεται και το τρισχειροτερο και παει λεγοντας… Μονο που οτι δινει κανεις σε αυτη τη ζωη, το παιρνει πισω σαν ανταμοιβη, που θα εχουν ολοι οσοι, που ενω φαινονται οτι κανουν καλο, στην ουσια βλαπτουν.

Ειμαστε της αποψης οτι οποιος κανει καλο, θα βρει και καλο. Οποιος κανει κακο, θα ανταμοιφθει με τον ιδιο τροπο και θα τον παρει ο διαολος και θα τον σηκωσει. Εδω ειμαστε, εδω εισαστε και θα το δειτε.

Σαν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ. Ολα μα ολα τα φιλοζωικα σωματεια και ολοι μα ολοι οι φορεις στη χωρα μας, πρεπει να στραφουν προς την ιδια κατευθυνση. Η αυστηροποιηση των ποινων δεν σταματαει σε ενα μεγαλο προστιμο της ταξεως των 30.000 ευρω και η ποινη φυλακισης να ειναι εξαγορασιμη. Δεν μας λεει τιποτα οτι υπαρχει γενικη γραμμη για αποσυμφοριση των φυλακων και προκειμενου να μην επιβαρυνθουν, οι δολοφονοι των ζωων κυκλοφορουν ελευθεροι αναμεσα μας.

Οι χρηματικες ποινες μονο δεν αποτελουν λυση και τιμωρια των δραστων σε περιπτωσεις κακοποιησεων ζωων και βεβαια η φυλακιση δεν πρεπει να ειναι εξαγορασιμη. Μετατροπη του πλημμεληματος σε κακουργημα, οπως επισης πρεπει να εκτειθενται τα προσωπα τους στα ΜΜΕ. Οταν εκτειουν την ποινη τους να συμπεριλαμβανεται και η εργασια τους ακομα και σε καποιο καταφυγιο ζωων, οπως γινεται και σε αλλες χωρες του εξωτερικου.

Αφιερωμενο εξαιρετικα σε καποιους που οι τσεπες τους εχουν βαρυνει τοσο, που τους ειναι αδυνατο να περπατησουν και παραδιδουν μαθηματα φιλοζωιας σε οσους παλευουν μονοι…

Παρακαλουμε υπογραψτε και προωθηστε το ψηφισμα μας:

https://secure.avaaz.org/el/petition/PROEDRO_TIS_VOYLISPROThYPOYRGO_TIS_ELLADASYPOYRGO_DIKAIOSYNIS_KAKOPOIISI_ZOOY_APO_PLIMMELIMA_SE_KAKOYRGIMA/edit/

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/1433485280011642/?type=3&theater

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!