28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
1.565 Views

Συγκλονιστικη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής των Θρακομακεδόνων για τα πυροπληκτα ελαφια και τα ζώα της άγριας πανίδας στην Πάρνηθα…

“Εκείνο το βράδυ (πριν από μερικές μέρες) στους Θρακομακεδόνες που τα περιπολικά με τις σειρήνες αναμμένες και τα μεγάφωνα ανοιχτά μας προειδοποιούσαν να είμαστε έτοιμοι για να φύγουμε άμεσα και το 112 μας είχε στείλει σήμα ετοιμότητας κι η φωτιά μπροστά μας στην Πάρνηθα θέριευε, εγώ δεν αιφνιδιάστηκα.

Λίγες ώρες πριν με είχαν προειδοποιήσει τα πουλιά.

Τόσα πολλά πουλιά είχα χρόνια να δω πάνω από τις στέγες του οικισμού.

Πετούσαν και μας μιλούσαν – μας έλεγαν πως εκείνα φεύγουν, φεύγουν να σωθούν απ’ το κακό που έρχεται, μεταναστεύουν σε άλλους τόπους, μακριά από την φλεγόμενη χώρα, την ανυπεράσπιστη χώρα, την πληγωμένη χώρα.

… Και σκέφτηκα “να, έτσι έφυγαν, έτσι ξενητεύτηκαν τόσοι πολλοί νέοι συμπατριώτες μας, παιδιά μορφωμένα, ευαίσθητα και δημιουργικά, κορίτσια κι αγόρια που δεν άντεχαν να βλέπουν την φωτιά να πλησιάζει…”

Να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας.

Να κάνουμε ο,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να επιστρέψουν τα πουλιά.

Τα πουλάκια μας.

Να μην επιτρέψουμε να ανάψουν άλλες φωτιές.

Φτάνει πια”.

📸 από κάτοικο των Θρακομακεδόνων, Σεπτέμβρης 2023.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!