28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
834 Views

Οργουελικος “ΑΡΓΟΣ”:

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για τα Ζωα και την Αγνή Φιλοζωια.

Στις 15/9/21 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ”” του υπουργείου Εσωτερικών.

Ψηφίστηκαν 21 από τα συνολικά 55 άρθρα και τροπολογίες, λιγότερα από τα μισά.

Η διαβούλευση σχετικά με το παρόν οργουελικο, αντιφιλοζωικο μορφωμα, ήταν η μεγαλύτερη ολων των εποχών, με πάνω από 22.000 συμμετοχές που περισσότερο από 75% ήταν αρνητικές.

Οι Αγνοι Φιλοζωοι είναι άρρηκτα δεμένοι με τα ζωάκια τους τους.

Εχουν αποκτήσει μια σχέση ζωής, γιατι βιώνουν μαζι τους αυτό που πραγματικά τους ενώνει:

Την Αγάπη, την Πίστη και την Πλήρη Αφοσίωση τους, σαν αναντικαταστατα μέλη της οικογενειας τους.

Αυτοχθονες φυλες υπάρχουν από τα αρχαία χρονια με πολλές αναφορές.

Με τον υπάρχοντα που μονο νομο δεν μπορείς να τοον χαρακτηρισεις όμως, η συνέχιση και εξέλιξη τους φαίνεται πλέον αδύνατη.

Τι προβλέπει ο “ΑΡΓΟΣ”:

Συγκεκριμένα προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης/κηδεμονας σκύλου ή γάτας υποχρεούται να προβεί σε υποχρεωτικη στείρωση -(κοστος 300€)-εντός έξι μηνών από την απόκτησή του, εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός έτους, προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες γέννες.

Οξύμωρο αποτελεί το γεγονός ότι το κόψιμο της ουράς αποτελεί βάναυσο ακρωτηριασμό, αλλά ο ευνουχισμός και ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων, πράξη ευζωίας του σκύλου και όχι μαζικής, ναζιστικης, Μεγκελικης ευγονικης.

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κατά τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, τελικά προστέθηκε η δυνατότητα παράκαμψης αυτής της υποχρέωσης, εφόσον έχει αποσταλεί δείγμα γενετικού υλικού (DNA) του ζώου στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων που ακομα προβλέπεται να συσταθεί στην Ακαδημία Αθηνών.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι διασφαλίζεται πως ακόμα και εάν εγκαταλειφθεί ένα μη σημασμένο ζώο συντροφιάς, θα είναι εύκολο να βρεθεί ο γεννήτοράς του και κατ’ επέκταση ο ιδιοκτήτης/κηδεμονας του, ο οποίος θα έχει όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Για τη διατήρηση του γενετικού υλικού για τουλάχιστον 12 έτη, υποβάλλεται εφάπαξ από τον ιδιοκτήτη/κηδεμονα του ζώου συντροφιάς, ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 150 ευρώ για κάθε ζώο.

Η υποχρέωση του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού εχει αρχίσει υποτίθεται από την 1η Μαρτίου 2022, ενώ η παράλειψη της μιας ή της άλλης πράξης επιφέρει πρόστιμο 1.000 ευρώ, το οποίο επιβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου και επανήλθε δριμυτερα, πιεστικα και απειλητικά ως επιβολή, από την κυβέρνηση προεκλογικα.

Ολο αυτο αποτελεί οχι μονο φορομπηχτικο μετρο αφαιμαξης των φιλόζωων πολιτων, αλλα και καταπάτηση ανθρωπίνων και τετραποδων δικαιωμάτων, δια αντισυνταγματικων τρομονομων.

Το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ήταν, είναι και θα είναι ενάντια στο ακραίο αυτό αντιφιλοζωικο μορφωμα, που επιβάλει οριζόντιες στειρώσεις, χωρίς καθόλου να λάβει υπόψη την κοινωνική ευαισθησία και παραλληλία θεωρεί ολους τους κατόχους κατοικίδιων ζωων ανεύθυνους.

Ο έλεγχος πληθυσμων των αδέσποτων, δεν επιτυγχάνεται με ναζιστικες μεθοδους μαζικής ευγονικης από επαγγελματιες Μεγκελε, όπως και η ευθανασία τους σε ναζιστικά κέντρα θανατωσης τους.

Αλλα αυτό δεν εχει καμία σχέση με τα κατοικίδια, που εχουν ιδιοκτήτη/κηδεμόνα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ευζωία τους.

Επιπλεον, εάν ισχύσει τελικά η οριζόντια στειρωση, η εκτροφή πλέον θα περάσει στα χερια επαγγελματιών και μονο, με προφανή αύξηση του κόστους, αλλα και απειροελάχιστες επιλογές αναπαραγωγής.

Επίσης θα κάνουν χρυσές δουλειές τα εκτροφεία –κολαστήρια των Βαλκανίων, με χιλιάδες ζώα να απαραράγονται σε άθλιες συνθήκες.

Να εξαιρεθούν τα ιδιόκτητα, κατοικιδια ζωα από την υποχρεωτική στείρωση.

Οι κτηνίατροι, ακομη και πολλα Φιλοζωικα Σωματεια είναι αντίθετοι.

Ποιους τελικά εξυπηρετεί ο κατάπτυστος αυτός νομος;;;

Καλούμε την κυβέρνηση να παγώσει ΧΘΕΣ την εφαρμογή του “ΑΡΓΟΣ” και το ΣτΕ να βγάλει επιτέλους την απόφαση που εκκρεμεί για την ακύρωση του.

Η Αγανάκτηση της πλειοψηφίας της Φιλοζωικης Κοινοτητας είναι πολύ μεγάλη και έρχεται να προστεθεί στο ηδη βαρύ κλίμα που υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία.

Αγνοι Φιλοζωοι, ενώστε τις φωνές σας με το ΚΙΝΗΜΑ.

Είμαστε μια μεγάλη κοινωνική ομάδα.

Ολοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτά που οδηγούν τα Ζωα και εμάς, σε μια θλιβερή ζωη.

Μια ζωή που δεν επιλέξαμε.

Να παλέψουμε, δυνατά, ενάντια σε αυτά που θέλουν να σβήσουν το όραμα μας.

Για την πλήρη ισότητα των δικαιωμάτων Ζώων και Ανθρώπων, ώστε να εκλείψουν τα ειδεχθή φαινόμενα κακοποιησεων στη χώρα μας, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους υπευθυνος είναι ο ίδιος ο πολιτικο-ζωα-φιλικος μηχανισμος.

 

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpanhellenicmovementforanimals%2Fposts%2Fpfbid02zcdvWHa7e4ddDz7Skm8MisqrgA5iBLnm5oQUbwpMDCagdA5Uct3dd6QMBW3iinUl&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”717″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!