29 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 8 λεπτά
930 Views

Οσον αφορα το επιμαχο θεμα του παρανομου pet trafficking που χρονια τωρα γινεται στη χωρα μας και βγηκε για αλλη μια φορα στην επιφανεια, λογω μεμονομενων περιστατικων συλληψεων ατομων που τα μετεφεραν, χωρις τα απαραιτητα νομιμα εγγραφα υιοθεσιας τους στο εξωτερικο, αυτη τη φορα μεσω του λιμανιου της Πατρας, που εφερε στο φως μια σειρα ερευνητικων ρεπορταζ απο μεγαλο τηλεοπτικο καναλι, ο νουμερο ενα παρουσιαστης ειδησεων και γυναικα δημοσιογραφος-ρεπορτερ, εχουμε να πουμε τα εξης:

Ηταν, ειναι και θα ειναι κοινο μυστικο στον φιλοζωικο χωρο, οτι πραγματι γινεται. Ο κοσμος ομως, εκτος απο τις ανωνυμες καταγγελιες που ακουστηκαν, οπως και οι αποψεις εκπροσωπων συγκεκριμενων τραστ, περιμενει αδιασειστα αποδεικτικα στοιχεια, τα οποια θα κατατεθουν σε αδιαφθορο εισαγγελεα, οπως και στο Ανωτατο Δικαστηριο της Χαγης. Οι δημοσιογραφοι ειναι υποχρεωμενοι να διασταυρωνουν πολυ καλα τις πληροφοριες και τα στοιχεια τους, να ειναι οσο το δυνατον πιο αξιοπιστα και αντικειμενικα, για ενα τοσο σοβαρο ζητημα.

Υπαρχουν οντως κεντρα διακινησης αδεσποτων ζωων μεσω pet trafficking, οπως και αθλιες συνθηκες σε κυνοκομεια κολαστηρια, τα οποια αναφερονται στο παρακατω βιντεο που θα παρακολουθησετε. Θα υπερτονισουμε και παλι και θα σταθουμε στις δηλωσεις της προεδρου συγκεκριμενου τραστ και στο
γεγονός που παραδέχτηκε μετα βιας, ότι πραγματι υφισταται, αλλα δυστυχως είναι η μισή της αλήθεια. Η άλλη μισή κρύβεται μέσα στο ψέμα της ότι δεν γίνεται από πολλα “φιλοζωικά” σωματεία, τα οποια εκπροσωπει…

Ο Διονυσης Καπαττος, Προεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ” ΝΤΟΡΙΣ “,

δηλωσε τα εξης:

” Τονίζουμε ιδιαίτερα την νομιμότητα των υιοθεσιών μας και των ενεργειών που απαιτούνται κατά τη διάρκεια προετοιμασίας των ζώων, διότι πρέπει να καταλάβουμε την διαφορά της νομιμότητας με την νομιμοφάνεια.. Πιστεύουμε ότι έχουμε ενημερωθεί όλοι για το περιστατικό κατάσχεσης των 40 περίπου ζώων στο λιμεναρχείο Πατρών, όπου μεταξύ των άτυχων ζώων είναι και 10-12 που προέρχονται από το νησί μας ,που προωθήθηκαν προς το ..άγνωστο, από ομάδες νομιμοφανών αλλοδαπών ιδιωτών ,αυτόκλητων σωτήρων και ευκαιριακών αστυνομικών, συνδέσμων και όχι συλλόγων ,που περιέργως έχουν βρει χώρο αυθαίρετης δράσης στο νησί μας ,δεν συνεργάζονται με την αρμόδια επιτροπή του Δήμου όπως με σαφήνεια περιγράφει η σχετική νομοθεσία,και προωθούν αδέσποτα ζώα προς το εξωτερικό, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την Ελληνική νομοθεσία…
Σαν σύλλογος θεωρούμε αδύνατον την συνεργασία αυτών των ομάδων με τους άξιους κτηνιάτρους μας στο νησί ,όσον αφορά τη μη νόμιμη διαδρομή των δικαιολογητικών των υιοθεσιών που αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που κατασχέθηκαν όλα τα ζώα ,τα δικά μας και τα 20 που προερχόταν από τη γειτονική Ζάκυνθο από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πατρών,ενώ να σημειωθεί εδώ ότι τα ζώα έχουν προωθηθεί στη Ζάκυνθο ,φιλοξενούνται σε ιδιώτες ,τα διαβατήρια τους έχουν κατασχεθεί ,ερευνάται εις βάθος το όλο περιστατικό και τα άτομα που εμπλέκονται, ενώ πληροφορίες μας κάνουν λόγω ότι θα προσπαθήσουν να βρουν διαδρομές για να δημιουργήσουν συνθήκες πραγματικής υιοθεσίας για τα δικά μας ζώα,υπόθεση που όπως αντιλαμβάνεστε θα την παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή .
Αξίζει να σημειωθεί δε,ότι η μεταφορέας η οποία συνελήφθηκε, πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή της σε πατρινό έντυπο είχε καυχηθεί για τις 7500 υιοθεσίες ζώων που προερχόταν από το νησί μας και την Ζάκυνθο,που η ίδια είχε μεταφέρει με το στόλο των ιδιόκτητων αυτοκινήτων της και τους πολυάριθμους υπαλλήλους της στα ..σαλόνια της Ευρώπης!!!!
Φυσικά αναρωτιόμαστε πόσα από αυτά τα ζώα έχουν προωθηθεί από το νησί μας, γιατί δεν έχουν δηλωθεί στον Δήμο μας, που βρίσκονται και φιλοξενούνται αυτά τα ζώα, ποιοι φτιάχνουν τα χαρτιά τους και τα προετοιμάζουν,που δηλώνονται οι αριθμοί των τσιπ, πως και από ποιους πληρώνονται τα κόστη μεταφοράς και σε ποιες χώρες τηρούνται τραπεζικοί λογ/μοί,πόσο είναι το κόστος της κάθε υιοθεσίας, ποιες είναι οι ανάδοχες οικογένειες στο εξωτερικό,αν υπάρχει παρακολούθηση για όσες υιοθεσίες γίνονται από τις οικογένειες αυτές …
Ερωτηματικά που θεωρούμε ότι θα λάβουν τις απαντήσεις τους στη έρευνα που θα διεξαχθεί,και η νομιμότητα θα αντικαταστήσει οριστικά την νομιμοφάνεια!!!Ελπίζουμε δε άμεσα να επιστραφούν τα ζώα μας πίσω και να παραληφθούν από αυτούς που τα προώθησαν προς υιοθεσία ,για να τους γνωρίσουμε και να ενημερωθεί φυσικά ο κάθε πολίτης των νησιών μας και να είναι στη διάθεση όποιας υπηρεσίας θελήσει να τους ελέγξει για την νομιμότητα των πράξεων τους και των οικονομικών συναλλαγών τους”…..

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Εχουμε στη διαθεση οποιουδηποτε δημοσιογραφου, πολιτικου και αδιαφθορου εισαγγελεα τα παρακατω στοιχεια, τα οποια θα πρεπει να ληφθουν πολυ σοβαρα υπ’ οψιν και να χρησιμοποιηθουν εκει που πρεπει, οταν πρεπει:

Στις 23 Φεβρουαριου 2010 ο τοτε ευρωβουλευτης Νικολαος Σαλαβρακος υπεβαλε γραπτη ερωτηση προς το Ευρωπαικο Κοινοβουλιο με θεμα: Υιοθεσια αδεσποτων ζωων απο την Ελλαδα στο εξωτερικο.

” Στην Ελλάδα από αρκετά φιλοζωϊκά σωματεία δίδονται για υιοθεσία αδέσποτα ζώα προς το εξωτερικό όπως για παράδειγμα Γερμανία, Ολλανδία, Δανία.
Μπορεί η Επιτροπή να αναφέρει ποιο είναι το ποσοστό των αδέσποτων ζώων που εισέρχονται από την Ελλάδα στη Γερμανία, Ολλανδία και Δανία;

Η απαντηση του Επιτροπου Dalli, εξ’ ονοματος της επιτροπης ηταν η εξης:

Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία που να αφορά συγκεκριμένα την υιοθεσία αδέσποτων σκύλων και επομένως, σύμφωνα με την αρχή της επικουρικότητας, η αντιμετώπιση του θέματος αυτού εναπόκειται στα κράτη μέλη.

Η Επιτροπή δεν διαθέτει στοιχεία σχετικά με το ποσοστό των αδέσποτων ζώων που αποστέλλονται από την Ελλάδα για υιοθεσία στη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και τη Δανία.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2010-0520+0+DOC+XML+V0//EL&language=EL

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο από την ΕΕ τον Οκτώβριο 2010 για την επιμόρφωση και την ευημερία των ζώων

Με αφορμή την πρόσφατη ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Νικόλαου Χουντή προς το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο, όσον αφορά στο παράνομο εμπόριο αδέσποτων κατοικίδιων ζώων από την Ελλάδα προς τη Βόρεια Ευρώπη, δημοσιεύουμε άλλη μία παρεμφερή γραπτή ερώτηση προς το Ε.Κ. (21.6.2010) του Ιταλού ευρωβουλευτή Sergio Berlato, για “το σοβαρό πρόβλημα του παράνομου εμπορίου αδέσποτων ζώων απο την Ιταλία προς τη Βόρεια Ευρώπη”. Ο κ. Berlato αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αδέσποτοι σκύλοι γίνονται εμπορεύσιμα προϊόντα και πωλούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από αυτοαποκαλούμενες ζωοφιλικές οργανώσεις και ιδιοκτήτες καταφυγίων σκύλων. Μιλάει για τη βόρεια και κεντρική Ιταλία, όπου λόγω των προβλημάτων των αδέσποτων, γίνεται εκμετάλλευση και τα σκυλιά πωλούνται στη “μαύρη αγορά” , ενώ τα περισσότερα καταλήγουν συνήθως σε Ελβετία και Γερμανία, όπου το κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι άνθρωποι που τα “υιοθετούν”, έχει ως αποτέλεσμα να κερδίζουν αυτοί που διακινούν το παράνομο εμπόριο. Τονίζει δε ο ιταλός Ευρωβουλευτής ότι, σε περιπτώσεις αδέσποτων σκύλων που εξαφανίστηκαν από τα καταφύγια για υιοθεσίες στο εξωτερικό, όσοι ζήτησαν να μάθουν ποιοί υιοθέτησαν τα ζώα και πού κατέληξαν, απειλήθηκαν ή δέχθηκαν επιθέσεις από τους ιδιοκτήτες των καταφυγίων. Κάνει λόγο δε και για πώληση αδέσποτων σκύλων σε εργαστήρια πειραμάτων.

(δεν είναι τελικά τόσο παράλογοι, τρελοί και εξωπραγματικοί, όσοι Έλληνες επιθυμούν να ερευνήσουν το θέμα των αποστολών οικόσιτων στην Ευρώπη ή όσοι διαμαρτύρονται για εξαφανίσεις αδέσποτων και αγνοια της όποιας κατάληξής τους…)

 Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην απάντησή της ισχυρίζεται, δια του εκπροσώπου της, κ. Dalli, ότι δεν γνωρίζει το θέμα και ότι η κάθε χώρα μέλος της ΕΕ έχει την ευθύνη εφαρμογής του ευρωπαϊκού κανονισμού και της νομοθεσίας. Εν τούτοις, αναφέρει η απάντηση, η έλλειψη βασικής παιδείας για την ευημερία των ζώων οδηγεί σε απαράδεκτες τακτικές , οπότε η Επιτροπή θα οργανώσει τον ερχόμενο Οκτώβριο το πρώτο διεθνές συνέδριο για την επιμόρφωση στην ευημερία των ζώων. Επιπλέον, η Επιτροπή συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς για μία ιστοσελίδα (carodog), ένα σύστημα πληροφοριών για την καταγραφή του πληθυσμού των σκύλων, με στόχο την υπευθυνότητα των ιδιοκτητών σκύλων.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+P-2010-4720+0+DOC+XML+V0//EN

http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=P-2010-4720&language=EN

Στις 16 Νοεμβριου 2011 εγινε ερωτηση απο την Christiana Muscardini για το παρανομο εμποριο σκυλων απο την Ιταλια, συμπεριλαμβανομενης της Ελλαδας, της Ισπανιας και της Τουρκιας.

“Οι κατά προσέγγιση εκτιμήσεις υπολογίζουν έναν κύκλο εργασιών 200 εκατομμυρίων, αλλά η τελευταία έκθεση για τις μαφίες των ζώων ανεβάζει το ποσό τουλάχιστον στα 500 εκατομμύρια. Πρόκειται για μια τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα που αφορά το εμπόριο αδέσποτων σκύλων ή σκύλων από τα ιταλικά κυνοκομεία, η οποία κρύβεται πίσω από εικονικές υιοθεσίες, χάρη στη συνένοχη σιωπή των δημοτικών αρχών, της αστυνομίας και των υγειονομικών υπηρεσιών. Πράγματι, χιλιάδες σκύλοι και γάτοι μεταφέρονται στη βόρεια Ευρώπη από την Ιταλία, κυρίως από τον Νότο, όπου το εμπόριο ελέγχεται από εγκληματικές οργανώσεις, αλλά και από την Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Κυριότερος προορισμός είναι η Γερμανία, στην οποία υπολογίζεται ότι καταφθάνουν από 250 έως 400 χιλιάδες σκύλοι τον χρόνο, για να διατεθούν εν συνεχεία, μέσω 32 σημείων συγκέντρωσης, στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτόν, η εισαγωγή σε ένα δημοτικό κυνοκομείο αποτελεί απλώς το σημείο εκκίνησης για τα ζώα, από το οποίο διατίθενται εν συνεχεία σε εργαστήρια για πειράματα, σε βυρσοδεψεία για την παραγωγή γουνών και, στη χειρότερη των περιπτώσεων, σε σφαγεία που τα μετατρέπουν σε σκυλοτροφές! Και ενώ, βεβαίως, οι συνθήκες διαβίωσης στα κυνοκομεία δεν είναι οι καλύτερες, όπως καταγγέλλουν εδώ και χρόνια φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές που καταγράφουν σε βίντεο τις εικόνες φρίκης και τις αναρτούν σε ιστοτόπους, στο YouTube και στο Facebook, οι συνθήκες μεταφοράς είναι ακόμη χειρότερες, καθώς τα ζώα στοιβάζονται σε κιβώτια, υποσιτίζονται και, συχνά ναρκώνονται, προκειμένου να περάσουν εύκολα τους ελέγχους, οι οποίοι δεν είναι ασφαλώς εξονυχιστικοί.

Μπορεί η Επιτροπή να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1.Είναι ενήμερη για αυτήν την κατάσταση και έχει υπόψη της τις εκθέσεις τις οποίες έχουν εκπονήσει φιλοζωικές οργανώσεις άλλων χωρών της Ένωσης;
2.Εάν ναι, θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι τελωνειακοί έλεγχοι είναι συχνά πολύ πρόχειροι, παρά τις επισημάνσεις και τις καταγγελίες; Δεν δημιουργεί υποψίες ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων υιοθεσίας που υποβάλλονται στα ιταλικά δημοτικά κυνοκομεία, ενώ ανακαλύπτεται στη συνέχεια ότι τα στοιχεία των αιτούντων είναι πλαστά;
3.Πώς εξηγεί ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν παρασχεθεί, δεν έχει εφαρμοσθεί ο νόμος για τα αδέσποτα ζώα και τις στειρώσεις, και πώς εξηγεί την ύπαρξη πολύ λίγων μητρώων για σκύλους; 
4.Αν και ο ιταλικός προϋπολογισμός για το 2008 ορίζει ότι οι συμβάσεις μπορούν να συναφθούν μόνο με τα κυνοκομεία που επιτρέπουν την είσοδο του κοινού και εθελοντών, πώς εξηγεί, αντιθέτως, τις συμβάσεις τις οποίες συνάπτουν οι δήμοι με ιδιωτικές εταιρείες που μειοδοτούν (φτάνοντας ακόμη και τα 50 μόλις λεπτά ανά σκύλο ημερησίως) και δρουν εντελώς ανενόχλητες;
5.Θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι αρμόδιοι για τους ελέγχους φορείς των μεμονωμένων χωρών της Ένωσης δεν είναι σε θέση ή προτιμούν να μην διερευνούν τη χρήση κρέατος σκύλων και γάτων που σφάζονται παράνομα για να καταλήξουν σε κονσέρβες σκυλοτροφών”;

Η απαντηση της Ευρωπαικης Επιτροπης δια του εκπροσωπου της κ. Dalli, ηταν η εξης:

“Η Επιτροπή γνωρίζει ορισμένους ισχυρισμούς σχετικά με το εμπόριο αδέσποτων σκύλων που δεν συμμορφώνονται με τους κοινοτικούς και εθνικούς κανόνες για την υγεία των ζώων, αλλά δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία σχετικά με το μέγεθος αυτού του εμπορίου ή τον αριθμό και τη σοβαρότητα των μη συμμορφώσεων.

2, 3, 4. Δεν υπάρχει νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των αδέσποτων σκύλων, την αποστείρωση και την καταγραφή των σκύλων. Ο τρόπος με τον οποίο τα κράτη μέλη εφαρμόζουν την εθνική νομοθεσία για τα θέματα αυτά δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ και παραμένει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών.

  1. Η Επιτροπή δεν γνωρίζει ότι σκυλιά και γάτες σφάζονται παράνομα για παραγωγή τροφών για ζώα συντροφιάς”.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2011-010483+0+DOC+XML+V0//EL

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εμπορική αποστολή άνω των 5 ιδιόκτητων ζώων που ταξιδεύουν με μεταφορικό μέσο ασυνόδευτα (χωρίς δηλ. τη φυσική παρουσία ιδιοκτήτη τους) προϋποθέτει τα νομιμοποιητικά εγγραφής στο μηχανογραφικό σύστημα TRACES, στη βάση δεδομένων δηλαδή που διαχειρίζεται η Επιτροπή της Ε.Ε. σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε. Επίσης απαιτείται η ύπαρξη υγειονομικών πιστοποιητικών που απαιτούνται στο πλαίσιο του ενδοκοινοτικού εμπορίου ώστε να υπάρχει ιχνηλασιμότητα στα ζώντα ζώα αλλά και η ύπαρξη νομίμων τιμολογίων πώλησης ζώων από τον υποτιθέμενο νόμιμο εκτροφέα τους και πωλητή, ως αποδεικτικό της όποιας οικονομικής φορολογητέας συναλλαγής.

Στις περιπτώσεις των πρόσφατων συλλήψεων, τίποτε από αυτά δεν είχε τηρηθεί.

Κατ΄ουσιαν και να συλληφθει καποιος για ολα τα παραπανω αδικηματα και να καταδικαστει, η ποινη φυλακισης ειναι εξαγορασιμη και το προστιμο της ταξεως των 5.000-6.000 ευρω. Τα ζωα φυσικα και κατασχονται, αλλα το που καταληγουν στις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν γνωριζουμε.

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!