19 Μαρτίου, 2024

Χελώνα αναγκάστηκε να γεννήσει στην άσφαλτο, καθώς το σημείο της παραλίας που αποτελεί σημείο εναπόθεσης των αυγών της είχε μετατραπεί σε αεροδιάδρομο

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
2.811 Views

H εικόνα της χελώνας να γεννάει τα αυγά της στην άσφαλτο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για την ανθρώπινη παρέμβαση στους βιότοπους των σπάνιων θαλάσσιων πλασμάτων.

Αποκαρδιωτικές εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός σε νησί του αρχιπελάγους των Μαλδίβων στον Ινδικό ωκεανό, όταν μία χελώνα -που συγκαταλέγεται στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση- αναγκάστηκε να γεννήσει στην άσφαλτο, καθώς το σημείο της παραλίας που αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια σημείο εναπόθεσης των αυγών της είχε μετατραπεί σε αεροδιάδρομο.

Το περιστατικό, που αποδεικνύει την ανθρώπινη επεμβατικότητα στους φυσικούς βιότοπους σπάνιων ζώων και θηλαστικών σε ολόκληρο τον κόσμο, απαθανατίστηκε στην ατόλη Noonu του ασιατικού νησιωτικού κράτους, με τη φωτογραφία να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις κι επικρίσεις για τη ζημιά που εξακολουθούν να κάνουν οι άνθρωποι στο περιβάλλον.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Η συγκεκριμένη ατόλη, με τις χρυσαφένιες παραλίες της θεωρείται ως ένας από τους λίγους βιότοπους που επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες του είδους ώστε να γεννήσουν τα αυγά τους, ενώ το συγκεκριμένο είδος θαλάσσιας χελώνας συγκαταλέγεται μεταξύ όσων βρίσκονται σχεδόν στο χείλος του αφανισμού, κυρίως εξαιτίας της λαθροθηρίας από επιτήδειους που μοσχοπουλούν στη «μαύρη αγορά» το κρέας και τα αυγά τους.

Τοπικοί αξιωματούχοι σημείωσαν πως η δημιουργία του αεροδιάδρομου δεν έχει μειώσει τις γεννήσεις των χελώνων, ωστόσο εξειδικευμένοι βιολόγοι θεωρούν ότι η ζημιά που συντελείται από ανθρώπινες παρεμβάσεις όπως η παραπάνω θα φανεί στο μέλλον, χωρίς μάλιστα να είναι αναστρέψιμη.

Πηγή: dailymail.co.uk.

http://www.gazzetta.gr/plus/perierga/article/1344651/helona-afise-ta-ayga-tis-stin-asfalto-epeidi-sti-thesi-tis-paralias-poy-gennoyse-kataskeyasan?fbclid=IwAR3uI-dmvmqid51-Eycj4AB1O_mXlb6kon1BNYhoOesoqdxgPDOF7aOCoxA



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!