18 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
2.227 Views

Δυστυχώς, το Roundup συνεχίζει να ψεκάζεται και στη χώρα μας, χωρίς μέτρα ασφαλείας, ακόμη και μετά την κατάταξή του ως “πιθανώς” καρκινογόνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το Roundup, που κυκλοφορεί και στη χώρα μας, είναι το πιο διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο και η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Monsanto (το 2014 αποτέλεσε το 1/3 των συνολικών πωλήσεών της).

Η ίδια η Monsanto μάλιστα κατασκεύασε τους μεταλλαγμένους σπόρους Roundup Ready ώστε να παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στο glyphosate.

Με αυτό τον τρόπο αύξησε τη χρήση του Roundup (και των κερδών της), παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η καλλιέργεια μεταλλαγμένων θα χρειαζόταν λιγότερα φυτοφάρμακα.

Η αυξανόμενη ανησυχία για την τοξικότητα του Roundup στους ανθρώπους τα τελευταία 20 χρόνια δεν οδήγησε σε μέτρα για τον περιορισμό του.

Έτσι, εκατομμύρια στρέμματα αγρών και δημόσιων χώρων (ανάμεσά τους πάρκα, δρόμοι, πεζοδρόμια και σιδηροδρομικό δίκτυο) ψεκάζονται κάθε χρόνο με Roundup.

Αυτό το πιθανώς καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο έχει ανιχνευθεί από τους επιστήμονες στον αέρα, το νερό της βροχής, ακόμα και μέσα στο σώμα μας.

Οι κυβερνήσεις όμως λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και αποφασίζουν ανάλογα τα επόμενα βήματά τους. 

Μαζι με τα ζιζανια, πεθαινουν οι μελισσες, τα πουλια, τα παντα…

…Και μετα λεμε τι φταιει και πεθαινουν και οι ανθρωποι απο καρκινο και τα αδεσποτα ζωα, που τυχον περασουν απο τις συγκεκριμενες περιοχες και οχι μονο.

Υπουργός Γεωργίας υπάρχει?
Η μάλλον και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη?
Είναι ενημερωμένοι για το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, της αγριας ζωης και των ζωων της αστικης πανιδας?…
…Και αν ναι τι κάνουν για να μας προστατέψουν?
Επιστημονική διαπίστωση καθιστά απαραίτητο να αναλάβουν άμεσα μέτρα προφύλαξης της υγείας μας και του περιβάλλοντος.
Η επ’ αόριστον αναμονή μέχρι την επαναξιολόγηση της σύνδεσης του glyphosate με την πρόκληση καρκίνου δυσχεραίνει την υγεία μας.

Τους καλούμε στη βάση της αρχής της προφύλαξης, να ενεργοποιήσουν ταχύτατα τον απαραίτητο μηχανισμό απαγόρευσης του glyphosate άμεσα στη χώρα μας σε χρήσεις προς το ευρύ κοινό, είτε άμεσα είτε μέσω της τροφής του.

Η απαγόρευση αυτή πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την επαναξιολόγηση του glyphosate.

Ταυτόχρονα, τους καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να εφαρμοστεί και εκεί η άμεση απαγόρευση του glyphosate.

Το όραμά μας είναι ένας κόσμος χωρίς χημικά φυτοφάρμακα, όπου η αγροτική παραγωγή θα βασίζεται σε ήπιες μεθόδους που θα προστατεύουν τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και το περιβάλλον.

Τους καλούμε να επεξεργαστουν και να προωθήσουν για την Ελλάδα ένα αγροτικό μοντέλο βασισμένο σε πρακτικές βιώσιμης γεωργίας που θα εξασφαλίζουν υγιή τροφή για όλους, σήμερα και στο μέλλον.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

 

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!