19 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
480 Views
Τα συμπαθη τετράποδα δεν έχουν καμία σχέση με το απεχθες δίποδο, το οποίο εξαντλεί όλη τη σκληρότητα και έλλειψη σεβασμού για τη ζωή σε αυτά τα πλάσματα…
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Θέλουμε να ελπίζουμε πως τέτοιες συμπεριφορές λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα… Ακούγονται πολύ περισσότερο γιατί, επιτέλους!, κοινοποιούνται συχνότερα. Μα σίγουρα οφείλουμε να δίνουμε καθημερινή προσωπική μάχη… Δεν είναι εύκολο, δεν είναι ασφαλές, δεν είναι ευχάριστο. Είναι όμως καθήκον!
“Είναι απ’ τις εικόνες που ντροπιάζουν το ανθρώπινο είδος.
Όσοι μένουν πέριξ των Αρχανών έχουν δει κατά πάσα πιθανότητα την αθλιότητα που βιώνουν καμιά 20αριά γαιδουράκια, κλεισμένα σε υπαίθριο “κτήμα” στον κεντρικό δρόμο από το Ηράκλειο, κοντά στον οικισμό Πατσίδες.
Πέρασαν όλον τον Χειμώνα μέσα στη λάσπη και το κρύο, πολλές φορές βουτηγμένα ως τη ράχη τους, χωρίς δυνατότητα καν να κινηθούν. Στο μικρό έτσι κι αλλιώς λαμαρινένιο υπόστεγο που υπάρχει εκεί χωρούν μόνο κάποια από τα μεγαλύτερα, αλλά κι αυτό είναι ορθάνοιχτο από τρεις μεριές…
Κάποια στιγμή, μερικοί πολίτες αποφάσισαν ν’ αντιδράσουν κάνοντας το χρέος τους. Επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες – δεν έχει σημασία να μπούμε σε λεπτομέρειες – πάντως αρμόδια είναι η Δ/νση Κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης – κατέθεσαν περιγραφή της κατάστασης και φωτογραφίες, και ζήτησαν να κινηθούν αρμοδίως οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, προκειμένου να σταματήσει ο βασανισμός αυτών των ζώων…
Περιμένουμε, πριν την επόμενη κακοκαιρία τις βροχές και το κρύο, να έχουν επιληφθεί της κατάστασης, και ο ιδιοκτήτης των γαϊδουριών να έχει φροντίσει για την υγεία και την ευζωία τους.
Περιμένουμε και θα επανέλθουμε…
(Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν χθες, μετά από δυο μέρες καλοκαιρία, οπότε και οι λάσπες έχουν ως ένα βαθμό ξεραθεί… και πάνω στο σώμα, τα πόδια και την κοιλιά των ζώων. Είναι ωστόσο φανερό πόσο έχουν βυθιστεί τις προηγούμενες μέρες)”.
Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!